Ben jij van plan binnenkort een kinderwagen aan te schaffen? Dan raad ik je aan zeker deze blog even te lezen. Ik leg je namelijk uit wat de verschillen zijn tussen de Mutsy Evo en Mutsy Nio, twee paradepaardjes uit de collectie van mijn favoriete kinderwagenmerk.

De aanschaf van een kinderwagen gaat niet over een nacht ijs

Het is voor mij inmiddels alweer wat jaartjes geleden dat ik de babywinkel in stapte op zoek naar een kinderwagen. Desalniettemin kan ik me nog heel goed voor de geest halen dat dit een van de belangrijkste aanschaffen zou worden in het babytijdperk. Een goede kinderwagen kun je zeker voor 2 en soms gewoon voor 3, 4, of zelfs 5 kinderen gebruiken. En zo geschiedde. We gingen op zoek naar een kinderwagen waar zowel ik, als mijn 2 meter lange partner goed achter konden lopen, die makkelijk in te klappen was en, lekker hormonaal, gewoon heel mooi was. Vanwege de lengte van mijn toenmalige partner hadden we niet veel keus en kwamen we bij Mutsy terecht. De kinderwagen is 6 jaar intensief gebruikt en hoewel je natuurlijk wat gebruikssporen ziet, zou ‘ie prima nog een derde ronde mee kunnen.

Wat zijn de verschillen tussen de Mutsy Evo en Mutsy Nio?

Verschillen Mutsy Evo en Nio

Linksom, rechtsom: zowel de Mutsy Evo als de Mutsy Nio is een prachtige kinderwagen. Ze zijn in diverse moderne kleuren verkrijgbaar, dus er zit zeker iets bij wat jij mooi vindt. Maar, natuurlijk hebben ze wel hun eigen eigenschappen. Dit zijn de grootste verschillen:

  • Prijs: De Nio met zijn meer uitgebreide opties, is iets duurder dan de Evo. Er is gemiddeld zo’n €200,- prijsverschil.
  • Vering: De Nio heeft extra vering in het frame, wat dus voor zowel meer zitcomfort (minder hobbels) als voor meer rijcomfort zorgt.
  • Boodschappenmand: Beide wagens hebben een boodschappenmand, maar die van de Nio is flink groter.
  • Looks: Dat de Evo in een iets lagere prijsklasse ligt kun je vooral zien aan de afwerking. Je ziet daar wat meer plastic onderdelen. Bij de Nio is dat allemaal net even wat sjieker afgewerkt, bijvoorbeeld met meer stof.
  • Gewicht: wat een groot verschil is, is het gewicht van de twee kinderwagens. Het frame van de Evo weegt zo’n 8,4 kg terwijl het frame van de Nio 12,7 kg weegt.
Mutsy Evo en Mutsy Nio wandelwagen verschil
  • Zitting: De zitting is bij Evo iets korter dan bij de Nio. Dat betekent dat je kindje hier net iets sneller uitgegroeid is.
  • Ligstand: De zitting van de wandelwagen kan bij beide wagens in ligstand worden gebracht. In de Nio kan dit het platst. Dat wil zeggen dat je kind dan gerust ook een tukkie kan doen. Niet dat daar een ligstand voor nodig is natuurlijk 😉
  • Opvouwen: Op het onderstaande plaatje zie je dat de Evo net iets compacter kan worden ingeklapt. Ook met de wandelwageninzet klapt het frame meer tussen de wielen in in tegenstelling tot de Nio, waarbij het frame bovenop de wielen komt te liggen.
Mutsy kinderwagen opgeklapt.

Welke kinderwagen zou je zelf kiezen?

Toen ik bijna 8 jaar geleden zelf een nieuwe kinderwagen ging kopen, kwamen we bij Mutsy uit omdat die ook voor lange mensen prettig zou zijn. En met een papa van 2 meter is dat toch wel fijn. Op dat moment waren bij Mutsy de Evo (oude model, met buigstang) en de Igo verkrijgbaar. Uiteindelijk zijn wij voor de laatste gegaan. Een superfijne kinderwagen, compleet in te klappen, extra off-road wielen voor als ik lange wandelingen met de honden ging maken en ik vond ‘m ook gewoon echt supermooi. Tegenwoordig is de Igo (of de latere I2) niet meer verkrijgbaar.

Waar ik dan nu zelf voor zou kiezen? Ik vind het opvouwmechanisme van de Evo echt geniaal. Supercompact en die past dus overal tussen als je ‘m mee moet nemen. Anderzijds liep ik veel met de kinderwagen en is rijgemak en een grote boodschappenmand echt een pluspunt. In dat geval zou ik dus zeker naar de Nio neigen, ook al is deze qua prijs echt wel wat duurder. Ik ben toch een beetje een luxepony!

Uitproberen!

Als je een kinderwagen gaat open kan ik je alleen maar aanraden om er vooral eens een rondje mee te gaan lopen. Probeer ‘m uit. Ook het inklappen en openklappen. Altijd handig! Je koopt de Mutsy Evo of Nio bijvoorbeeld bij Van Asten Babysuperstore, waar je natuurlijk deze wagens uitgebreid kunt bekijken en testen. Deze superstore is gevestigd in Tilburg en heeft meer dan 5000m2 winkelplezier en je vindt er zeker alles wat jij nodig hebt voor de nieuwste aanwinst in jullie gezin! Benieuwd hoe de winkel eruit zit voordat je naar het Brabantse afreist? Op de website kun je een hele toffe virtuele tour door de winkel doen!

Ter info: voor de foto’s heb ik de kleurstellingen Mutsy Evo Contrete Melange / Cognac en de Mutsy Nio Sea Green / Cognac gebruikt.

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.