Maak kennis met Max, de nieuwe superheld uit de graphic novel serie Super Sukkel. Deze rijk geïllustreerde boeken van Jess Bradley zijn aanraders voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Uitgeverij Deltas stuurde mij een exemplaar op om te reviewen én om er eens weg te geven!

Waar gaat Super sukkel en het magische potlood over?

In deze gloednieuwe boekenserie, maken we kennis met Max. Helaas voor Max vindt niet iedereen hem even tof. Ze vinden hem nogal een sukkel. Max zou willen dat hij superkrachten had, zoals de helden uit zijn zelfgetekende stripverhalen. Maar in plaats daarvan zit hij vast in de echte wereld, waar hij een vervelend broertje heeft, een supervreemde leraar en waar iedereen zegt dat hij een loser is.

Als Max op een dag zit te tekenen, valt zijn potlood in een giftige goedje. Als hij weer verder tekent gebeurt er iets vreemds. Zijn tekeningen komen tot leven! Hij is niet langer een sukkel. Hij is SUPER-SUKKEL! Een nieuwe superheld is geboren en zelfs Kato, het coolste meisje van de school, vind het helemaal super. Totdat Max’ kleine vervelende broertje het potlood in handen krijgt en verschrikkelijke monsters begint te tekenen. Kan Super Sukkel de wereld redden?

Super Sukkel en het magische potlood is het eerste deel in de Super Sukkel serie van bekroonde auteur en illustrator Jess Bradley. Bijzonder aan deze boeken is dat ze in full-color zijn. Extra aansprekend voor jonge lezers en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. (of halverwege groep 4).

De boeken over Super Sukkel zijn vanaf 20 februari 2024 verkrijgbaar in je favoriete boekwinkel én natuurlijk ook online, bijvoorbeeld bij Bol.com:

Een graphic novel lezen is leuk!

Je ziet het steeds vaker in de kinderboekensectie: boeken die op elke pagina plaatjes bevatten en meer op strips lijken. We noemen dat graphic novels (grafische verhalen). Persoonlijk denk ik dat deze boeken aan populariteit winnen omdat we tegenwoordig veel meer ingesteld zijn op snelle prikkels en beeld. Kinderen groeien op met schermpjes en tv die ze steeds weer een nieuwe prikkel geven waardoor het brein ‘aan’ gaat. In graphic novels is dat ook zo. Bij ieder nieuw plaatje krijgen de hersenen weer een nieuwe prikkel en ben je weer getriggerd om door te lezen.

Graphic novel Super sukkel is in full color.

Maar, heel eerlijk: zo’n grafisch vormgegeven boek is voor kinderen natuurlijk véél meer uitnodigend dan een boek met alleen letters. Zeker kinderen die nog niet zo goed kunnen lezen, of bijvoorbeeld dyslexie hebben, zijn gebaat bij korte stukjes tekst. Dat leest nou eenmaal een stuk makkelijker.

Meer graphic novels lezen? Kijk dan ook eens naar de boekenserie over Scheetman of de boeken van Mike Barfield.

Win Super sukkel en het magische potlood

Af en toe voel ik met net Oprah want ik mag wederom weer zo’n leuk boek weggeven aan een van mijn lezers. Daarvoor doe je het volgende:

  • Laat een reactie achter onder deze blog waarin je aangeeft dat je meedoet. Bij wie komt het boek terecht als jij wint?
  • Laat een geldig e-mailadres achter bij je reactie, dan kan ik je een mail sturen als je wint (Ik zal je nooit om bankgegevens vragen of je vragen om op een rare link te klikken)
  • Altijd fijn maar nooit verplicht: like de Facebookpagina van Mamagisch en volg me op Instagram
  • Je kunt meedoen van vrijdag 16 t/m maandag 26 februari 2024. Daarna krijgt de winnaar via mail bericht.
liefs Kirsten