Voor ons zit de tweede week zomervakantie er alweer op en in deze verzamelblog over onze uitstapjes neem ik je weer mee met de leuke dingen die wij gedaan hebben deze week, met natuurlijk ook weer de meest handige budgettips!

Wat een week

We hebben heel wat kilometers gereden deze week. Gelukkig allemaal voor leuke dingen, maar het was dus ook wel een vermoeiende week. Als we dat hele autorijden toch eens wat meer budget konden maken, haha. Hoe dan ook, na de superleuke uitjes van vorige week, gaan we er deze week dus ook weer flink op uit!

Dag 8: Maandag – Het boodschappenavontuur

Natuurlijk moet er ook zoiets simpels als boodschappen doen gewoon gebeuren in de vakantie. Geen probleem, want ook daar kunnen we een leuk uitje van maken. Zo ‘redde’ ik twee pakketten via Too Good To Go. En ja, ik geef eerlijk toe dat dat inmiddels een beetje een sport is geworden. Ik vind verspilling gewoon zonde en vind het ook zonde voor mijn portemonnee om teveel geld uit te geven aan de boodschappen.

Zo haalden we eerst een pakket op bij de Plus. En yes, daar zat ook een zak croissantjes bij. Mooi zo, want het volgende pakket zouden we ophalen bij de bakker bij het strandje en we hadden nog wel tijd te doden tot de ophaaltijd. Dus wat doe je dan? Een croissantje op het strandje! Dus zaten we daar, om kwart voor 9 ‘s ochtends, terwijl het strandje nog helemaal leeg was en er enkel wat mensen met hun hondjes over de boulevard liepen. Gewoon, wij saampjes. Echt hoor, onderschat niet de kracht van 1-op-1 tijd met je kind. En croissantjes zijn daarbij natuurlijk het perfect hulpmiddel.

Zomervakantie on a budget: Too Good To Go en sale-gelukjes

En omdat kinderschoenen harder slijten dan dat de voetjes groeien, moest er ook nog een paar nieuwe schoenen geregeld worden. Ik wilde eigenlijk nog graag sandaaltjes, maar de keuze was ronduit belabberd. Dus keken we verder en vonden deze leuke gympies. Die bij de kassa ook nog eens dik afgeprijsd bleken te zijn. Hoe bedoel je een budgetgelukje?! Overigens niet superbudget of wat dan ook, maar ik scoorde ook gelijk nieuwe gymschoenen. Die kun je maar vast in huis hebben, want aan het eind van de zomer is overal alles uitverkocht!

Thuisgekomen maakten we er gewoon even een klein feestje van. We hadden in het pakket ook nog twee gebakjes gekregen, dus die hebben we samen opgegeten. Verder werd er nog buiten gespeeld met de ‘nieuwe’ skates die Nova van de buurvrouw kreeg én kreeg ik haar zover om ook weer eens op haar fiets zonder zijwieltjes te proberen!

Kosten

Twee keer een Too Good To Go pakket van €4,99 waarmee ik gelijk m’n vriezer vol gooide met brood voor de komende week en een plan had voor het avondeten.

Budgettip

Ken je Too Good To Go nog niet? Download dan zeker even de app. Zeker als je in wat meer stedelijk gebied woont, kun je echt voor heel weinig geld heel veel maaltijden en boodschappen ‘redden’. Door deze app te gebruiken bespaar ik echt best veel geld op mijn dagelijkse boodschappen!

Dag 9: Werkdagje in Amsterdam

Vandaag bracht ik Nova al vroeg naar mijn schoonmoeder want ik heb een werkdagje in Amsterdam waar ik weer mag meevaren met de Blogboot. Natuurlijk lees je daar ook weer een uitgebreid verslag van op de blog.

Blogboot happy Summer editie.

Het was in ieder geval weer een hele gezellige dag en het is altijd leuk om mijn boogcollega’s te zien en spreken. Na de vaart zijn we nog gezamenlijk gaan lunchen en dat was ook weer heel leuk!

Budgettip

Parkeren in Amsterdam is schrikbarend duur maar de laatste paar keren dat ik er heen ging, parkeerde ik mijn auto bij de P&R van Rai. Als je daar na 10u inrijdt, kun je heel voordelig parkeren (€1,- voor de hele dag) en koop je daar gelijk een OV-ticket bij voor het aantal personen waarmee je bent. Daar kun je dan de hele stad mee door. Zeker als je in het centrum moet zijn echt een aanrader!

Dag 10: Kinderboerderij en tuincentrum

Woensdag gingen Nova en ik weer even lekker samen op pad. De weersvoorspellingen waren niet denderend, maar ik wilde ook weer niet de hele dag binnen zitten met haar. Dus tussen de buien door zijn we eerst naar de kinderboerderij in Moordrecht gereden. Daar kregen we overigens wel even een enorme bui op ons kop, maar we konden nog snel schuilen. Vervelend genoeg kwam ik er daar ook achter dat de camera van mijn telefoon kapot is en daar baal ik dus wel echt enorm van. De groothoeklens doet het nog, maar de normale camera waarmee je kunt inzoomen wil niet meer scherpstellen. Beetje jammer wel, want ik heb ook niet even genoeg geld liggen om een nieuw toestel te kopen. Misschien maar even langs Apple om te kijken of het te repareren valt…

Spelen op de kinderboerderij.

