Wat krijg je als meer dan 100 verschillende koren en zanggroepen loslaat in het centrum van Rotterdam? Juist, een muzikaal feestje. Op 10 juni is het weer tijd voor een nieuwe editie: Rotjekoor Festival 2023.

Rotjekoor Festival 2023: Rotterdam zingt!

Op 10 juni vindt er weer een nieuwe editie van Rotjekoor Festival plaats in het centrum van Rotterdam. Meer dan 100 koren en zanggroepen zullen op zo’n 20 verschillende binnen- en buitenlocaties korte optredens geven. En voor ieders smaak is er iets. Van klassiek tot pop en van musical tot rock. Tussen 11.00u en 19.00u is er dus op elke hoek van de straat wel iets te horen en te zien. De dag wordt afgesloten door het Mega(Rotje)Koor, een gelegenheidskoor van meer dan 100 zangers en zangeressen

Wat is er zo leuk aan Rotjekoor?

Muziek op elke hoek van de straat, dat maakt toch gewoon heel vrolijk? Zeker met prachtig weer is het heerlijk om door de stad te wandelen waar je steeds weer een nieuw stukje muziek hoort.

En waarom moet jij erbij zijn?

Misschien volg je Mamagisch ook op Instagram en heb je al wel eens de Live met Kirsten en Sebas sessies voorbij zien komen. Wij zingen dus. Veel. En vaak. En ook dit jaar op Rotjekoor zijn we van de partij met onze zangroep. Afgelopen jaar stonden we met Theaterzanggroep Prestige ook op Rotjekoor en dat was zo’n ontzettende toffe ervaring. We hebben zelf heerlijk gezongen maar ook echt genoten van de sfeer in de stad. Het was gezellig, vrolijk en vooral muzikaal. Zelf zijn we naast onze eigen optredens natuurlijk ook wezen kijken bij andere koren en hebben tussendoor heerlijk gegeten, geshopt en op het terras gezeten. Extra leuk vond het ik om zelfs een aantal volgers tegen te komen. Een van hen maakte onderstaand filmpje in de hal van Theater Rotterdam. (Ik sta als tweede van links op de achterste rij).

You Will Be Found (Dear Evan Hansen)

Het was vorig jaar prachtig weer, en ook komend weekend zijn de voorspellingen heel goed. Een goede reden om een kijkje te komen nemen en dat eventueel te combineren met een dagje shoppen of een leuk museum met de kinderen.

Vind je het leuk om bij mijn optredens te komen kijken? Wij zingen om 12.30u in het Timmerhuis (Halvemaanpassage) en om 16.00u in de hal van Theater Rotterdam (Schouwburgplein). Dus ben je in de buurt, vind ik het superleuk om je te zien!

Uitgelichte afbeelding via www.rotjekoor.nl

liefs Kirsten