Van 3 februari tot en met 14 april gaat de nieuwe muzikale familievoorstelling Robin Hood het hele land door. Deze voorstelling, waarvan de teksten werden geschreven door Ilse Warringa (De Luizenmoeder), is gebaseerd op het eeuwenoude verhaal van Robin Hood, de volksheld die steelt van de rijken en geeft aan de armen.

Met het hele gezin naar het theater

Ik ben dol op musicals, theater en muziek. Als ik iedere week naar het theater kon, zou ik het zonder meer doen. Ook de andere leden van mijn gezin vinden het een feestje om naar het theater te gaan. Maar natuurlijk is niet elke voorstelling geschikt voor het hele gezin. Des te meer reden om de theateragenda’s goed in de gaten te houden en de leukste voorstellingen eruit te pikken! Zo zaten we bijvoorbeeld afgelopen zomer bij het Residentie Orkest voor de familievoorstelling van de Peer Gynt Suite en laatst nog bij Zappelin Live. Heerlijk als iedereen daar van kan genieten!

Robin Hood

Iedereen kent het verhaal van Robin Hood. De man die steelt van de rijken en geeft aan de armen. De man die wonderen verricht van zijn pijl en boog.

646 jaar na de eerste vertellingen over Robin Hood komt zijn verhaal terug naar de theaters. Met een groot orkest en fantastische acteurs. In dit theaterspektakel maken we kennis met Koning John (Erik van Muiswinkel – Kopspijkers / Het Sinterklaasjournaal), zijn driftige lakeien, de Sheriff van Nottingham (Howard Komproe – Comedytrain / The Passion), de gasten van de herberg van Nottingham en natuurlijk Robin Hood (Yamill Jones – SpangaS / Alleen maar nette mensen).

Na het succes van De geheime tuin presenteren Theater Sonnevanck en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel met Robin Hood een remake van het bekende verhaal. Het muzikale theaterspektakel voor de hele familie is geschreven door Ilse Warringa die je kent van De luizenmoeder en het theaterstuk De ongeplukte zusters en wordt geregisseerd door Daniël van Klaveren. Het muziekconcept is van Joris Nassenstein.

Waar kun je Robin Hood gaan zien?

Robin Hood is van 3 februari t/m 14 april 2024 te zien in Alkmaar, Amsterdam (Koninklijk Theater Carré), Apeldoorn, Breda, Doetinchem, Deventer, Dordrecht, Drachten, Eindhoven, Enschede, Haarlem, Heerlen, Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Schiedam, Tilburg, Utrecht en Zwolle.

Klik hier voor de speellijst

Ga jij wel eens naar het theater met je kinderen?

Afbeelding bij deze blog is gemaakt door Benning&Gladkova

liefs Kirsten