Zet 4 Nederlandse schrijfsters bij elkaar en laat ze samen een boek schrijven. In Vier wandelaars en een Siciliaan bundelen Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind hun krachten en dat resulteert in een prachtig verhaal over vier vrouwen die allen op een belangrijk kruispunt in hun leven staan.

Waarom dit boek?

Inmiddels kennen jullie mijn smaak in boeken wel. Ik hou van (historische) romans, thrillers en ook feelgood is een genre dat ik niet schuw. Maar soms wil je wel eens iets anders. Of nou ja, ik dwing mezelf om soms de Kobo bibliotheek te openen en een boek uit te zoeken dat ik me niet direct aantrekt. Gewoon voor de afwisseling. Maar zeker ook om mezelf te blijven uitdagen mijn leesplezier uit meer dan de logische keuzes te halen.

Het verhaal in het kort

Lot merkt dat haar thuissituatie niet zo goed gaat. Ze heeft een sterk vermoeden dat haar man zijn interesse in haar verloren heeft en zijn oog heeft laten vallen op iemand anders. Om even te ontsnappen aan alles besluit ze samen met haar vriendin, actrice Joy, naar Sicilië te gaan voor een wandelvakantie. Daar ontmoeten ze twee andere Nederlandse vrouwen, psychologe Hannah en de spirituele Bibi. Ze worden begeleid tijdens hun wandelingen door Vincenzo, een gevoelige Siciliaan die de omgeving goed kent.

Tijdens de uitdagende wandelingen leren de vrouwen elkaar niet alleen goed kennen, maar ze worden ook geconfronteerd met hun eigen persoonlijke worstelingen. De prachtige omgeving van Sicilië vormt het decor voor hun innerlijke reis, waarin ze geconfronteerd worden met hun angsten, twijfels en verlangens. Terwijl ze samen wandelen, delen ze hun diepste gedachten en gevoelens en vinden ze steun en begrip bij elkaar. En hoewel hun persoonlijkheden niet verder uit elkaar konden liggen, ontstaat er een gevoel van saamhorigheid.

Tip: Vier wandelaars en een Siciliaan is gratis te lezen met een Kobo Plus abonnement.

Mijn mening over Vier wandelaars en een Siciliaan

Ik moet zeggen, dit boek was voor mij zeker geen verkeerde keus. Het is overduidelijk geen feelgood, maar ik vond het juist fijn om weer eens een boek te lezen waarin alles niet gelijk voorspelbaar is. Waar in feelgood de gemiddelde hoofdpersoon zo’n 25-30 jaar oud is, was het in dit verhaal gelijk duidelijk dat het hier gaat om vrouwen in een andere leeftijdscategorie die allemaal hun eigen problemen meedragen. Zorgen om hun relatie, zorgen om de kinderen, zorgen om de vergankelijkheid van een bepaalde loopbaan en zelfs de vergankelijkheid van het leven zelf.

Dit boek is natuurlijk geschreven door vier schrijfsters en dat ik wel te merken. Hoewel er overduidelijk is gewerkt aan het ‘op een lijn’ zitten, merk je wel dat er verschillende schrijfstijlen zijn. En dan ben ik altijd weer benieuwd: wie schreef nou wat?

Hoe dan ook, ik vond Vier wandelaars en een Siciliaan een interessant verhaal en ik kan ‘m je zeker aanrader als je ook weer eens iets wilt leven over het ‘echte leven’.

Vier wandelaars en een Siciliaan boekomslag

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.