En dat was ‘m dan, de laatste vakantieweek en misschien wel de week die voor mij het meest als vakantie voelde. Leuke dingen doen, maar ook voldoende rust, in de breedste zin van het woord. Kijk je voor de laatste keer mee met het verslag van zomervakantie week 6?

Dag 36: Drievliet

Voor de vakantie was Pippa met schoolreis naar Drievliet geweest en daar kwam ze zó enthousiast van terug, dat ze vroeg of we daar in de vakantie ook eens met z’n alleen heen konden gaan. Nu was mijn laatste keer in Drievliet nog vóór 2012, dus ik was ook wel te porren voor een dagje naar het park waar ik vroeger zo vaak ben geweest. Vroeger had ik een abonnement en gingen we er op woensdagmiddag gewoon op de fiets heen. Inmiddels is het park drastisch vergroot en veranderd en maar toch wel leuk om de meest herkenbare attracties gewoon weer terug te zien.

Dagje Drievliet in week 6 van de zomervakantie.

Uiteindelijk zijn we met z’n zessen gegaan en gingen mijn ex en zijn vriendin ook mee en dat was voor iedereen ook gewoon weer heel gezellig. Voor Pippa om weer eens met iedereen tegelijk op pad te zijn maar ook voor Nova, want die vindt het ook gewoon heel gezellig met al die extra mensen.

Jungle River en treintjes in Drievliet

We hebben ontzettend geboft met het weer en het was maar goed dat ik droge kleren mee had genomen. Aan het eind van de middag was het zo warm dat de meiden nog lekker de waterspeeltuin in zijn geweest. Verder zijn we zo goed als in elke attractie wel geweest en doordat we elkaar konden afwisselen, konden de volwassenen ook nog even een ritje in de Formule X meepakken, waar de meiden nog niet in mochten. Overigens zijn we erachter dat Nova echt wel een kleine Daredevil is. Die ging vrolijk overal mee in, en hoewel ze sommige dingen best wel spannend vond, is er geen traantje gelaten. Dat biedt dus wel perspectief voor andere pretparken!

Budgettip:

Ik heb me helemaal suf gezocht naar korting voor Drievliet, maar daar zijn ze dus niet zo heel erg van. Maar, toen ik er de voorwaarden van ons Blijdorp abonnement eens op nasloeg, bleek dat we daarmee 25% korting kregen op de tickets. Dat was toch wel weer lekker. Deze korting geldt alleen aan de kassa. Heb je geen abonnement, bestel dan je kaartjes online, dan krijg je ook een paar euro korting.

Verder kun je zo’n dagje pretpark natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Ik had een basisvoorraadje snacks in mijn rugtas gestopt. Krentenbollen, suikerwafeltjes, pakje drinken en alleen een waterfles. Dan hoef je in ieder geval niet alles te kopen. Overigens zijn er in Drievliet ook diverse picknickplekken waar je gewoon je eigen meegebrachte eten en drinken kunt nuttigen en op het terras waar wij uiteindelijk koffie dronken, was het geen probleem dat we een eigen koekje aten en de meisjes een meegebracht pakje Wicky namen.

Dag 37: Dagje werken

Voor zowel Sebas als mezelf was er een dagje werken in gepland. Hoewel Sebas gewoon nog bouwvak heeft, moest er wel al het een en ander ingepland gaan worden zodat iedereen maandag weer goed aan de slag kan. Hij ging dus een ochtendje naar de zaak en ook ik nam het ervan om wat te werken. Ik schreef onder andere deze blog over ontspannen en heerlijke Oolong thee, kom je nog even meedoen met de winactie? Nova heeft zichzelf vermaakt met spelen en mocht uiteindelijk nog even op de iPad, wat in haar gewoon maar weinig voor komt.

Dag 38: Naar de drumwinkel en lekker lunchen

Na een lekkere langzame opstart hebben we Nova bij oma gebracht en zijn Sebas en ik naar Rotterdam gereden om naar de drumwinkel te gaan. Nadat Sebas z’n drumstel in mei schade had opgelopen, moest dat nog steeds bekeken worden door een professional en hoewel we er van overtuigd waren dat zijn drumstel echt afgeschreven zou worden, viel de echte schade ontzettend mee. Gelukkig maar!

Om nog even extra te genieten van onze vrije tijd, zijn we samen nog even gaan lunchen aan de boulevard bij Nesselande. Het was echt heerlijk weer, dus we zaten daar heerlijk op het terras. Vervolgens zijn we Nova weer gaan halen, die zich prima had laten verwennen bij hotel Oma, haha.

Dag 39: Rondleiding bij Dr. Green en naar Avonturia

Donderdag waren we al vroeg op pad. Ik had voor de vakantie bij Opavontuurmetkids.nl kaartjes gewonnen voor een rondleiding en workshop bij Dr. Green, een Aloë Vera kwekerij in het Westland. Dat begon al om 10 uur en voor die tijd moesten we ook Pippa nog op gaan halen.

Rondleiding bij Dr. Green Aloë Vera

In de kwekerij was het ontzettend leuk en interessant. Maud van Dr. Green vertelde ons van alles over de Aloë Vera planten, hoe ze groeien en hoe het er aan toe gaat in de kwekerij. Na de rondleiding startte het leukste gedeelte van de ochtend: slijm maken van Aloë Vera gel. Lekker glibberen dus!

