Zo, het eerste blogje van 2023. Ik heb het er na de drukke decemberperiode met de Mamagische Adventskalender echt even van genomen. Even niet werken, niet schrijven, niet constant met alles bezig zijn maar vooral focus op mezelf en mijn gezin. Desalniettemin: welkom in een Mamagisch 2023 en ik gun het jou dat je al je wensen en doelen voor het komende jaar mag waarmaken!

De laatste week van 2022

Voordat ik je natuurlijk echt welkom kan heten in 2023 is het misschien nog wel even leuk om terug te kijken op de laatste week van 2022. Ik heb natuurlijk ook niet stil gezeten en heb nog genoeg te vertellen.

Zo hadden we net voor kerst de laatste repetitie met Prestige waar we de dag ervoor besloten om dat lekker op sjiek te doen. Je moet natuurlijk nooit een kans laten liggen om je mooiste jurk met glitters aan te trekken (of om je vent in pak te zien, haha). We hadden deze kerstvakantie eigenlijk maar een weekje vrij van repeteren en dat is ook lang zat. De groep is zo leuk, warm en gezellig dat ik het echt mis als ik ze op vrijdag niet gezien heb. Gelukkig had ik deze vakantie meerdere leuke dates met een aantal van hen. Zo ging ik in twee weken tijd drie keer naar het theater met verschillende leukerds en hadden we zelf ook nog een nieuwjaarsconcert dus we hebben weer een goede dosis muziek gehad!

Kerst was heel relaxed

Ook wij hebben fijne kerstdagen gehad. Het begon voor ons als op 24 december met een hele gezellige middag en avond met mijn vriendin en haar zoontje en nog een gezamenlijke vriend. Gewoon lekker kletsen, eten en de kinderen die heerlijk samen hebben gespeeld.

Natuurlijk hebben we ook lekker gegeten. Naast de uitgebreide borrel van de 24e, kwam mijn ouders eerste kerstdag eten en aten we tweede kerstdag bij Sebas z’n moeder en broertje. Ik maakte bij het kerstdiner trouwens dat heerlijke tiramisu met blauwe bessen uit de vegan kerstdiner blog van de Mamagische Adventskalender. En die was echt heel lekker!

Nova 4 jaar

Op oudjaarsdag is het hier dubbel feest want dan is Nova jarig. Ze is 4 jaar geworden en uiteraard weer super verwend. We houden haar verjaardag altijd bewust klein want ze stuitert echt alle kanten op als er bezoek is, haha. De opa en oma’s waren er en dat is voor haar eigenlijk ook wel genoeg. Het blijft natuurlijk altijd een beetje een onhandig dag, maar zolang ze tevreden is met een klein feestje, houden we het lekker zo. Ergens in de komende week zal ik nog even in een blogje laten zien wat ze voor haar verjaardag heeft gekregen, kun je mooi weer inspiratie opdoen!

Oudjaarsavond vonden we het beiden prima om gewoon lekker op de bank door te brengen. We keken de oudejaarsconferentie van Claudia de Breij en Vrienden van Amstel en daarmee was het klaar. Soms is het ook gewoon prima om niet knallend en extravagant het nieuwe jaar te beginnen.

Gelukkig nieuwjaar in Blijdorp

Omdat we eigenlijk al veel te veel binnen hadden gezeten de dagen voor de jaarwisseling, leek het me wel een goed idee om het nieuwe jaar fris te beginnen. Een goed moment om onze Blijdorp-abonnementen te gebruiken, want blijkbaar zijn die gewoon 365 dagen per jaar geopend. Wist ik niet. Maar nu wel. Het was, zoals verwacht, helemaal niet druk en we hebben heerlijk alle dieren een gelukkig nieuwjaar gewenst. Gelijk ook een mooie start van een meer bewegen doel, want in de dierentuin loop je onbewust natuurlijk best een flinke afstand. Stappende ook weer binnen!

Het was ook even fijn om gewoon even met z’n viertjes op stap te gaan. Frisse neus halen, vermaak in de speeltuin, stiekem snoepjes zoeken in je rugzak, je kent het wel.

Heel veel theater

Zoals ik al zei heb ik de afgelopen twee weken flink wat theater vanbinnen gezien. Sebas speelde in de orkestbak van De Vliegende Hollander (Storytellers, Zoetermeer) mee deze vakantie dus tweede kerstdag ging ik gezellig met hem mee om samen met een vriendin de show te zien. Zowel in het orkest als in de twee casts speelden een hoop bekenden mee, dus uiteindelijk ben ik 2 januari nog een keertje geweest om ook de andere cast te zien spelen, weer met een andere vriendin. Tot slot gingen we dit weekend ook nog kijken bij All Shook Up (Greg & Baud, Zoetermeer) waar ook weer bekenden in meespeelden. Laten we maar zo zeggen: het musical- en theaterwereldje hier in de regio is klein. Altijd en overal zie je wel weer iemand die we kennen voorbij komen. Maar eerlijk: het is heerlijk om dit soort avondjes weer wat vaker te hebben!

Zelf zongen we afgelopen zondag dus ook nog op het nieuwjaarsconcert van de vereniging waar onze zanggroep onder valt. Dat werd uiteindelijk dus ook weer een hele gezellige middag.

Welkom in 2023

En dan is nu het moment gekomen om 2023 echt te gaan starten. Nova is maandag voor het ‘echte’ naar school geweest en omdat Pippa een studiedag had, bleef ze nog een dagje bij ons en kon ze mee om Nova naar school te brengen. Terwijl ik dit schrijf is het hele spul weer op z’n plek. Dat betekent dat ik dus ook al mijn plannen en werkzaamheden weer kan gaan oppakken. Ik heb nog een heel lijstje met blogs staan om de schrijven dus je kunt de komende weken weer wat meer reuring op Mamagisch verwachten!

Heb je nog vragen of zou je graag iets specifieks willen lezen hier? Laat het me gerust even weten in een reactie!

liefs Kirsten