We hebben er inmiddels drie dagen op zitten van mijn beoogde week zonder vlees. En ik moet zeggen, het gaat met best goed af. Ik maakte dit weekend een goed weekmenu en haalde alle boodschappen in huis. Nu ga ik sowieso heel goed op het maken van weekmenu’s en ben ik veel beter in het volgen van een gemaakt plan dat iedere dag bedenken wat we nu weer moeten eten. Maar goed, drie dagen down, nog vier te gaan. Hoog tijd voor een update!

Het weekmenu is mijn redding

Zoals ik al zei is mijn weekmenu echt wel mijn houvast. De afgelopen weken deed ik het niet en ik merkte gelijk dat we aanzienlijk meer makkelijke en ongezonde maaltijden aten of wat via Thuisbezorgd lieten komen. Niet echt een ideale situatie. Nu ik weer een weekmenu heb, hou ik me aan het plan en gaat het dus een stuk beter. Het scheelt ook wel dat ik alleen maar lekkere dingen op het weekmenu heb gezet dus de kans van slagen is deze week gewoon heel hoog.

Wat hebben we dan gegeten?

Overdag vind het ik vrij makkelijk om geen vlees te eten. Ik eet tegenwoordig nog amper brood, dus een hartig beleg is dan ook niet nodig. Bij het avondeten vind ik het wel lastiger, vooral omdat ik vlees gewoon heel lekker vind. maar zoals ik al zei, er staan voornamelijk lekkere dingen op het menu, dus het is allemaal goed gekomen.

Maandagavond maakte ik een van mijn favoriete vegetarische recepten. Cannelloni gevuld met ricotta en spinazie met lekker parmezaanse kaas en mozzarella eroverheen. Meer kaas is meer beter, dus dit werd goed gegeten. Nova is ook echt een pastamonster, dus dit gerecht was voor haar bepaald geen straf. Hij staat regelmatig op het menu hier thuis, dus dit was sowieso een inkoppertje.

Dinsdag maakte ik plantaardige burgers van Vivera. Dat was nog even nieuw, maar ze waren echt heel lekker. Zelfs Sebas vond ze prima te doen. ‘Ze halen het natuurlijk niet bij een goede hamburger, maar dit is helemaal prima’. Ik had me in mijn hoofd gehaald om bij de cheeseburgers van die gekarameliseerde uitjes te doen, net zoals je bij McDonalds ook wel eens op je burger hebt. Dat vond Sebas sowieso al raar, want ik heb ook ontzettende hekel aan ui, maar ik ging de uitdaging toch aan. Ik sneed rode uit in reepjes, bakte het heel langzaam aan met een scheutje balsamicoazijn (nog zoiets waar ik van gruwel maar wel in huis heb) en wat basterdsuiker. Volgens de kenners hadden de uitjes zelfs nóg langer op mogen staan, maar ze waren echt superlekker en maakten dit gerecht echt af.

Woensdag aten we een voor ons nieuw recept. Een vegetarische moussaka op aanraden van Sanne. Hoewel ik dus de courgette vergat toe te voegen en die er los bij at, vond ik het erg lekker. Sebas is geen fan van aubergine maar at braaf zijn bordje leeg. Van hem hoeft deze niet in de herhaling, maar Nova en ik hebben er prima van gegeten.

Hoe vind je het gaan?

Ik moet zeggen dat het me tot nu toe echt 100% meevalt om een week geen vlees te eten. Donderdag is Pippa er ook weer bij en heb ik een veilige keuze op het menu staan maar ik ben wel benieuwd hoe zij de rest van de week mee eet. Een week zonder vlees lijkt me wat mij betreft goed te doen, maar het is natuurlijk wel afwachten wat de rest van het gezin er van vindt!

Eet jij ook wel eens vegetarisch?