Slijm maken van aloë Vera

Het was echt een superleuke ervaring en na afloop kregen we allemaal ook nog een leuke goodiebag mee naar huis met voor iedereen een plantje. Je snapt: de komende periode begin ik mijn eigen Aloë Vera kwekerijtje! Superleuk!

Avonturia – Mappa Mundia

Omdat het nog vroeg was en we toch in het Westland waren, wilden we eigenlijk naar de Framblij toe, maar daar moest je van tevoren reserveren om in de pluktuin te mogen plukken en alles was al vol. Dan maar een ander plan. Ik stelde voor om naar Avonturia te gaan, een dierenwinkel met een soort van mini-dierentuin en ontdekplek. Dat bleek een schot in de roos te zijn.

Op onderzoek in Mappa Mundia bij Avonturia de Vogelkelder.

Alleen een rondje door de dierenwinkel zelf is al een belevenis op zich. In de winkel zie je onder andere schildpadden, dwerg-flamingo’s en allerlei soorten vissen in een grote vijver. Maar als je verder kijkt, is er ook een hele afdeling met slangen, hagedis-achtigen en spinnen. Alleen daarvoor is het dus al leuk om eens langs te rijden. Naast de winkel kun je ook Mappa Mundia binnen, het ontdekgedeelte. In Mappa Mundia kun je op zoek naar schatten, goud zoeken, bijzondere dieren van heel dichtbij zien en natuurlijk ook echt op avontuur. Echt een onwijs leuke ervaring en wat mij betreft zeker een aanrader!

Schatzoeken in Mappa Mundia

Budgettip

De dierenwinkel kun je uiteraard gratis bezoeken, maar voor Mappa Mundia betaal je per persoon €6,95 toegang (kinderen t/m 2 jaar zijn gratis). Omdat we eigenlijk last minute heen gingen, had ik van te voren niet meer gezocht naar kortingsmogelijkheden. Ik heb nu even voor je gezocht maar kom niet verder dat er af en toe op Social deal nog wel eens een leuke aanbieding staat.

Herstel: via Tripper kun je kaartjes met korting kopen!

Dierenwinkel De Vogelkelder.

Kosten

Goed, wij betaalden dus 6,95 per persoon en hebben ook nog een extra activiteit gedaan: goud zoeken in de rivier. Daar betaal je normaal €2,95 voor per 15 minuten, maar wij deze de luxe variant waarbij de meiden een schatkistje kregen om hun vondsten in te doen (€5,95). Overigens vond ik het goudzoeken zelf ook echt heel leuk en Sebas en ik waren dan ook het meest fanatiek, haha.

Dag 40: In Nova’s klas kijken

Vrijdag doen we het wederom ‘s ochtend lekker rustig aan. Sebas neemt de meiden even mee naar onze opslag, en ‘s middags mogen we een kijkje nemen in Nova’s nieuwe klas. Ze gaat komend schooljaar in de andere kleuterklas starten, met andere juffen, in een ander lokaal, dus het leek me wel een goed idee gebruik te maken van dat kijkmomentje. Pippa ging ook gewoon mee en terwijl wij lekker met de juffen stonden te kletsen, hebben zij heerlijk gespeeld. Het was zelfs moeilijk om oma weer mee nar huis te krijgen, haha.

Dat de meiden wel weer toe zijn aan de regelmaat van de normale schoolweken is duidelijk te merken. Ik overigens ook dus aan het eind van de middag pak ik een boodschappentas en vertrek ik even met me, myself and I naar het winkelcentrum. Even lekker rondsnuffelen zonder mama-mama-mama. Daar was ik ook echt wel even aan toe!

Dag 41: Verjaardag

Zaterdag viert Sebas z’n moeder haar 65e verjaardag dus daar gaan we ‘s middag gezellig een taartje eten 🙂

Dag 42: Een klusdagje

Sebas is al een paar keer bij vrienden van ons op het dak geweest om te kijken waar hun lekkage vandaan komt. En het is een gebed zonder eind. Nadat Pippa is opgehaald gaan we dan ook weer richting onze vrienden, want hij wil nu toch weten of het droog is gebleven na de laatste reparatie. En terwijl Sebas de hele middag op het dak staat (en nu tóch iets nieuws heeft gevonden), zit ik heerlijk in de tuin en kletsen we lekker bij. Nova wordt weer gruwelijk verwend met ijsjes, chips en koekjes en wij uiteindelijk ook want er wordt heerlijk voor ons gekookt. We kletsen nog lang na en uiteindelijk is het al donker voordat we naar huis rijden. Oeps. Nova valt dan ook in de auto gelijk in slaap en die leggen we bij thuiskomst over in haar eigen bed.

En dat was ‘m weer, de zomervakantie. Ik hoop dat je het leuk vond om over onze belevenissen te lezen. En zoals ik in het eerste weekoverzicht al zei: ik ben niet zo’n trouwe overzichten maken, al vond ik het nu wel weer heel leuk om te doen. Wat vind jij? Zijn weekoverzichten leuk om regelmatig terug te zien?

liefs Kirsten