Onze derde vakantieweek zit er alweer op. De week waarin we alle vier vrij en ook weer thuis waren. Dat zorgde dan ook wel weer voor wat disbalans. Allemaal weer even eraan wennen dat we bij elkaar zijn, thuis, onderweg en ergens anders. Ook dat hoort erbij in de zomervakantie.

Dag 15: Overvolle emmertjes

Laat ik hier vooral niet het beeld schetsen dat het hier 6 weken alleen maar leuk en gezellig is in de zomervakantie. Ook bij ons zijn er dagen dat het minder leuk is. Vandaag was zo’n dag. Alle emmertjes waren vol en liepen over. Wat doe je eraan? Diep ademhalen en hopen dat het morgen weer over is.

Dag 16: Het gezin weer compleet en wasmachineleed

Dinsdagmiddag was het eindelijk tijd om Pippa weer op te halen. Zij is twee weken met haar vader mee op vakantie geweest. Een weekje naar Duitsland, waar ze onder andere ook Europapark bezochten (stiekem jaloers, haha) en daarna nog een weekje op een camping in Frankrijk. Ze heeft het in ieder geval heel leuk gehad. Dat wisten we gelukkig al wel, want we kregen iedere dag wel weer leuke foto’s opgestuurd van de dingen die ze had beleefd die dag. En natuurlijk is ruim 2 weken elkaar niet zien dan lang, maar gelukkig is er tussendoor goed contact.

Die ochtend was ik ook even in de week geweest met de was. Omdat ik de laatste paar wasjes iedere keer wel een kledingstuk had met was rare vlekken, leek het me een goed idee om de wasmachine maar even grondig schoon te maken. Alleen dacht de machine daar anders over. Die middag heb ik tot 3 keer toe de hele wasmachine leeg laten lopen omdat ‘ie niet meer goed wilde afpompen. Wat een ellende! Je snapt dat ik HEEL blij was toen ik aan het eind van de avond gewoon weer ‘END’ in het scherm zag staan. Nou ja, de filter is ook weer schoon en de trommel is na drie keer spoelen met een kookwas ook weer fris!

Wasmachine kapot
Dingen die nooit goed uitkomen..

Dag 17: Plaswijckpark

Woensdag gingen we naar Plaswijckpark. En daar was ik dus nog nooit geweest, tot grote verbazing van mijn Rotterdam-en-omstreken-volgers op Instagram. Wat, ik had voordat ik naar Nieuwerkerk verhuisde nog nooit van Plaswijckpark gehoord. Anyway, de meiden hebben echt een superleuke dag gehad en ik vond het park zeker voor herhaling vatbaar. Plaswijckpark is een prachtig terrein met een soort mini-dierentuin, waterspeeltuin, verkeersplein en binnen- en buitenspeeltuinen. Wat mij betreft eentje die je zeker op je zomervakantie bucketlist mag zetten!

Diertjes kijken en vlotvaren in Plaswijckpark

Ik had er eigenlijk niet op gerekend dat het zulk lekker weer zou worden, dus ik had ook geen zwemkleding of droge kleding meegenomen. Helaas, want de waterspeeltuin had achteraf prima gekund. Goed idee om daar volgende keer rekening mee te houden.

Kosten

We kochten tickets online voor €14,95 per persoon. In het park hebben de meiden en Sebas nog een pannenkoek gegeten. Ik sloeg even over, haha. Verder had ik gewoon drinken en lekkers in mijn rugtas gestopt en dat is voor in zo’n park ook prima.

Budgettip

Woon je in de buurt van Plaswijckpark is het zeker een idee om een abonnement aan te schaffen. Bij een gezinsabonnement betaal je €56 per persoon en als je dus 4 keer gaat, heb je dat bedrag er al uit! Parkeren is gratis (klein stukje lopen) maar die kosten komen er dan dus niet ook nog bij.

Helaas konden we geen kortingskaartjes of codes vinden voor de tickets. Maar wat ik later wel zag en wat ik, zeker voor de inwoners van Rotterdam en omstreken een goede tip vind is de Rotterdampas. Deze kortingskaart is van origine een manier om gezinnen met een laag inkomen toch leuke dingen te laten doen maar je kunt als ‘normaalverdieners’ de kortingspas ook kopen. Je betaalt dan €65,- per volwassene en €20,- per kind. Voor ons zou dat dan komen op €170,-. Maar met deze pas krijgen we dan wel 50% korting op het Blijdorpabonnement, kun je onbeperkt naar diverse musea, krijg je korting op allemaal leuke activiteiten, mag je sommige activiteiten ook gratis doen en dus ook 50% korting op een abonnement op Plaswijckpark. Ik vind het in ieder geval het onderzoeken waard want met alle leuke uitstapjes die we deze zomervakantie doen, kan deze investering ons veel geld besparen!

