Als er een dag is waarop je echt eens even lekker aan jezelf mag denken is dit ‘m wel. Op 15 augustus is het namelijk de Internationale Relax Dag. Een heel goed excuus om eens lekker achterover te leunen en goed voor jezelf te zorgen! Hoe ik dat ga doen? Onder andere met een lekker kopje RIES Herbal Tea die ik speciaal voor deze dag toegestuurd kreeg.

Zo ziet mijn ideale relax dag eruit

Is het ook maar een relax dag als de wekker gaat? Nee, natuurlijk niet. Voor mijn ideale relaxdag lijkt het me dan ook heerlijk om een nachtje zo lang te slapen als ik wil en niet te worden gewekt door wekker, partner of kinderen. Laat mij maar lekker liggen! Nu ben ik niet zo’n persoon die de hele dag in bed kan liggen, dus als ik wakker ben, even mijn socials heb gecheckt en een spelletje heb gespeeld, ga ik lekker uit bed voor een ontbijtje. Koffie met croissant. Heerlijk! Lunchen doe ik deze dag met een salade (geitenkaas, kip, garnalen, I don’t care!) of pokébowl. Maar dan wel door iemand anders gemaakt want op mijn relax dag wil ik helemaal niet in de keuken staan. Dat doe ik al die andere 364 dagen van het jaar wel weer!

Omdat het een relax dag is, heb ik geen afspraken. Dingen die ik zou kunnen doen vandaag? Ik maak misschien een lekker lange wandeling, lees een goed boek en, hoe gek het ook mag klinken, misschien ga ik ook wel even lekker aan het werk. Ongestoord werken aan de dingen die ik leuk vind, dat vind ik gek genoeg ook heel ontspannend. Dat heb je als je werk doet wat eigenlijk het verlengde van je hobby is, haha. Overigens wil ik dan wel dingen schrijven waar ik niet te diep over moet nadenken, het moet wel leuk blijven natuurlijk!

‘s Avonds wil ik gewoon lekker thuis zijn. De kindjes in bed leggen en vervolgens samen op de bank. Serietje kijken, kopje thee en een lekker koekje of een stukje chocolade erbij. Want eerlijk: ik hou van al mijn hobby’s, maar mijn hoekje van de bank is toch wel de ultieme relax plek!

Voor mij is relaxen dus echt momenten voor mezelf nemen waarbij ik niet op de klok hoef te kijken. Echt even stilstaan, tot rust komen. En heel eerlijk: die momenten heb (lees: neem) ik echt te weinig! Heel goed om daar weer eens extra bij stil te staan op zo’n dag als vandaag.

RIES Herbal Tea

Speciaal voor de Internationale Relax Dag, kreeg ik van RIES Herbal Tea een heerlijk theepakket opgestuurd om deze bijzondere thee uit te proberen. Want ja, met een lekker kopje thee is het natuurlijk ook heerlijk tot rust komen. En hoewel ik mijn dag dagelijks start met een lekker bakkie pleur, drink ik de rest van de dag voornamelijk water en thee. Zo’n theepakket is dus wel aan mij besteed!

RIES Herbal Tea pakket

Op de theeplantages

Ik zal proberen je wat meer te vertellen over de achtergrond van RIES Herbal Tea. RIES Herbal Tea en RIES Cosmetics is opgericht door Richard van Nessen. Tijdens een van zijn reizen door China kwam hij terecht op de eeuwenoude theeplantages en zo werd hem een aantal dingen heel duidelijk. Thee zoals wij ‘m kennen uit een pakje uit de supermarkt heeft helemaal niks te maken met de Chinese thee die hij daar te zien kreeg. Theestruiken worden meerdere malen per jaar geplukt en de kwaliteit van de thee heeft onder andere te maken met de leeftijd van de theestruik (hoe ouder, hoe beter), het klimaat en de grond.

Hoewel de jonge theestruiken snel groeien, en dus veel vaker kunnen worden geplukt, geven de theestruiken met een leeftijd tussen de 40 en 200 jaar oud de beste thee. Deze struiken worden zo’n 4 keer per jaar geplukt. De blaadjes van de eerste pluk zijn het krachtigst (en dus het duurst, en worden vooral bij luxe Chinese theehuizen verkocht) en hoewel de blaadjes bij de vierde pluk het grootst zijn, bevatten ze de minste kracht en medicinale werking. Bij de laatste pluk blijft dit afvalproduct over en het zal je verbazen hoe vaak dit de basis is van je supermarktthee. Het is warm en het geeft een kleurtje af, maar daar blijft het wel bij.

