Als er iets lastig is aan de hele lockdown situatie, vind ik het wel om kleding te vervangen. Maar na een jaar gaat er toch ook wel eens wat kapot. Voor mezelf koop ik haast nooit kleding online. Ik wil de stof eerst voelen, zien hoe het kledingstuk in elkaar zit, welke kleur het is en natuurlijk hoe het valt op mijn lijf. Ik ben iemand die urenlang met stapels kleding in een pashokje kan verblijven. Sebas wil daarentegen het liefst zo snel mogelijk winkel in en winkel uit. Daarom ben ik blij dat ik regelmatig wat leuks voor hem mag uitzoeken, zodat hij er toch een beetje modieus bijloopt als hij zijn werkkleding uittrekt.

Winkel in, winkel uit. Het liefst zo snel mogelijk

Natuurlijk gaan we wel eens winkelen. Alhoewel dat inmiddels ook al meer dan een jaar geleden is geweest dat we samen in een kledingwinkel waren. Sebas is van het type zo snel mogelijk pakken wat je nodig hebt, alleen passen als het echt moet, en gauw weer de winkel uit. Hij shopt heel gericht. Des te blijer ben ik dan ook wel dat hij mij regelmatig de vrije hand geeft als het om zijn kleding gaat. Zolang ik maar een beetje in zijn straatje blijf, is het goed. Maar aangezien ik zelf dus ook al een jaar niet verder ben gekomen dat het dorpswinkelcentrumpje, ben ik voor hem toch online op zoek gegaan naar een paar items voor deze winter.

Even iets anders dan werkkleding

Sebas werkt in de dakenbranche en moet dus regelmatig zelf ook nog het dak op. Daarvoor draagt hij dus ook speciale, beschermende, kleding. Je weet wel, zo’n broek met van die zakken-aan-de-zijkant en een shirt en trui met een extra waterafstotende jas. Als hij thuis komt, verruilt hij zijn werkspullen voor een joggingbroek met een shirtje. Zeker nu we er in de avonden niet meer op uit gaan, zie ik weinig andere kleding doordeweeks. In het weekend draagt hij meestal een spijkerbroek en een shirt. Een lekker vest eroverheen en hij vindt het al gauw goed. Maar ik zie hem toch ook wel graag in iets mooiers dus probeer ik die items er altijd ongezien een beetje tussen te schuiven, haha. Want als hij een dagje op kantoor zit of als we ergens heen moeten, vind ik toch wel dat hij er een beetje knap bij moet zitten.

Warme trui

Ik zocht deze prachtige groene trui met honingraat uit van Tommy Hilfiger bij Hemdvoorhem.nl. Nu ben ik zelf helemaal niet zo merkbewust en koop eerder zonder dan met merk, maar deze trui vond ik direct heel gaaf. Daarnaast ben ik ook heel tevreden met de kwaliteit van dit merk. Zelf heb ik ook een aantal Hilfiger items die na jaren gewoon nog heel mooi zijn. De donkergroene kleur staat Sebas heef goed, en hij was ook erg gecharmeerd van de honingraatstructuur, wat het een hele zachte uitstraling geeft. De trui is van 100% organische katoen gemaakt en probeert het bedrijf stappen te maken voor wat betreft duurzaamheid.

Tipje voor jou: op dit moment zijn deze toffe truien ook nog eens dik in de sale, dus sla je slag!

Kleding kopen voor een ander

Ik vind kleding kopen voor mezelf best moeilijk. Vooral omdat je op de een of andere manier niet helemaal eerlijk in de spiegel kan kijken of precies ziet wat een ander ook zou zijn. Het kopen van kleding voor anderen vind ik dan juist wel weer heel leuk omdat ik dan echt voor ogen heb hoe een kledingstuk bij iemand staat, of het bij hem of haar past én om die persoon soms een klein tikkie uit de comfortzone te halen. Als ik dat bij Sebas bijvoorbeeld niet had gedaan zou hij nog steeds alleen maar spijkerbroeken en shirts met grappige opdrukken dragen, haha.

Koop jij vaak kleding voor je partner of regelt hij dat allemaal lekker zelf?

liefs kirsten

Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking maar mijn mening blijft onverminderd eerlijk.