Speeltuin in Plaswijckpark.

Dag 18: Rommeldagje

Donderdag is een dagje om thuis lekker aan te rommelen. Ik werk een paar uurtjes aan de blog, de meiden spelen lekker en Sebas is in de voortuin bezig met het afmaken van het hok voor de aanhanger. Verder ruim ik de badkamerkast nog op, want dat is wel een goed idee met oog op morgen. Alles staat er weer netjes in en producten die ik niet ga gebruiken breng ik weg naar het samen delen kastje hier in de wijk. Ook ruimen Sebas en ik zijn kledingkast op wat resulteert in een vuilniszak vol met te kleine kleding die naar de kledingbak kan. En om er toch nog een beetje een feestje van te maken voor de meiden, eten we ‘s avonds bij McDonalds.

Dag 19: Dagje shoppen in Duitsland

Donderdag kregen we het plan om naar Duitsland te rijden om lekker te gaan shoppen. Dus zo gezegd zo gedaan. Pippa en ik halen ‘s ochtends nog even een Too Good To Go box op bij de Plus en na het ontbijt stappen we in de auto. Het is vanaf ons ongeveer anderhalf uur rijden naar Kranenburg en Kleef, dus het is prima te doen om een dagje op en neer te gaan. De meiden vonden het vooral spannend dat we helemaal naar Duitsland gingen.

We begonnen in Kranenburg bij de DM. Die is afgelopen jaar verhuisd naar een ander pand (dat zagen we toen we in februari met mijn verjaardag ook in Duitsland waren) en ik was heel benieuwd hoe het er nu uit zou zien. Helaas viel dat een beetje tegen. De winkel was ENORM druk en heel veel producten waren uitverkocht. Op hetzelfde plein zijn we ook de TEDi (soort Action) ingelopen waar de meiden allebei van hun eigen centjes een portemonnee kochten. Helemaal trots, haha. En daarna door naar de Takko, waar uitverkoop was. Voor de meiden scoorde ik daar nog wat leuke shirtjes en korte broeken en Sebas ging even los met broeken, shirts en truien.

Dagje shoppen in Duitsland

Ook zit er in Kranenburg een Ernsting’s Family, een kledingwinkel waar ik zelf altijd goed kan slagen. Voor mezelf vond ik daar ook nog twee korte broek en een heerlijk shirt en achteraf baal ik een beetje van de trui die ik heb laten hangen..

Door naar Kleef

Hierna zijn de auto weer ingestapt op weg naar Kleef. Daar lunchten we bij de bakkerij naar de EDEKA en deden daar de grote chocoladeboodschappen. Ook dook ik toch nog even de DM in die ernaast zat en gelukkig hadden ze in dit filiaal wel alles lekker op voorraad, dus kon ik zo mijn boodschappenlijstje afstrepen!

Na nog een bezoekje aan Kaufland, waar we nog meer chocolade- en koekjesboodschappen deden. Echt hoor, ik heb weer genoeg te snaaien voor een half jaar!

Onderweg naar huis reden we met de meiden nog even langs een grote speelgoedwinkel, waar ze hun ogen uitkeken en aten we onderweg snel even een hapje bij IKEA in Duiven. Ik had na zo’n lange dag echt geen zin meer om met twee vermoeide kinderen in een restaurant te gaan zitten en we hadden de dag ervoor al McDonalds gegeten. Ikea was echt een prima optie op dat moment!

Dag 20: Opruimen en spelletjesavond

Na een lange dag weg is het ook goed om weer even rust te pakken. Het weer was natuurlijk ook echt niet best zaterdag en tussen de buien door ging Sebas weer in de voortuin aan het werk. De meiden hadden het ook echt nodig want na een paar dagen (te) laat naar bed en zo’n uitje zijn ze dan echt niet meer heel gezellig. Terwijl zij aan het spelen waren, heb ik het huis opgeruimd want we kregen ‘s avonds vrienden om te eten en spelletjes te spelen. Dat was ook echt weer heel gezellig!

Deze spellen hebben we gespeeld:

Dag 21: Rustdagje

Zondag rustdag! Of nou ja, een dagje waarop ik geen 100.000 keer ‘mama’ te horen krijg en de tijd kan nemen om even een blogje te typen, een boek te lezen en een puzzeltje kan maken. Nadat Pippa in de middag weer werd opgehaald, deden wij gewoon vooral allemaal even lekker ons eigen ding.

Laten we hopen dat het weer wat beter wordt de komende dagen. Dan gaan we er ook weer lekker op uit!

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links. Als jij iets koopt via deze links, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Het kost jou niets extra.