Na een rondje kinderboerderij reden we nog langs het tuincentrum Van der Spek. Ik kom daar regelmatig want ze hebben een hele fijne versmarkt met betaalbare groenten, fruit, kaas en andere lekkere dingen. Ook de planten in het tuincentrum zijn schappelijk geprijsd en de speeltuin naar het tuincentrum is bij de meiden altijd een groot succes. De zon begon inmiddels weer te schijnen en uiteindelijk zat ik dus nog een uurtje lekker op een loungeset terwijl Nova lekker aan het spelen was.

Spelen op de kinderboerderij in de zomervakantie.

Kosten

De kinderboerderij en de speeltuin bij Van der Spek (Waddinxveen) zijn gratis uitjes.

Dag 11: Dagje naar Zeeland

Nova gaat twee nachtjes bij mijn ouders op de camping logeren dus wij reden vandaag samen naar Zeeland toe. Gelukkig zat het verkeer enorm mee en kwamen we een stuk eerder aan dan verwacht. Ja wat moet je daar over vertellen? De camping heeft speeltuinen, een grote trampoline, een strandje en gewoon dingen waar kleuters zich enorm goed mee kunnen vermaken. Het was lekker weer, dus ik heb nog even gezellig met mijn moeder zitten kletsen in het zonnetje en aan het eind van de middag reed ik weer naar huis.

Zomervakantie in Zeeland.

Sebas had ook zijn laatste werkdag gehad, dus wij gingen samen lekker uit eten ‘s avonds. Heerlijk om even ongestoord te kunnen kletsen en eten!

Samen uit eten

Budgettip

Vrienden of familie die graag gaan kamperen in Nederland? Spreek eens een dagje af om bij hen op bezoek te gaan. Voor kinderen is het altijd een feestje op een camping. Lekker spelen en ravotten en de ouders kunnen gewoon lekker bijkletsen. Zo ben je er gewoon weer een dagje helemaal uit!

Dag 12: Nijmeegse Vierdaagse

Voor het derde keer op rij mag ik met mijn Bigband optreden op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Het eerste jaar ging ik mee als zangeres, afgelopen jaar speelde ik sax en zong ik flink wat liedjes en dit jaar mocht ik gewoon lekker mijn eigen partijtjes spelen op sax. We hebben een podium aan het begin van de Via Gladiola en de sfeer is echt superleuk! Het is een optreden dat best wel heel zwaar is, want je speelt de hele middag, maar het is echt een feestje om te doen. En omdat onze eigen drummer zo’n hele middag niet meer trekt, ging Sebas ook mee als back-up. Echt heel tof om dit soort dingen samen te mogen doen. Misschien heb je de band wel voorbij zien komen op Omroep Gelderland!

Optreden met mijn Bigband op de Via Gladiola bij de Nijmeegse Vierdaagse.

Na afloop zijn we nog met een hele club van de band wezen eten bij Van der Valk in Veenendaal, wat ook echt heel lekker en vooral gezellig was!

Optreden Nijmeegse Vierdaagse

Dag 13: Piercing zetten en Nova ophalen

Al jaren loop ik met het idee van een neuspiercing maar ik heb me dus jarenlang tegen laten houden door mijn omgeving. Al vanaf mijn opleiding (Pabo) werd aangegeven: geen zichtbare piercings of tatoeages tijdens je stages en ook mijn ouders waren absoluut anti-piercings, dus ja… Hoewel ik het dus heel lang naast me heb neergelegd, begon het een poosje geleden toch wel weer echt te kriebelen. En wie houdt me eigenlijk tegen? Ik mag mijn eigen keuzes maken, dus liep ik donderdagmiddag de piercingshop in ons dorp binnen en maakte een afspraak!

Neuspiercing zetten

Deed het pijn? Mwah. Het was alleen wel even een heel gemeen gevoel. Maar hij zit er in en ik ben er echt heel blij mee. Vooral trots dat ik nu gewoon mijn eigen keuze heb gemaakt en het heb gedaan!

Ik moest overigens wel enorm lachen om de reacties die ik op Insta kreeg toen ik donderdag avond een tipje van de sluier oplichtte. Veel van mijn volgers dachten dat ik een tatoeage zou gaan zetten, een ander dacht een hele andere haarkleur en ik moest vooral lachen om de opmerking: ‘Je gaat een Brazilian Wax doen!’. Nou, ik denk dat het zetten van een piercing minder pijnlijk is dat een Brazilian Wax, dus ik pas nog even!

‘s Middags zijn we Nova weer gaan halen in Zeeland, aten we lekker borrel en speelden Sebas en ik een hele avond spelletjes. En dronken een fles limoncello. En won ik DIK met Monopoly, haha!

Spelletjesavond

Dag 14: een rustdagje

Zondag hebben we maar even een rustdagje ingepland. We gingen ‘s middags even op bezoek bij mijn schoonmoeder, kletsten daar wat en liepen weer naar huis. Aan Nova was ook goed te merken dat ze drukke dagen achter de rug had, dus we keken bij thuiskomst nog een filmpje, aten en hebben haar in bed gelegd. Zelf dook ik er ook lekker op tijd in. Morgen weer een nieuwe dag en een nieuwe week voor leuke dingen!

De zomervakantie is inmiddels bij iedereen begonnen, dus ik ben heel benieuwd welke leuke uitjes jullie ondernemen deze 6 weken!

liefs Kirsten