Gastblog – Op vakantie gaan bij de boer is de perfecte keuze voor gezinnen met kinderen die op zoek zijn naar een unieke en authentieke vakantie ervaring. Tijdens een boerderijvakantie kunnen kinderen kennismaken met het boerenleven en leren over waar ons voedsel vandaan komt. Een verblijf op een boerderij biedt tal van activiteiten voor kinderen, waaronder het helpen voeren van de dieren, het verzorgen van de boerderijdieren en het oogsten van verse groenten en fruit. Zo ontwikkelen kinderen een gevoel van verantwoordelijkheid en leren ze over de natuur en landbouw.

Meer voordelen van overnachten bij de boer

Daarnaast is er vaak veel ruimte en vrijheid op de boerderij, waardoor kinderen kunnen spelen en ontdekken in een veilige omgeving. Dit kan variëren van wandelen en fietsen tot het spelen van spelletjes en het maken van kampvuren. Nog een voordeel van een boerderijvakantie is dat het vaak goedkoper is dan een verblijf in een hotel of resort. Bovendien kunnen gezinnen genieten van heerlijke, verse en lokale gerechten die rechtstreeks van de boerderij komen.

Maar waar dan?

Nu helemaal overtuigd? Super natuurlijk maar nu resteert de vraag: Waar dan? Daarom hebben wij de leukste overnachtingsmogelijkheden bij de boer op een rijtje gezet.

1.   Boerenbed Kalverweide

Bij BoerenBed Kalverweide in Overijssel kun je genieten van een heerlijk back-to-basics verblijf. Geen gas of stroom, maar wel een overvloed aan kaarsjes en een ontspannende hottub. Verwacht geen WiFi of stopcontact, maar wel een adembenemend uitzicht op paarden, heerlijke pannenkoeken en leuke puzzels om je bezig te houden. Voel het gras tussen je tenen terwijl je kookt op een vuurtje en hout sprokkelt voor de warmte. Logeren op deze prachtige boerderij biedt de kans om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Daarnaast kun je ook deelnemen aan verschillende activiteiten zoals het melken van koeien, het verzorgen van dieren en het verkennen van de omgeving per huifkar. Verzamel eitjes bij de kippen en geniet van een heerlijk verblijf op de boerderij, waar de rust en stilte van het platteland je volledig zullen omarmen.

2.   FarmCamps & Kaasboerderij de Buitenhoeve

Boerencamping FarmCamps de Buitenhoeve in het Noorden van Brabant is de ideale plek voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een leuke boerderij ervaring. Hier kun je genieten van het boerenleven terwijl je verblijft in luxe tenten en lodges op de boerderij. Naast ontspanning biedt de boerderij tal van activiteiten zoals het voeren van dieren, het melken van koeien en het rapen van eieren. Voor kinderen is er een speciale speeltuin en een overdekte hooizolder waar ze zich helemaal kunnen uitleven. Verder beschikt de boerderij over een winkel waar je ambachtelijke producten kunt kopen, zoals kaas en verse melk. Kortom, FarmCamps de Buitenhoeve is de perfecte plek om te ontspannen, te leren en te genieten van het platteland.

3.   BoerenBed Landhoeve

Als je van plan bent om op een boerencamping op de Veluwe te verblijven, overweeg dan om een Boerenbed bij Landhoeve op de Veluwe te boeken en geniet van het plattelandsleven. Hier kunnen gasten verblijven in luxe tenten die voorzien zijn van comfortabele bedden en een houtkachel, perfect om ‘s avonds gezellig bij te zitten. Naast de tenten is er een terras met een picknicktafel en een barbecue, waar gasten kunnen ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht op de omgeving.

Tot slot

Een vakantie bij de boer biedt talloze voordelen en kan een onvergetelijke ervaring zijn voor het hele gezin. Het is een geweldige manier om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de natuur, terwijl je tegelijkertijd meer leert over het boerenleven. Dus waar wacht je nog op? Plan je volgende vakantie bij de boer en ontdek de charme van het platteland.

Deze gastblog werd geschreven voor Youri van Boerengids.nl

Afbeeldingen via Opnaardeboer.nl