Waarom is RIES Herbal Tea dan zo bijzonder?

De thee van RIES is een Oolong thee. Dat wil zeggen dat het een thee is van zowel de beste zwarte, als groene thee. Voor de productie worden blaadjes van de tweede en derde pluk van de theestruik gebruikt. Theeblaadjes van hoogwaardige kwaliteit dus. Op de eigen plantage wordt gewerkt zonder bestrijdingsmiddelen en ook worden geen conserveringsmiddelen gebruikt. De thee is dus puur biologisch en bevat dan ook geen geur- kleur- of smaakversterkers. Oolongthee is van origine theïne-arm dus je kunt het de hele dag door drinken. Daarnaast is het drinken van thee natuurlijk gewoon heel goed voor je!

Oolongthee met kruidenextract

Wat mij opviel aan de thee is dat het een hele milde smaak heeft en geen bittere nasmaak heeft zoals vele andere (zwarte) theesoorten. Gewoon een lekker hartverwarmend kopje thee. Wil je meer uit je thee halen, kun je de RIES kruidenextracten aan je thee toevoegen. Drie drupjes is genoeg. Die kruidenextracten moet je eigenlijk zien als een soort boosters, waarmee je je kopje thee kunt afstemmen op je eigen behoefte. Er zijn zes soorten:

  • Herbal Slim – Een kruidenextract op basis van gentiana die je kan helpen bij het verliezen van gewicht
  • Herbal Vital – Een kruidenextract met ginseng om je vitaliteit te boosten
  • Herbal Immune – Met gember om de weerstand te verhogen
  • Herbal Skin – Met bamboe om de huid te verbeteren
  • Herbal Femme – Met engelenwortel voor betere bloedaanmaak, bloedcirculatie en helpt bij hormonale klachten
  • Herbal Warm & Relax – Met kaneel voor een betere doorbloeding en algehele onspannende werking
RIES Herbal Tea: thee zetten met losse thee en kruidenextract.
Een halve theelepel Oolong thee – 2-3 minuten laten trekken – 3 drupjes kruidenextract toevoegen.

Ik ontving in mijn theepakket het Warm & Relax kruidenextract dat ik natuurlijk gelijk heb toegevoegd aan mijn kopje thee. Natuurlijk even bij het openen van het flesje even goed geroken aan het extract. Punten gescoord, want voor mij is de geur van kaneel er een die ik associeer met kaneelbroodjes en Zeeuwse Bolussen, hoe lekker is dat?! Het fijne is, dat het kruidenextract de smaak van de thee niet beïnvloedt. Hoewel ik dat bij kaneel dus niet zo erg kan vinden, houd ik bijvoorbeeld niet van gemberthee, terwijl dat wel heel veel voordelen heeft. Zo’n kruidenextract kan hierbij dus zeker wel van pas komen!

Je koopt RIES Herbal Tea via hun eigen webshop Riesherbaltea.nl en bij aangesloten salons.

Win ook zo’n fijn thee pakket van RIES Herbal Tea

Namens RIES Herbal Tea mag ik ook nog zo’n fijn setje thee verloten onder mijn lezers. Hoe relax is dat?! Het pakket bestaat uit een Oolongthee (100 gram), het kruidenextract RIES Warm & Relax en zo’n prachtige bamboebeker.

Ries Herbal Tea pakket met kruidenextract.

Ben jij wel toe aan wat meer relax, plus kun jij de voordelen van deze thee ook wel goed gebruiken? Volg dan even de onderstaande stappen:

  • Je laat een reactie achter onder deze blog waarin je vertelt dat je meedoet. Vertel me bijvoorbeeld wat jij zeker zou doen op een relax dag!
  • Bij die reactie laat je een geldig e-mailadres achter (zodat ik contact met je kan opnemen als je wint)
  • Niet verplicht maar wel heel fijn: like het Facebookbericht bij deze winactie en tag eventueel iemand die dit pakket ook wel zou willen winnen. Als je Mamagisch wilt volgen op Facebook of Instagram is dat helemaal super!
  • De winactie loopt van dinsdag 15 augustus t/m vrijdag 25 augustus 2023 hierna neem ik per mail contact op met de winnaar.

Veel succes! Enne… relax vandaag een beetje!

liefs Kirsten