Afgelopen week heb ik met veel plezier deelgenomen aan de #badassmoeders challenge van Beebs and Moms. Een Instagramchallenge waarin je als vrouw, moeder en persoon beter naar jezelf gaat kijken. Een challenge die eigenlijk iedere moeder zou moeten aangaan! Want badass, dat zijn we allemaal!

Wat is een badass moeder?

Wat ik een badass moeder vind, is iemand die haar zaakjes voor elkaar heeft. Ze is zeker niet perfect en haar huis is ook wel eens een grote puinbende maar in grote lijnen loop alles gewoon wel. Het huis, de kinderen, naar werk, voor een goede 85% gaat alles gewoon prima. En die overige 15%, dat zijn de dagen waarop het gewoon even niet lukt. En dat is ook prima want een badass moeder stelt geen debiel hoge eisen aan zichzelf. Ze kijkt naar wat ze aankan en bewaakt haar grenzen. Ze neemt naast alle verplichtingen tijd voor zichzelf en kan genieten van de kleine dingen. Een badass moeder is iemand die al haar imperfecties ziet als unieke punten aan zichzelf.

Geen zweverig gedoe

De #badassmoeders challenge is gelukkig helemaal niet zweverig. Want heel eerlijk, daar heb ik he-le-maal niks mee. Een week lang staat op het besloten instagramaccount van de Beebs and Moms Academy om 7 uur ‘s ochtends Kimberly op je scherm met een nieuwe opdracht. En natuurlijk een grappig verhaal, en haar blije bek. Echt hoor, alleen al voor dat guitige gezichtje wil je meedoen.

Nadenken over jezelf

Eerlijk kijken naar jezelf is een van de terugkomende onderwerpen in de challenge. Bedenken wat je graag doet voor je ontspanning, die dingen ook echt inroosteren in je agenda, eerlijk kijken naar je eigen innerlijk en uiterlijk en afscheid nemen van de stemmen uit het verleden. Alles komt terug in deze challenge. En hoewel ik al aardig op weg was om een badass moeder te zijn, zijn mijn ogen ook weer geopend.

Wat ik leerde van de #badassmoeder challenge

Zoals ik al zei ben ik al heel aardig op weg om een echte badass moeder te zijn. Mijn leven is absoluut niet perfect, maar ik heb de hele zooi aardig op de rit het grootste gedeelte van de tijd. Een ingrijpend moment in mijn leven zorgde ervoor dat ik toen al tegen mezelf heb gezegd dat er dingen moesten veranderen. Dat ik óók me-time nodig had, een hobby en een kindvrije ochtend om die dingen ook te kunnen doen. Maar ook mijn grenzen aangeven binnen mijn relatie. Niet meer klakkeloos meegaan in wat je partner wil maar ook je eigen eisen stellen. Dat is wat ik al doe. Waar ik nog wel stappen kan zetten is het kijken naar de toekomst en niet bang zijn om te dromen. Wat zoals Kimberly zei: ‘Dromen mag. Dromen zijn namelijk geen doelen die je moet bereiken. Maar dromen is fijn, dus doe het!’.

Wil je meer weten over de #badassmoeders challenge? Ga dan zeker even langs bij Beebs and Moms.

Lees ook:
De grootste valkuil van een werkende mama zijn
Ik voel me rijk met mijn gezin, zo simpel is het

liefs kirsten