Ben jij die kringverjaardag ook zo zat? Of het feit dat je op jouw feestje alleen maar aan het werk bent? Verplaats het feest dan gewoon naar buiten! In deze blog heb ik weer een aantal fijne tips voor je verzameld om van jouw winter tuinfeest een succes te maken. En met een terrasoverkapping kan dat ook prima wanneer de temperatuur wat minder is!

Een buitenverjaardag of tuinfeest in de winter

Bij het woord tuinfeest denken veel mensen aan lange warme zomeravonden en een eindelijke voorraad koele drankjes. Maar waarom zou je in de winter je feestje niet ook buiten kunnen vieren? Het week kun je natuurlijk niet plannen (net zoals in de zomer overigens) dus niets houdt je tegen om een heerlijk winters tuinfeest te organiseren. Met de tips uit deze blog wordt het in ieder geval een warme, gezellige aangelegenheid waar je vrienden en familie het nog lang zullen hebben!

Bereid je gasten voor

‘Neem je zwemspullen mee. Ik vertel nog niet wat we gaan doen!’ We hebben deze uitspraak allemaal wel een keertje op een uitnodiging voor een partijtje zien staan vroeger. Natuurlijk is het superleuk om jouw feestje nog een beetje spannend te houden maar in geval van een tuinfeest in de winter is het wellicht wel zo slim om daar duidelijk over te zijn. Geef bij je uitnodiging aan dat het feestje buiten plaatsvindt en dat het dus belangrijk is om je daarop te kleden. En misschien moet je ook even bedenken of je omaatje van 85 zo’n tuinfeest in de winter ook wel zo tof vindt.

Maak je terrasoverkapping the centre of the party

In de winter ben je afhankelijk van de weersomstandigheden maar dit hoeft een gezellig tuinfeest zeker niet in de weg te staan. Met de plaatsing van een kwalitatieve terrasoverkapping zorg je het hele jaar door voor een beschutte plek. In de zomer heb je een plekje uit de zon, in de winter een droge plek uit de wind. Er zijn talloze redenen te bedenken waarom een terrasoverkapping echt een aanwinst is voor je tuin. Naast dat het je tuin een hele moderne uitstraling geeft, biedt het je ook de mogelijkheid om veel meer tijd in de buitenlucht door te brengen, wat je algehele gezondheid ten goede komt!

Een terrasoverkapping is zowel ‘s zomers als ‘s winters een geweldige aanvulling op je tuin. Geniet het hele jaar door van het buitenleven.

Tijdens een winters tuinfeest maak je van je overkapping echt the centre of the party. Versier je overkapping met een lichtsnoer, slingers en lampionnen. Zeker wanneer het donker wordt zullen de lampjes zorgen voor een sfeervolle aanblik. Onder de overkapping zorg je voor een barretje voor de drankjes, misschien een klein buffetje en een koffiecorner, uiteraard met warme chocolademelk met slagroom!

Een beetje extra warmte

Hoewel je je natuurlijk op kou kunt kleden is het heerlijk om tijdens de winterse avonden rond een vuurtje te zitten of staan. Zorg voor voldoende gedroogd stookhout, dat rookt namelijk minder en brandt beter. Niet moeilijk doen? Zet dan zo’n Zweedse fakkel in de vuurkorf.

Wat je tegenwoordig ook veel op de terrassen ziet, zijn de verplaatsbare terrasheaters die je op strategische plekken kunt plaatsen. En als je echt wilt zorgen dat je gasten het niet te koud hebben, zorg je gewoon voor een flinke stapel dekentjes!

Winterse versnaperingen

Bij een winters tuinfeest horen natuurlijk ook winterse hapjes en drankjes. Ik noemde eerder al de warme chocomel maar een lekker glaasje warme gluhwijn doet het natuurlijk ook altijd goed als opwarmer.

Bij de vuurkorf zorg je voor spiesen waarmee kastanjes, broodjes en marshmallows (mmmm s’Mores!) geroosterd kunnen worden. En staat de barbecue toch al klaar bij je overkapping? Broodjes warme worst of pulled pork zullen zeker gretig aftrek vinden bij je gasten!

Tips om de tuin te versieren voor jouw winter tuinfeest

Een feestje is pas een geslaagd feestje als je gasten erop terug kijken en er steeds weer over beginnen. ‘Weet je nog op dat winterse tuinfeest bij jou?’ In dit geval was het een hele geslaagde belevenis. Wil je je gasten dat beetje extra meegegeven? Versier de hele tuin dan met mooie winterse items. Zet gerust de slee maar neer als extra zitplaats of bijzettafel en je ski’s en schaatsen ter decoratie. En natuurlijk lampjes. Véél lampjes. Ik heb een Pinterestbord aangemaakt met de mooiste versierinspiratie voor een winters tuinfeest, doe daar dus je voordeel mee en organiseer een winter tuinfeest dat niemand meer zal vergeten!

Heb jij nog goede tips voor het organiseren van een tuinfeest die ik heb gemist? Of is er iets wat echt niet mag ontbreken? Je kunt je tips voor een nog toffer winter tuinfeest achterlaten in de reacties. Namens mezelf en alle andere tuinfeestgangers, bedankt!