Het lijkt wel alsof we dit jaar allemaal massaal aan het wandelen zijn gegaan. Een wandeling is natuurlijk ook een heerlijke bezigheid om even lekker je hoofd leeg te maken, te genieten van de omgeving en natuurlijk om je kinderen even lekker uit te laten. Zeker nu we de laatste tijd zo beperkt op stap hebben kunnen gaan. Kidseropuit.nl schreef een ontzettend leuk e-book met talloze tips om eens een lekkere wandeling te maken bij jou ik de buurt. Wat mij betreft een echte aanrader en daarom vertel ik jullie er vandaag meer over.

Wandelen met kinderen

Niet alle kinderen zijn direct enthousiast als ze zegt dat jullie vandaag een stuk gaan wandelen. Het is dan ook goed dat je zorgt voor afwisseling en niet gelijk een te lange route uitzoekt. In het e-book ‘Wandelen met kinderen’ staan dan ook allerhande tips om een goede route uit te zoeken om te gaan lopen met je kinderen en wat je kunt doen ter afwisseling.

Als je dacht dat wandelen alleen maar je ene voet voor de andere zetten inhoudt, heb je het mis. Met de tips uit ‘Wandelen met kinderen’ kun je echt aan de slag in de omgeving. Wandelen met GPS, Geocachen en voor de allerkleinsten een Kabouterpad, voor elke leeftijd is er een geschikte manier om met kinderen te lopen. Manieren waar ik zelf nog nooit aan had gedacht en zeker wil gaan uitproberen! Met de 10 wandeltips voor kinderen gaat dat zeker lukken!

Tevens krijg je goede tips over praktische zaken zoals een sanitaire stop, eten en drinken en een goede wandeloutfit. Voor een kort rondje op zondag heb je natuurlijk weinig bijzonderheden nodig maar als je een wat grotere, misschien wel meerdaagse, route wil gaan lopen, is het toch handig om hier rekening mee te houden.

Kerstwandelingen

Dat er naast Kabouterpaden, blotevoetenwandelingen, survivalroutes en wadlopen ook speciale kerstwandelingen bestaan, wist ik nog niet. Na een uitgebreid kerstmaal is het natuurlijk fijn om de volgende dag eens een lekker rondje te lopen. Op steeds meer plaatsen in Nederland zie je speciale Kerstroutes ontstaan. Vooral in Zuid-Limburg blijkt dit heel populair. Deze tip uit het e-book nemen we dan ook zeker mee als we rond die tijd eens in de buurt zijn.

Enthousiast over wandelen?

Ben jij ook ineens enthousiast geworden over wandelen? In het e-book ‘Wandelen met kinderen’ staan per provincie ook nog eens hele leuke tips voor wandelingen die je er kunt maken of waar je een specifieke route zou kunnen plannen. Het boek sluit af met de wandelbucketlist waarop jij alle wandelingen die je ooit zou willen doen kunt noteren. Wat mij betreft is dit boek een echte aanrader voor gezinnen die graag buiten zijn en de natuur in trekken maar zeker ook voor de wat meer ‘stadse’ mensen die graag de natuur of hun eigen stad eens zouden willen ontdekken.

Ik ga in ieder geval mijn wandelbucketlist eens vullen en dan gaan we kijken welke routes we binnenkort met de meiden kunnen gaan lopen!

Over Kidseropuit.nl

Sinds 2014 geeft Kidseropuit.nl ons de leukste tips voor uitjes en vakanties met kinderen. Niet alleen in Nederland maar door heel Europa verzamelen zijn voor ons de beste locaties en tips om er lekker op uit te gaan. Een absolute aanrader om bekijken als je een vakantie hebt geboekt en wilt weten of er in de buurt nog leuke dingen te doen zijn voor zowel kinderen als ouders.

Naast de tips voor uitjes en vakanties ben je ook aan het goede adres voor podcasts en vind je in de webshop de leukste vakantieboeken. Ben je benieuwd naar alle wandelingen? Je koopt het e-book nu via de site van Kidseropuit.nl.

Welke wandeltips heb jij voor mij?

liefs kirsten