Als ik vraag waar ze de lijmstift of schaar heeft gelaten, moet ze me het antwoord regelmatig schuldig blijven. Wanneer ik haar echter vraag me een raadsel, mop of weetje te vertellen, opent er een Doos van Pandora die nooit meer dicht gaat. Mijn dochter is echt zo’n nutteloze-feitjes-encyclopedie. Géén idee van wie ze dat heeft 😉 Hoog tijd om dat weetvretertje te voorzien van een nieuwe dosis leuke weetjes voor kinderen!

Ik bemoei niet – ik wil gewoon graag alles weten

Vanaf het moment dat je kind het woordje ‘waarom’ kan zeggen, weet je dat er nog maar weinig zinnen uit je kind zullen komen die dat woord niet bevatten. Waarom staat het licht aan? Waarom eten we spruitjes? Waarom moet ik mijn kamer opruimen? Waarom wil je geen antwoord geven op mijn 265.978 vragen? Van nature zijn kinderen leergierig en ontvankelijk voor nieuwe prikkels en indrukken. En nu moet ik toegeven: mijn kinderen hebben die leergierigheid niet van een vreemde. Ik ging ook altijd op zoek naar nieuwe, interessante dingen om te leren en ik vond het maar wat mooi als ik iets te vertellen had wat de grote mensen nog niet wisten en me op die manier in het gesprek kon mengen. Ik bemoei niet – ik wil gewoon graag alles weten!

Weetvretertjes!

Wat kun je dan doen om die weetvretertjes tevreden te houden? Mijn idee: geef ze een boek. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke informatieve boeken waar kinderen hun honger naar (nutteloze) weetjes mee kan stillen. Neem bijvoorbeeld De waanzinnige wereld van de dieren of Een dag in het leven van. Als je iets compacters zoekt dat deze grote stripboeken, heb ik nu iets super leuks voor je gevonden: Waanzinnige weetjes voor kinderen. Er zijn 3 delen naar het Nederlands vertaald. Voor kinderen van 7, 8 en 9 jaar oud. Elk boek bevat meer dan 100 leuke en interessante weetjes over dieren, de ruimte, het menselijk lichaam, wetenschap en nog veel meer.

Even opletten: de adviesprijs van deze boekjes is €9,95. Niet elke aanbieder hanteert dezelfde prijzen. Het loont dus altijd even om verder te kijken dan je neus lang is 😉 Je kunt voor boeken ook altijd bij Libris kijken, daar staat deel 8 dus wel gewoon voor de adviesprijs!

De Waanzinnige weetjes voor kinderen boeken zijn geschreven door Catherine Brereton. Deze Britse schrijfster heeft al een hele boekenplank vol geschreven met leuke, grappige en informatieve boeken. Uitgeverij Deltas stuurde mij een exemplaar van het boekje voor kinderen van 8 jaar. Komt goed uit, want Pippa wordt over een paar weken ook alweer 8 jaar (stop de tijdddddd!). En op deze leeftijd gaan kinderen nu eenmaal heel goed op iets dat ‘speciaal voor hen is gemaakt’. Topcadeautje dus, als je even niets anders weet!

Voor wie zijn deze boeken met weetjes geschikt?

Natuurlijk de boeken geschikt voor kinderen van de leeftijd die in de titel is vermeld, maar laten we eens wat verder kijken. Dit soort leesboeken zijn uitermate geschikt voor kinderen die:

  • altijd heel veel vragen stellen
  • liever Freek in het Wild en Nieuws uit de Natuur kijken dan de nieuwste Pixarfilm
  • lezen lastiger vinden (juist omdat dit hele korte tekstjes zijn, is het heel behapbaar, ook voor minder goede lezers)
  • jou altijd moppen, raadsels en weetjes vertellen die je nog niet kent
  • 7, 8 of 9 jaar oud worden!

Veel leesplezier!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Als je iets koopt via een van deze links, ontvang ik daar een kleine vergoeding voor. Het kost jou niets extra.