Ken jij de televisiezender Cartoonito al? Deze zender die je gewoon kunt bekijken met je tv-abonnement. Cartoonito zendt de leukste kinderseries voor jonge kinderen uit, allen met een educatieve insteek. In september zijn er weer een aantal toffe kinderseries te zien en ik vertel je graag over de drie leuke nieuwe series Lu en de dolle bende, Batwheels en De avonturen van Pad en zijn vrienden.

De leukste kinderseries bij Cartoonito

In september zijn er weer allerlei leuke kinderseries te zien bij Cartoonito (voorheen Boomerang). Wat denk je van klassiekers als Bugs Bunny, Thomas de Trein en Tom & Jerry? Maar ook de tekenfilmversie van Mr. Bean (geheid lachen) is te zien op Cartoonito.

In september staat er weer drie toffe series centraal waar ik je graag meer over vertel!

Lu en de dolle boel Cartoonito

Lu en de dolle boel

Vanaf 18 september kun je dagelijks om 15.30u aanschuiven bij Lu en de dolle boel. Lu is een klein lieveheersbeestje dat net naar de kleuterschool is gegaan met haar nieuwe vriendjes. Samen verkennen ze hun gloednieuwe sociale leven via spel, muziek, grote gevoelens en nog meer plezier.

Batwheels Cartoonito kinderserie

Batwheels

Vanaf 4 september kijk je iedere dag om 16.30u het spannende Batwheels. Stap in en maak je gordel vast! De Batwheels zijn er om Gotham City (je weet wel, van Batman) te helpen verdedigen. De heldhaftige Batwheels worden in hilarische grappen en verbazingwekkende actie geduwd terwijl ze belangrijke lessen leren over teamwork, vriendschap en zo veel meer.

Batwheels is een geanimeerde, superheldenserie voor kleuters, met in de hoofdrol misdaad bestrijdende voertuigen en DC-superhelden. 

De avonturen van Pad en zijn vrienden

De avonturen van Pad en zijn vrienden

Iedere middag om 15.00u schuif je gezellig aan bij De avonturen van Pad en zijn vrienden. In deze serie zijn er weer volop nieuwe avonturen langs de rivier voor de boekpersonages Mol, Rat en Pad, waarin de nadruk wordt gelegd op de waarde van gemeenschap, vriendschap en respect. Zoals het plaatje al doet vermoeden is de serie gebaseerd op de Britse klassieke roman “The Wind in the Willows” van Kenneth Grahame. Dat alleen al is genoeg reden om te kijken!

Waar kun je Cartoonito bekijken?

Om Cartoonito te kunnen bekijken heb je een tv-abonnement nodig. Bij de meeste aanbieders valt deze zender in het plus- of kiespakket. Check dus vooral even of jij deze zender ook al in je abonnement hebt!

Je kunt Cartoonito bekijken op:

 • Ziggo kanaal 309
 • KPN kanaal 55
 • T-mobile kanaal 196
 • Caiway kanaal 124

Maar…. Er is natuurlijk ook een ontzettend leuke website vol met spelletjes én een Youtubekanaal. Zeker het bekijken waard!

Win een Cartoonito prijzenpakket

Heb jij een echte Cartoonito fan in huis? Doe dan mee om dit superleuke prijzenpakket te winnen. Het pakket bestaat uit:

 • Een Cartoonito rugzak
 • Een Lucas de spin puzzel
 • Twee Bugs Bunny Builders placemats
 • Twee Batwheels zonneschermen
 • Een Batwheels tote bag
Cartoonito prijzenpakket

Dit moet je doen om kans te maken op dit leuke prijzenpakket:

 • Je laat een reactie achter onder deze blog. Wat ik jullie favoriete programma op Cartoonito?
 • Bij die reactie laat je een geldig e-mailadres achter (zodat ik contact met je kan opnemen als je wint)
 • Niet verplicht maar wel heel fijn: like het Facebookbericht bij deze winactie en tag eventueel iemand die dit pakket ook wel zou willen winnen. Als je Mamagisch wilt volgen op Facebook of Instagram is dat helemaal super!
 • De winactie loopt van vrijdag 1 september t/m vrijdag 15 september 2023 hierna neem ik per mail contact op met de winnaar.

Veel kijkplezier!

liefs Kirsten