Wafels met feta en spinazie (recept)

Wafels! Wie houdt er nu niet van wafels? Nou, ik in ieder geval wel. Heerlijke zoete wafels met Nutella en aardbeien, of gewoon met poedersuiker. Of een wafel waarbij je door het beslag een appeltje raspt en wat kaneel toevoegt. Heerlijk! Waar ik ook heel warm van word, zijn hartige wafels. Bijvoorbeeld dit recept met feta en spinazie. Heerlijk als lunch maar wij eten het ook regelmatig als avondeten met een soepje erbij.

Wat heb je nodig?

  • 300 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 50 gram gesmolten boter
  • 80-100 gram (diepvries) spinazie
  • 1 plak feta (ongeveer 200 gram)
  • Beslagkom
  • Garde
  • Wafelijzer

Tip:

Je kun zelf kiezen wat voor bloem of meel je wilt gebruiken. Deze wafels zijn ook vrij simpel glutenvrij te maken door bijvoorbeeld boekweitmeel of amandelmeel te gebruiken. De melk kun je natuurlijk ook vervangen voor een plantaardige variant.

Ik gebruik zelf vaak diepvries spinazie maar je kunt natuurlijk ook verse spinazie gebruiken. Snij dit dat wel goed fijn!

Wat moet je doen?

Mix de bloem, de eieren, de melk en het zout goed door elkaar heen. Voeg hier vervolgens de gesmolten boter aan toe en roer het goed door. Verkruimel de feta en roer dit samen met de spinazie door het beslag. Eigenlijk ben je nu al klaar om te gaan bakken.

Afhankelijk van de grootte van je wafelijzer schep je de wafelvorm half vol. Ik doe meestal zo’n 2-3 goed volle eetlepels. Kijk even wat voor jouw wafelijzer goed werkt. Je kunt beter met wat minder beginnen, want het beslag zet best wel uit.

Daarna gaat het om het hebben van gedoseerd geduld. Doe het wafelijzer niet te snel open. Hoe langer je bakt, des te krokanter de wafel wordt. Ik bak mijn wafels een minuut of 4-5 op standje 5 (van 5) van mijn wafelijzer.

Lekker bij de wafels:

Zoals ik al zei eten wij deze hartige wafels vaak met een kop soep. Maar ze zijn ook prima geschikt als borrelhapje. Snij de wafels dan in reepjes en serveer met een verse tzatiki.

Eet smakelijk!

Zoek je meer lekkere en vooral makkelijke recepten? Ik heb er al een heleboel voor je verzameld op de blog!

liefs kirsten

Sharing is caring!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *