Afgelopen zondag waren wij te gast bij de feestelijke familiepremière van de nieuwe film Wil de Krokodil (originele titel: Lyle, Lyle Crocodile). Deze muzikale comedy draait vanaf 3 december in de bioscoop en ik kan je vast vertellen: deze is echt heel leuk om met het hele gezin te gaan zien!

Wil de Krokodil

In Wil de Krokodil, naar de gelijknamige boekenserie van Bernard Waber, maken we kennis met Josh (Winslow Fegley), die met zijn ouders (Constance Wu & Scoot McNairy) in het voormalige huis van artiest Hector P. Valenti (Javier Bardem) komen wonen. Wat ze niet weten is dat Hector een klein souveniertje op de zolder van het huis heeft achtergelaten, de zingende krokodil Wil (Shawn Mendes). Hoewel het natuurlijk even schrikken is, zo’n krokodil op zolder, wordt Wil al heel snel in het gezin opgenomen. Als boze buurman meneer Grumps (Brett Gelman) een stokje wil steken voor Wils aanwezigheid in het huis, zetten het gezin Primms én Hector alles op alles om Wil te redden.

Nederlandse stemmencast

Wat ontzettend leuk was, is dat wij zondag in de zaal zaten bij de volledige Nederlandse stemmencast. Voorafgaand aan de film werden ze allemaal voorgesteld door Stefania en maakte Nova nog een mooie beurt door keihard te juichen toen Soy Kroon (Wil de Krokodil) vertelde dat hij heel trots was dat hij de rol van Shawn Mendes mocht inspreken. ‘Ja, voor Shawn Mendes zou ik ook heel hard juichen, haha!’.

De volledige Nederlandse stemmencast van Wil de Krokodil bestaat uit Soy Kroon (Wil de Krokodil), Frans Limburg (Hector P. Valenti), Silver Metz (Josh Primm), Cystine Carreon (mevrouw Primm), Jelle Amersfoort (meneer Primm), Matteo van der Grijn (meneer Grumps), Carolina Dijkhuizen (Carol), Jayda Monteiro da Silva (Trudy) en Floris Göbel (TV presentator).

De Nederlandse stemmencast voorgesteld door Stefania

Catchy liedjes en een hele grappige kat

Wat mij en Sebas gelijk opviel is dat de muziek voor ons wel heel bekend klikt. Dat kan ook niet anders. De muziek werd namelijk geschreven door gouden duo Bent Pasek en Justin Paul. Die wij vooral kennen van films als The Greatest Showman, Dear Evan Hansen en La La Land. Het kon dan ook niet anders dat liedjes ontzettend catchy zijn en lekker in je hoofd blijven hangen.

Verder hebben we echt helemaal dubbel gelegen om de kat van boze buurman Grumps, Loretta. Deze nogal bijzondere kat (met een érg gevoelig darmsysteem) was echt de perfecte sidekick in deze film!

Wil de Krokodil is geschikt voor 6+ maar is echt een hele leuke film voor het hele gezin! Wij gaan ‘m zeker nog een keer kijken! Kijk op www.wildekrokodil.nl voor een bioscoop bij jou in de buurt!

liefs Kirsten