Je hebt luie honden en je hebt luie honden. Mijn twee goedzakken behoren zeker tot de laatste categorie en zijn echt next level lui, haha. Het komt voor hen dan ook heel goed uit dat Snoozle mij een prachtig hondenkussen toestuurde waar ik je graag meer over vertel in deze review.

Ik koos deze Snoozle orthopedische hondenmand in de kleur Stormy Grey van 120x90cm – verkrijgbaar via bol.com

Snoozle orthopedisch hondenkussen review

Als liefhebbende hondenbaas wil je natuurlijk dat jouw hondenvriendjes er fijn en warmpjes bij liggen. Zo zijn er bij ons al vele kleedjes, kussens en matrasjes de revue gepasseerd. Zeker nu Cashew, onze blonde labrador van 12,5 jaar, wat slechter gaat lopen en zichtbaar meer moeite heeft met opstaan, vind ik het belangrijk dat ze op een goed ondersteunend kussen ligt, om ergere klachten te voorkomen. Het Snoozle orthopedische hondenkussen is gevuld met memoryfoam (traagschuim), wat er voor zorgt dat het kussen zich goed vormt naar de positie van de hond en de wervelkolom goed ondersteund wordt.

Of het een fijn kussen is? Dat heb ik zelf natuurlijk niet uitgetest (als is Sebas er laatst wel even bij gaan liggen en die lag prima, zei hij, haha) maar als ik het gedrag van mijn honden moet interpreteren, liggen ze er enorm graag op. Vanaf het moment dat het Snoozle hondenkussen in de woonkamer ligt, ploffen ze er direct op neer als ze de kans krijgen. Laten we dat maar als een goede review aanmerken!

Wasbare hoes

Elke hondeneigenaar weet dat hondenkussens en mand snel vuil worden en stof en haren aantrekken. Het Snoozle kussen heeft een wasbare hoes van Easy Clean stof die je met een natte doek makkelijk schoonveegt. Echter kun je ‘m ook makkelijk afritsen en op 30 graden in de wasmachine wassen. Laat de hoes vervolgens aan de lucht drogen. Wil je zeker weten dat eventuele ongewenste beestjes het ook niet overleven, kun je de hoes altijd even behandelen met een handstomer.

Een mooie stevige hoes van wasbare Easy Clean stof. Met twee van die moddermonsters toch wel heel fijn!

Hoe bepaal je de juiste maat voor een hondenkussen?

Hoe groot het hondenkussen moet zijn, is natuurlijk afhankelijk van het ras maar zeker ook van hoeveel ruimte je op de aangewezen plek hebt. Hier slapen de honden normaal onder onze trap waar we voldoende ruimte hebben voor een matras van 120x80cm. Ook het Snoozle orthopedische hondenkussen past prima op die plek als heb ik ‘m nu voor de winterdagen lekker in de woonkamer gelegd. En zoals je kunt zien, maken Cashew en Layla en gretig gebruik van.

Wat mij betreft moet een hondenkussen of hondenmand groot genoeg zijn om er in normale ligstand op te kunnen liggen. Wij kozen daarom voor maat XXL (die ook wordt aangeraden bij grotere rassen als de labrador) maar je ziet dat Layla, onze Stafford, er nog prima bij past. Ik vond het dan ook niet nodig om twee kussens te nemen, aangezien ze het liefst toch bij en tegen elkaar aan liggen.

Het XXL hondenkussen is echt groot genoeg voor onze twee honden.

Snoozle hondenmanden en hondenkussen zijn verkrijgbaar bij onder andere Bol.com maar neem ook eens een kijkje op Happy Animal, een site waarop je heel veel verschillende honden- en kattenproducten kunt vergelijken maar waar je ook interessante blogs vindt over alles wat je voor je hond of kat nodig hebt. Zeker een aanrader voor de nieuwere baasjes!