Stiekem vind ik niets meer persoonlijk dan iemands slaapkamer. Het is de plek waar je je als het goed is helemaal veilig voelt en waar je op je kwetsbaarst bent: in slaap. Mijn nachtkastje is dan ook de plek waar ik alle spulletjes bewaar die ik graag dichtbij me heb als ik in bed lig. Wat ik op én in mijn nachtkastje heb liggen, vertel ik je vandaag.

Een nachtlampje en wat te lezen

Zoals je op de foto kunt zien, staat op mijn nachtkastje een lampje. Ik lig graag al wat langer in mijn bed alvorens ik ga slapen. Gewoon nog even relaxen, beetje lezen, spelletje spelen op mijn telefoon of even de socials nalezen. Meestal komt de Vent wat later naar boven omdat hij de honden nog even uitlaat, of niet iets afkijkt op tv. Het lampje zorgt er dan voor dat hij niet op z’n snufferd gaat of z’n teen stoot aan het bed.

Medicijnen en water

In en op mijn nachtkastje liggen mijn medicijnen. Sowieso de pil en mijn inhaler voor als ik erg benauwd ben. Maar ook een stripje paracetamol voor wanneer ik weer eens pijn in mijn hoofd heb. En de ‘voorraad’ die ik heb van mijn pil. De Dopper is dan ook altijd gevuld met water, voor een slokje tussendoor of om een pil in te nemen.

Purol en crème

Omdat ik bijna altijd wanneer ik naar bed ga droge lippen heb, ligt er ook een blikje Purol op mijn nachtkastje. Altijd even een laagje smeren voor ik ga slapen. Veel mensen zeggen dat je ‘verslaafd’ kan raken aan lippenbalsem. Nou ja, die verslaving neem ik dan maar voor lief, want wakker worden met gescheurde lippen vind ik een stuk erger. Ook staat er een grote fles crème op mijn nachtkastje. Op dit moment staat er een van La Roche Posay. Ik gebruik dit op de droge huid van mijn ellebogen en voeten. Het helpt goed tegen de droge plekjes en het stilt de jeuk, dus je snapt wel waarom ik fan ben.

Wat ligt er ín het nachtkastje?

Sinds we verhuisd zijn, is de inhoud van mijn nachtkastje aanzienlijk veranderd. Alle troepjes zijn eruit en eigenlijk liggen er alleen nog spullen in die ik ook echt gebruik. Waar voorheen het laatje van mijn nachtkastje werd gebruikt als ‘laatje-open-troep-erin-laatje-dicht’ is dat nu wel anders. In mijn nachtkastje ligt een brillendoekje, omdat ik altijd vlekken op mijn bril heb als ik net m’n bed in ga, of ze dan pas zie. Er ligt massageolie in, een doosje condooms en een flesje glijmiddel. Ja, daar kunnen we moeilijk over doen, maar het is gewoon zo. En nee Charlotte, ik smeer het niet in mijn haar.

Ik heb er ook altijd wel een haarelastiekje in liggen en een haarklem en bij het checken vond ik er ook nog een speentje van Nova. Maar aangezien ze die niet gebruikt, heb ik ‘m ook nog niet gemist, haha. Verder nog een doosje pleisters en een pincet en desinfecterende gel. Eigenlijk soort van mijn badkamerkast maar dan in het mini.

Wat ligt er allemaal op en in jouw nachtkastje? Ik ben benieuwd of je het met me durft te delen!

liefs kirsten