Soms vraag ik me wel eens af, hoe ga ik dit in godsnaam allemaal blijven doen? Ik ben namelijk moeder van een fantastische dochter van bijna 2, in februari dit jaar ben ik mijn eigen bedrijf in handgemaakte en gepersonaliseerde sieraden gestart en daarbij verwachten we in oktober ons tweede kindje. Buiten dat werk ik ook nog 3 dagen per week als pedagogisch medewerkster in de kinderopvang.

Een bedrijf starten in tijdens de Corona-crisis

En tóch ben ik in februari mijn eigen bedrijf ‘Maison Satisfaite’ gestart. Door de corona-crisis ging de reguliere kinderopvang een tijdje dicht en was er enkel noodopvang mogelijk voor ouders in cruciale beroepen. Daarbij kwamen er later ook nog nieuwe maatregelen om de hoek kijken. Vanuit het RIVM werd geadviseerd om vanaf 28 weken zwangerschap niet meer door te werken in de kinderopvang. Covid-19 is een luchtweginfectie en kan (net zoals andere luchtweginfecties) ernstiger verlopen bij zwangeren. Dit betekende dat ik vanaf 28 weken zwangerschap met vervroegd verlof ging, want 1,5 meter afstand bewaren van anderen op een babygroep is helaas niet mogelijk. Dit gaf me net wat extra tijd om aan mijn eigen business te werken. Hoe vervelend ik de corona-crisis ook vind, ik heb deze negatieve crisis in iets positiefs weten om te zetten voor mezelf. 

Hoe ik tijd voor mezelf vrij maak

Geen zorgen hoor, ik heb nog genoeg tijd om leuke dingen te doen met mijn gezin, om vriendinnen te zien en bij familie op visite te gaan. Maandag en dinsdag zijn echt mijn mama-dagen en is er quality-time met onze lieve dochter. We gaan dan vaak naar de (binnen)speeltuin, een stukje wandelen, boekjes lezen of samen kleuren, en natuurlijk staat de tv ook heus wel eens aan. Er wordt op deze dagen hooguit in de avonduurtjes wat gewerkt als dat écht nodig is. Op woensdag, donderdag en vrijdag wordt er overdag gewerkt en is er ‘s avonds tijd voor ons gezin of voor leuke dingen met de liefste vrienden.

Verder zorg ik dat ik niet een té strakke planning heb, zodat er ook altijd ruimte is voor onverwachte dingen, een moeder die spontaan even op de koffie komt of een spontane lunch. En natuurlijk hebben we gewoon weekend, waarin we samen leuke dingen doen en tijd maken voor elkaar. 

Naast werken aan mijn bedrijf ook werken aan mezelf

Hoe ik dit allemaal wil blijven combineren als straks ons tweede kindje geboren is? En als ik na mijn zwangerschapsverlof weer aan het werk ga in de kinderopvang? Ik durf het je nog niet precies te vertellen. Wat ik wél kan zeggen is dat ik niet alleen aan mijn bedrijf heb gewerkt, maar ook aan mezelf. Ik ben momenteel namelijk bezig met een productiviteitstraject van zes weken, met 1 op 1 coaching. En dankzij dit super toffe traject leer ik dus onder andere hoe ik zoveel mogelijk gedaan kan krijgen in zo min mogelijk tijd. 

En verder?

Momenteel zit ik alweer in week 34 van de zwangerschap en het combineren van mijn werk en mijn gezin gaat vooralsnog hartstikke goed! Ik kan natuurlijk rustig aan tafel zitten als ik sieraden aan het maken ben, wat niet te vergelijken is met het intensieve werk in de kinderopvang. Mijn lieve man werkt veel thuis door de corona-crisis en helpt me waar hij kan. Onze dochter gaat nog naar het kinderdagverblijf zoals ze gewend is én ik leer dus om productiever te werk te gaan. Ik denk dus ook dat alles vanzelf op z’n pootjes terecht komt als onze kleine man geboren is! 

Bedankt voor het delen van jouw verhaal Anke. Zo zie je maar weer dat je, naast een baan en een gezin ook een eigen bedrijf kunt hebben én nog heel veel andere leuke dingen kunt doen. Ben je benieuwd wat voor prachtige creaties Anke maakt? Je volgt haar makkelijk op Instagram!

In Verhaal op Vrijdag doen vrouwen zoals jij en ik hun verhaal. Over hun gezin, hun werk of een andere bijzondere gebeurtenis, het kan allemaal. Wil jij ook je verhaal (anoniem) vertellen op Mamagisch? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier!