Wat is het toch heerlijk als een boek je helemaal in de pagina’s trekt en je eigenlijk niets anders wilt doen dat doorlezen! Het vervolg op De Hulp van Freida McFadden, Wat de hulp weet, is er echt weer zo eentje en ik vertel je er in deze blog graag meer over!

Waarom dit boek?

Vorig jaar las ik de internationale bestseller De hulp, een psychologische thriller over Millie, die als huishoudster aan de slag gaat. Wat ze niet weet is dat ze al pion wordt ingezet in een wel heel psychologisch spelletje. Goed, zonder al te veel van het verhaal te verklappen, deel 1 was wat mij betreft echt een aanrader. Staat nog steeds op Kobo Plus, dus als je een abonnement lees je ‘m voor nop. Als je van spannend en een enorme plottwist houdt, zéker lezen.

Na het lezen van De hulp werd al vrij vlot bekend dat er nog een vervolg zou komen op Millie’s verhaal. En dat kwam er. En wat voor een!

Het verhaal in het kort

We keren terug naar New York waar Millie inmiddels flink wat moeite heeft bij het vinden van een nieuwe baan. Het feit dat ze een jaren geleden in de gevangenis heeft gezeten en dus een strafblad heeft, helpt daar natuurlijk niet bij. Ze zal het echt van aanbevelingen moeten hebben. Zo ging het de afgelopen periode ook. Nadat haar werk bij de Winchesters erop zat, werd ze goed gevonden. ‘Heb je problemen met je man? Bij Millie moet je zijn. Zij weet daar wel raad mee!’

Dan wordt Millie benaderd door Douglas Garrick voor een baan. Omdat zijn vrouw Wendy ziek is, zoekt hij iemand die het huishouden van haar kan overnemen. Een prima opdracht en het salaris is ook nog eens heel goed. Maar er is iets met die man. En waarom moet ze Wendy vooral met rust laten? Wat gebeurt er achter de deur van het gastenverblijf?

Mijn mening over Wat de hulp weet van Freida McFadden

Wat had ik er zin in om dit boek te gaan lezen! Ik ben dol op spannende boeken maar ze moeten me ook weer niet te langdradig zijn. Met zo’n 300 pagina’s is Wat de hulp weet perfect. Lang genoeg voor een goed verhaal, kort genoeg om niet langdradig te worden.

Nu moet ik wel eerlijk toegeven: toen in startte met lezen kreeg ik wel een beetje het idee dat het verhaal in dit boek best wel veel leek op het eerste deel. Engnek rijke man huurt huishoudster in voor zijn zieke vrouw. En wat maakt het eigenlijk uit? Neem een willekeurige Baantjer of Agatha Christie. Die verhalen zijn in de basis ook allemaal hetzelfde en die hebben we ook allemaal gelezen. Nou ja, ik dan, haha.

Overigens kwam ik daar later wel volledig op terug. Ook in dit verhaal zit weer een flinke plottwist die je echt niet aan ziet komen en komt Millie weer in situaties terecht waar ze liever niet in zit en komt hulp uit onverwachte hoek.

Wat mij betreft zijn zowel De hulp als Wat de hulp weet aanraders voor iedereen die van spannende, psychologische verhalen houdt. Je gaat er zeker plezier aan beleven en wie weet steek je er nog wat van op 😉

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.