Makkelijke tomatensoep met parmezaan

Sinds ik veel minder koolhydraten ben gaan eten, merk ik dat ik steeds vaker soepen op tafel zet. Soep is een hele makkelijke manier om minder koolhydraten te eten, veel groenten binnen te krijgen en je kunt er makkelijke mee variëren. Daarnaast heb ik ook het geluk dat Nova dus wel soep eet, terwijl ik er bij haar amper groenten in krijg. Een win-win situatie in de geval dus. Vandaag deel ik een snel en makkelijk recept voor een lekker warme tomatensoep die dus ook weer kidsproof is!

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 lente-uitje
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 500 ml bouillon
  • 100 ml kookroom
  • paar blaadjes verse basilicum
  • Optioneel: soepballetjes

Verspillingsvrijtip: Heb je nog cherrytomaatjes of andere groenten over die niet helemaal supervers meer zijn? Gewoon erbij in de soep! Zo hoef je niets weg te gooien en krijgt je soep alleen maar meer smaak en vult ‘ie nóg beter!

Vega of vegan!

Deze tomatensoep maak je heel gemakkelijk ook vega of zelfs vegan. Vervang de kookroom dan door een vegan variant, bijvoorbeeld die van Oatly. Kies een groentebouillonblokje en vervang de soepballetjes voor een vleesvervanger. De parmezaanse kaas kun je vervangen met de vegan variant van Willicroft.

Wat moet je doen?

Gemak dient de mens, dus na het wassen van alle groenten, doe ik alles in de keukenmachine om het lekker fijn te hakken. Voordeel hiervan is dat de groenten ook sneller gaar zijn en de soep dus sneller op tafel staat!

Neem een pan (minimaal 2 liter inhoud), en doe er een scheutje olijfolie (of boter, kokosvet of waar je dan ook graag in bakt) in en doe daar alle groente bij. Laat dit ongeveer 5 minuten lekker ‘bakken’ en roer het af en toe een beetje om.

Voeg dan 500 ml bouillon (naar keuze) in en doe er ook gelijk het blik tomatenblokjes bij. Roer alles goed door. Laat dit alles 10-15 minuten lekker pruttelen. Als je een gladde soep wilt, pureer ‘m dan even. Voeg nu de room en parmezaanse kaas toe aan je soep en roer ‘m even door. Ik strooide er nog wat gedroogde basilicum doorheen en voegde nog een pakje rundersoepballetjes toe. Even doorverwarmen en klaar is je soep!

Nou, dat is een eitje toch? Wat overigens heel lekker bij deze tomatensoep is, zijn zelfgebakken focaccia’s, bijvoorbeeld volgens het recept van Laura’s Bakery, maar heel eerlijk: dat kost wel even wat tijd en moeite. Als je het gewoon makkelijk en snel wil houden zijn kleine pizzaatjes of gewoon een good old afbakciabatta ook hele goede opties.

Eet smakelijk!

liefs kirsten

Sharing is caring!

One Pingback

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *