Ik heb weer een hele fijne winactie voor je klaar staan. Dit keer mag ik weer een ontzettend leuk voorleesboek verloten: Schud eens aan de appelboom! In deze blog vertel ik je natuurlijk meer over dit originele boek!

Een origineel voorleesboek

Schud maar aan de appelboom! is niet zomaar een voorleesverhaal. Het boek zit vol leuke opdrachtjes die jij of je kindje kunt uitvoeren om het verhaal weer verder te laten gaan. Lekker interactief dus! En het voorlezen van dit verhaal staat dan ook gelijk aan heel veel lol want tijdens dit verhaal mag je schudden, draaien, wrijven en zelfs kietelen!

Het boek is geschreven en getekend door Nico Sternbaum. Hij schrijft al jarenlang prachtige prentenboeken en zijn verhalen worden zelfs vertaald naar het Chinees! Schud eens aan de appelboom! wordt in Nederland uitgegeven voor Deltas, die zo vriendelijk waren om mij een reviewexemplaar te sturen en ook nog eens een boek beschikbaar wilden stellen om te verloten!

Voorlezen is belangrijk!

Voorlezen is natuurlijk een heerlijk momentje samen met je kind. Het zorgt voor een goede voor een goede band tussen ouder en kind maar voorlezen is ook heel belangrijk voor de taalontwikkeling. Voorlezen heeft een positief effect op alle kinderen, ongeacht de sociale status of het opleidingsniveau van ouders. Elk boekje dat wordt voorgelezen heeft dus nut! Veel kinderen hebben hun favoriete voorleesboek (Hallo kracht van de herhaling!) maar het is natuurlijk altijd leuk om wat variatie aan te brengen in het voorlezen. Je kunt nieuwe boekjes samen uitzoeken in de boekwinkel, maar wist je ook dat een abonnement op de bibliotheek gratis is voor kinderen t/m 17 jaar? Profiteer daarvan!

Voorkant van het boek Schud eens aan de appelboom! van Nico Stermbaum
Schud eens aan de appelboom! Nico Sternbaum | Deltas | Adviesprijs €16,95 | ISBN: 9789044762983

Wil jij Schud maar aan de appelboom! winnen?

Natuurlijk kun je niet wachten om dit superleuke prentenboek met je kind te gaan lezen. Ik mag een exemplaar weggeven aan een van mijn lezers. Daarvoor gelden de volgende regels:

  • De winactie loopt van donderdag 13 t/m donderdag 20 april 2023
  • Je kunt meedoen door een reactie achter te laten op deze blog. Vertel je me met wie je dit boek graag zou willen lezen?
  • Geef bij je reactie ook een geldig e-mailadres op.
  • Na de winactie krijgt de winnaar persoonlijk een mail van mij. Ik zal je nooit vragen om op links te klikken of om financiële gegevens te verstrekken en je wordt ook niet benaderd door een ander account van Mamagisch.

Het delen van deze blog en winactie op bijvoorbeeld Insta of Facebook wordt enorm gewaardeerd. Het is niet verplicht maar het helpt mij wel om een groter publiek te bereiken en dus nog meer leuke winacties te kunnen organiseren!

Nb. Het kan zijn dat je jouw reactie niet gelijk onder de blog ziet. Geen paniek. Als je nog nooit eerder een reactie op Mamagisch.nl hebt achtergelaten, moet ik ‘m eerst even goedkeuren voordat ‘ie zichtbaar is.

Niet wachten met lezen?

Schud eens aan de appelboom! is verkrijgbaar in de fysieke boekwinkel, te lezen in de bibliotheek en natuurlijk online verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld bij Bol.com:

liefs Kirsten