Toen ik pas geleden deelnam aan de Badassmoeder Challenge van Beebs and Moms, werd er ons op dag 3 gevraagd hoe je jezelf over 3, 5 en 10 jaar ziet. Op dat moment vond ik het heel lastig om zo ver vooruit te kijken. Dat doe ik namelijk al een hele poos niet meer. Ik neem het leven hoe het komt en we vliegen per dag wel aan hoe het op dat moment loopt. Maar het zette me wel aan het denken. Wat zijn eigenlijk mijn wensen voor de toekomst?

1. Het gedeeltelijk afbetalen van de hypotheek

Om meer financiële zekerheid te krijgen en dus ook vermogen voor later op te kunnen bouwen, wil ik graag een groot gedeelte van de hypotheek afbetalen. Het zorgt ervoor dat als de woningmarkt in de toekomst alsnog weer instort, we in ieder geval niet met een restschuld zullen achterblijven als we ons huidige huis zouden gaan verkopen. Nu staat onze hypotheek er heel rooskleurig voor, dus maak ik me daar niet zo heel veel zorgen om maar aangezien het met de lage rentes slimmer is om je spaargeld in de hypotheek te stoppen dan op je spaarrekening te zetten, lijkt me dit een goed begin.

2. De aanschaf van een camper

Wat mij echt ontzettend leuk lijkt is om een camper aan te schaffen en op deze manier meer van de wereld te zien. Gewoon zomaar een weekendje door Nederland rijden, of in de grote vakantie eens een rondreis door Europa te maken, ik zie het helemaal zitten. Stiekem ben ik echt zo’n ‘We zijn er bijna‘ muts, dus ik zie ons echt al helemaal gaan. Letterlijk hoor. Want zo’n ‘We zijn er bijna’-reis staat op mijn bucketlist! Dat moet je toch een keer gedaan hebben in je leven!

3. Een boek schrijven

Ik wil nu toch wel eens echt beginnen aan het schrijven van een boek en het ook daadwerkelijk afmaken. Al meerdere keren begon ik aan een verhaal, schreef echt flinke stukken maar kreeg het maar niet voor elkaar om het ook echt af te maken. Misschien moet ik nu toch eens echt met Sharon om tafel gaan zitten. Zij maakt de illustraties van Dramama en vroeg ooit eens of er iemand was wiens verhaal zij kon illustreren. Het gaat er dus vooral om dat ik mezelf een schop onder mijn kont geef!

4. Het huis helemaal af krijgen

Afgelopen januari verhuisden we van een maisonnette naar ons huidige grotemensenhuis. In 7 weken is er toen enorm veel verbouwd en geklust. Als in, de hele benedenverdieping en de eerste verdieping zijn volledig gestript en weer opgebouwd. Alleen blijven er natuurlijk altijd nog klusjes die gedaan moeten worden. Zo staan de zolder en de tuin nog op het lijstje om aan te pakken. Ik zou toch wel graag zien dat dat gedaan wordt. Ook om van dat ‘niet af’ gevoel af te komen.

5. Stoppen met werken voor een baas

Heel graag zou ik voor mezelf willen beginnen en stoppen met mijn huidige werk als juf. Hoewel ik het lesgeven erg leuk vind, begin ik steeds meer moeite te krijgen met de manier waarop het gaat in het huidige onderwijs. Er moet steeds meer. Zowel van de leerkracht als de leerlingen wordt steeds meer gevraagd en ik merk aan mezelf dat ik daar niet volledig achter sta. Wat ik dan precies ga doen, dat is me nog niet duidelijk. Wel graag iets met het schrijven van teksten of misschien wordt Mamagisch in de toekomst wel zo groot dat ik vanuit die positie een bedrijfje kan starten. We zullen zien!

Wat zijn die dingen die jij graag in de toekomst wil doen of veranderen aan je leven?

liefs kirsten

Uitgelichte foto: Nita via Pexels