Kind geboren? Kaartje versturen! In deze blog vertel ik je meer over de unieke geboortekaartjes van Studio Noorderlicht, waarop de dieren uit het hoge noorden een belangrijke rol spelen.

Hoe vind je een uniek geboortekaartje?

De geboortekaartjes uitzoeken vond ik een van de leukste dingen om te doen rondom de geboorte van mijn kinderen. Maar ik weet ook dat ik eindeloos kon verzanden in de duizenden ontwerpen die bij (online) drukker kunt bekijken. Hoe vind je nou iets dat zowel jij als je partner mooi vinden, dan ook nog eens bij jullie past, maar wat ook nog eens een beetje anders is dan de kaartjes die je zelf al eens in de brievenbus hebt gekregen?

Jouw kindje is uniek en dan wil je het liefst ook een uniek geboortekaartje om deze bijzondere gebeurtenis mee aan te kondigen. Misschien wel een eigen ontwerp? Of je hebt wellicht iets in je hoofd maar zelf tekenen is niet echt je ding? Ben je echt op zoek naar iets unieks? Dan is mijn tip om in ieder geval ver weg te blijven van de ‘grote namen’ en je te focussen op de kleinere ontwerpers die je vaak online kunt vinden.

Studio Noorderlicht

Annemarie Peeters is zo’n ontwerper. Ze maakt, geïnspireerd door de natuur van haar geliefde Lapland, prachtige, sfeervolle tekeningen in rustige kleuren, passend bij de natuur en de seizoenen. En heel eerlijk: die illustraties zouden zeker niet misstaan in een prentenboek! Alleen al het bekijken van de website heeft voor mij iets rustgevends. De zachte kleuren van de ontwerpen en de meest schattige plaatjes toveren een glimlach op je gezicht.

Geboortekaartjes met dieren uit het hoge noorden

Geïnspireerd door haar eigen liefde voor Lapland maakt ze geboortekaartjes met dieren uit het hoge noorden. Geen eenhoorns, olifanten en leeuwen, nee. Annemarie haalt haar inspiratie uit de natuur en tekent het liefst dieren zoals vosjes, elanden, pinguïns, walvissen en zeehonden. Daarbij maakt ze gebruik van rustige, natuurlijke tinten om de kaartjes een mooi en rustig geheel te maken.

Ik ga het bijna jammer vinden dat ik zelf geen geboortekaartjes meer hoef uit te zoeken, want ik vind ze zo schattig. Ik zou zo een hele babykamer inrichten in de sfeer van deze kaartjes! Maar ook als je niet op zoek bent naar geboortekaartjes kun je in de webshop van Studio Noorderlicht leuk slagen in de wenskaartencollectie. Zeker de moeite waard!

Studio Noorderlicht geboortekaartjes dieren
Een selectie van de geboortekaartjes met dieren uit het hoge noorden van Studio Noorderlicht.

Bij deze geboortekaartjes met dieren kun je ook een bijpassend geboortebord, geboorteposter of geboortevlag laten maken. En heb je een eigen idee of een bijzondere wens? Je kunt je ontwerp zelfs op maat laten maken zodat je zeker weer dat jullie de enigen zijn met dit geboortekaartje of een ontwerp krijgen dat precies past bij jullie gezin.

Tips voor het uitzoeken van een geboortekaartje:

  • Bedenk welke kleuren passen bij de periode van geboorte, de naam van jullie kindje of misschien wel de sfeer van de babykamer.
  • Bedenk van tevoren welke informatie jullie kwijt willen op en in het geboortekaartje. Zo kan de ontwerper jullie het beste laten zien hoe het eindresultaat eruit komt te zien.
  • Geboortekaartjes uitzoeken doe je liever niet op het laatste moment. Houd rekening met tijd voor een (uniek) ontwerp, de tijd die het kost om de kaartjes te drukken en te verzenden.

Afbeeldingen via Studio Noorderlicht

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.