Als er iets is wat we de afgelopen twee jaar, nou ja, maak er in ons geval maar 5 jaar van, te weinig hebben gedaan, is het lekker weekendjes weg gaan. Nu het buitenland nog steeds ‘spannend’ is, ga ik het liefst snel weer eens een weekendje weg in eigen land. Omdat ik dan het liefst kies voor een provincie waar ik nog niet zo vaak ben geweest, viel mijn oog op Limburg. Het is een eind rijden vanaf ons, maar je komt er zeker niet voor niets.

Meer tijd voor elkaar maken

Toen Sebas en ik net samen waren boekten we een nachtje hotel in Friesland, maar ik kreeg die avond migraine en in hetzelfde pand werd die avond een Foute Party georganiseerd. Nogal logisch dat het zo goedkoop was dat weekend. We gingen in december 2019 een paar dagen naar Disneyland met vrienden en dat zouden we snel nog eens over willen doen. Maar even weg met z’n tweeën, staat toch ook wel hoog op het verlanglijstje. Gewoon even lekker tijd voor elkaar, een gesprek kunnen voeren zonder mamapapamamapapamamapapamama tussendoor en gewoon even lekker kunnen gaan en staan waar je wilt zonder rekening te hoeven houden met de kinderen.

Een weekendje Limburg: waar ga je heen?

Aangezien wij vanuit de grote boze Randstad niet zo vaak de kant van Limburg op gaan, zou ik wel willen proberen om er zoveel mogelijk uit te halen. Helemaal afzakken naar het puntje van Limburg hoeft van mij dan ook niet. Ik zou eerder kiezen voor een hotel in Venlo en dan vanuit daar lekker de omgeving gaan ontdekken. Vanuit Venlo zit je bijvoorbeeld zo in Arcen, waar ik zeker nog een keer naar de Hertog-Jan brouwerij wil, maar zeker ook een kijkje wil nemen bij de Kasteeltuinen. En met een kort autoritje zit je ook zo in Roermond of Maastricht en uiteraard maken we ook even een tripje richting Duitsland, want als ik zó dichtbij ben, moet ik gewoon even inkopen doen bij de DM drogist.

Overnachten in Hotel Maashof

Natuurlijk kun je lang zoeken, maar ik ben vooral op zoek naar een hotel dat goed bereikbaar is en in een mooie omgeving staat. Daarnaast is een beetje luxe natuurlijk ook niet verkeerd. Neem Hotel Maashof, een hotel gelegen in een prachtig groen gebied maar precies tussen de A73 en de A67 bij Venlo. Als je het hebt over bereikbaarheid, is dat natuurlijk helemaal super. Tel daarbij op dat ze, naast luxe kamers, een wellness hebben en een breed aanbod aan leuke activiteiten in de omgeving. Ik zie ons al gaan op zo’n e-chopper. Toevallig zagen we die laatst hier in de omgeving ook al voorbij komen en dat lijkt me dus echt hilarisch.

Heb je wel genoeg aan een weekend?

Met een weekendje weg in Limburg heb je natuurlijk lang niet alles kunnen zien of doen. En voor een romantisch weekendje weg is een hotel zoals de Maashof natuurlijk fantastisch. Maar misschien moeten we toch maar overwegen om er van de zomer een echte vakantie van te maken zodat we met de meiden ook juist die dingen kunnen gaan doen die normaal echt te ver rijden zijn voor een dagje weg zoals Toverland in Valkenburg en de Gaia Zoo, waar we met ons Blijdorp-abonnement goedkoop heen kunnen. Ik heb in ieder geval weer voldoende ideetjes opgedaan voor leuke uitstapjes!

Wat mag ik volgens jou zeker niet missen in Limburg?

liefs Kirsten

Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking.

Beelden: Hotel de Maashof