Een slimme meid is op alles voorbereid en ondanks dat het niet nodig is een enorme verbandtrommel mee te zeulen, is het toch wel fijn om de basics bij je te hebben in geval van nood. Weet jij welke producten er echt onmisbaar zijn in je vakantie EHBO? In deze blog zet ik de belangrijkste voor je op een rij!

Ook op vakantie heb je wel eens een ongelukje

De zomer is eindelijk hier en dat betekent dat we kunnen genieten van de warme zonnestralen, verfrissende duiken in het zwembad en avonturen in de buitenlucht. Maar met de zomerse pleziertjes je ook zonnebrand, insectenbeten en kleine wondjes er gratis bij. Om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan en ook jij van je vakantie kunt genieten, is het belangrijk om een goed gevulde EHBO-kit bij de hand te hebben.

Deze producten mogen niet ontbreken in je vakantie EHBO

  1. Zonnebrandcrème: Bescherming tegen de zon is van vitaal belang tijdens de zomermaanden. Kies voor een breed-spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF (Sun Protection Factor) om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Vergeet niet om de crème regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral na het zwemmen of zweten.
  2. Aftersun: Als je een dagje in de zon heb gezeten, kan aftersun je verlichting bieden. Daarnaast helpt het de huid te kalmeren en te hydrateren, ook als je niet verbrand bent. Kies voor een aftersun-product dat aloë vera of kamille bevat, omdat deze ingrediënten bekend staan om hun verzachtende eigenschappen.
  3. Verbandmateriaal: Ook in de zomer gaan de stuntpiloten gewoon door. Een schaafwond of schram heb je al gauw. Zorg ervoor dat je voldoende verbandmateriaal hebt in je vakantie EHBO. Denk aan steriele gaasjes, pleisters, verband en hechtpleisters.
  4. Insectenwerend middel: Muggen en andere insecten zijn onvermijdelijk tijdens de zomer. Voorkom vervelende jeukende muggenbeten door een insectenwerend middel mee te nemen. Kies voor een product met DEET voor maximale bescherming. Let op: DEET is niet altijd geschikt voor (jonge) kinderen. Lees hier wat wel en niet kan! Je kunt ook overwegen om een draagbaar muggennet of horren voor ramen en deuren te gebruiken om insecten op afstand te houden. Heb je al muggenbeten? Lees dan deze tips!
  5. Antihistaminica: Als je gevoelig bent voor allergieën of last hebt van hooikoorts, kunnen de zomermaanden behoorlijk ongemakkelijk zijn. Zorg ervoor dat je antihistaminica in je EHBO-kit hebt, zodat je snel verlichting kunt krijgen bij allergische reacties, zoals jeukende ogen, niezen of een loopneus. Antihistaminica werkt overigens ook goed tegen de jeuk van insectenbeten.
  6. Pijnstillers: Hoofdpijn, spierpijn en andere kleine pijntjes kunnen je vakantie flink verpesten. Neem wat pijnstillers zoals paracetamol of ibuprofen mee, zodat je snel verlichting kunt krijgen wanneer dat nodig is.
  7. Blaarpleisters:
    Je gooide nog even snel dat nieuwe paar slippertjes in je koffer en ging er vrolijk een dagje mee een stadje in. Alles goed en wel totdat er een blaar ontstaat. Blaarpleisters zijn een must-have in je EHBO-kit om blaren te beschermen en het genezingsproces te versnellen.
  8. Desinfectiemiddel: Een flesje desinfectiemiddel, zoals alcohol of een ontsmettingsmiddel op basis van chloorhexidine (bijvoorbeeld van Dettol of Sterilon) , is essentieel om wonden schoon te maken en infecties te voorkomen.

Weet jij welke medicatie je gebruikt?

Als jij of een van je gezinsleden dagelijks medicatie gebruikt, is het heel verstandig om deze belangrijke medische informatie mee te nemen op vakantie. Je kunt bij je huisarts of apotheek altijd een overzicht opvragen. Gebeurt er iets vervelends op vakantie en komt je bij een dokter, kliniek of ziekenhuis terecht, is het voor de artsen aldaar fijn om te weten wat er aan de hand is en of je bijvoorbeeld allergisch bent voor bepaalde medicatie. Maak ook altijd een foto van je verzekeringspasjes. Altijd handig om bij je te hebben!

Tot slot

Weet jij wat er nog in je vakantie EHBO zit? En zijn alle producten nog te gebruiken? Check altijd even de houdbaarheidsdatum voordat je vertrekt. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan in een toch al vervelende situatie!

liefs Kirsten

Welke EHBO producten neem jij zeker mee op vakantie?