Het zal je vast niet ontgaan zijn maar deze tweede week van onze zomervakantie was vooral heel erg warm. Gelukkig daalde de temperatuur ook een dagje en was het precies op de dag dat het nodig was perfect weer. Wat we allemaal beleefd hebben in week 2 van onze zomervakantie lees je in deze blog.

Maandag en dinsdag – wat was het warm!

Ik kan nu wel heel stoer doen en zeggen dat ik deze dagen ook weer zo ontzettend fanatiek en sportief bezig ben geweest. Doe ik niet. Ik heb gewoon lekker twee dagen doorgebracht in mijn toen nog koele huis. We hebben een paar maanden geleden een mobiele airco aangeschaft en nu waren we heel blij dat we ‘m al hadden! Jeetje, ik ben echt niet gemaakt voor deze temperaturen en ik heb dan ook vooral heel stil gezeten, boekjes gelezen, filmpjes gekeken en vooral zo min mogelijk in zo veel mogelijk tijd, haha.

Dinsdag kwam Pippa ook weer bij ons na een weekje vakantie met haar vader. De meiden hebben lekker in het zwembadje gespeeld, we lunchten met lekkere hapjes in de tuin en we speelden een Kleurentorentjes, een spel dat ook voor Nova leuk is om te doen.

Dinsdag was het in de middag 35 graden hier, en de temperatuur liep die avond zelfs nog verder op. Omdat we moesten gaan repeteren voor ons komende optreden, ben ik nog even op de fiets gesprongen en heb ik ijsjes gehaald voor tijdens de pauze. In onze repetitieruimte was het gelukkig niet zo verschrikkelijk heet, maar de ijsjes waren zeer welkom!

Woensdag – een dagje in en om het huis

Het is gelukkig iets minder warm dus we vertrekken op de fiets naar de speeltuintjes. Nova kukelt drie keer van haar fiets af omdat haar zijwieltje los zat. Lucky me, want ik mocht haar fiets dus tillen de rest van de route. Als we thuis komen, valt Nova in slaap en spelen Pippa en ik nog een aantal leuke spellen voor 2 spelers. Het is zo leuk dat Pippa spelletjes spelen ook echt heel leuk vindt.

Donderdag – Shoppen en de was

Omdat we zo lekker gepland hebben, moet ik donderdag met de meiden op pad voor een wit overhemd voor Sebas. En ik kan je vertellen, als ik gericht moet shoppen, maak ik altijd de verkeerde keuzes. Ik had natuurlijk slim kunnen zijn en direct naar Alexandrium kunnen rijden, maar ik was eigenwijs en dat eerst in Capelle wel te kunnen slagen. Bleek zowel de C&A als de H&M geen fatsoenlijke mannenafdelingen te hebben. Lichtpuntje: we kwamen erachter dat onze favoriete kaasboer(in) op de markt stond daar. We namen dus alvast lekker kaas mee. Daar is vrijdag geen tijd voor en daarna zijn ze er twee weken niet.

Goed, na Capelle zijn we dus naar Alexandrium gereden en dat ik gewoon niet een plek waar ik vrolijk van word in mijn eentje met twee kinderen die het eigenlijk zat zijn. Gelukkig vonden we daar bij de C&A wel witte overhemden, haalden we even een lekker broodje en toen gauw weer naar huis.

De middag keken de meiden een film en heb ik me op de was gestort. Het doel is om na de zomervakantie weer helemaal bij te zijn met de was, het huis en nou ja, dat hele ding dat huishouden heet. Groot doel, I know. Maar een meid mag toch dromen?

Vrijdag – Nijmeegse 4daagse

Vroeg uit de veren want om 8.15u stond de oppas in de vorm van Oma al op de stoep. Sebas en ik treden vandaag op bij de Nijmeegse 4daagse. Echt een heel tof optreden dat mijn bigband inmiddels voor de derde keer mag doen. Met een groot podium, op een prominente plek op de Via Gladiola, vlak voor de finish. Het was wederom een feestje om te mogen doen en wat een ENORM respect heb ik voor al die wandelaars! Later als ik groot ben wil ik ‘m ook nog eens lopen!

Supergrappig ook: we kwamen bij het podium aanlopen en een van mijn bandleden stelt me voor aan de geluidstechnicus. Dus hij zegt zijn naam en ik kijk hem aan. ‘Ik ken jou!’. Jaren geleden hebben we samen verschillende motortochten gereden en zijn we zelfs weekendjes weggeweest. Het contact tussen mij en de groep is, sinds ik mijn motor verkocht heb, nogal verwaterd, maar extra leuk om dat op zo’n moment een bekende tegen te komen in een stad waar je in je leven 3 keer bent geweest.

Leuk detail: je ziet ons ook nog voorbij komen in de laatste uitzending van het KRO/NCRV programma ‘Het gevoel van de 4daagse’. Helemaal aan het eind hoor je onze band en kom ik ook nog in beeld! Leuk voor het archief!

Zaterdag – Toerist in eigen stad

Zaterdagochtend startten we heel langzaam op. Zo’n dat onderweg en een hele middag spelen is intensief. Na het late ontbijt doe ik nog even een powernapje op de bank. Sebas heeft intussen een uitje geregeld dus we stappen ‘s middags in de auto en rijden naar Rotterdam. We gaan mee op een tour met de Waterbus, een amfibievoertuig die dus zowel over de straat als door het water gaat. Echt heel tof om een keertje mee te maken. Het uitzicht was op het water ook echt prachtig. Ook de meiden vonden dit een heel avontuur. Logisch wel, want hoe vaak ga je nou met een bus die ook kan varen?

Zondag – luie, luie zondag

Er is een reden dat ik zaterdag na het ontbijt weer in slaap viel. Ik ben gewoon helemaal gesloopt. We houden dan ook een lekkere luie dag. De meiden duiken nog een keer het badje in, ik lees mijn boek uit. ‘s Avonds bestellen we een sushibowl en kijken Outlander, waar we dit weekend aan begonnen zijn.

Komende week staan we in ieder geval weer twee geplande leuke uitstapjes op het programma, maar daar lees je natuurlijk volgende week meer over!

Hoe was jouw week?

liefs Kirsten