Yes! Deze week hadden we eindelijk alle vier echt vakantie en zijn we echt een paar tandjes teruggeschakeld. Even pas op de plaats en lekker tijd met het hele gezin. Deze week bestond dan ook uit een paar uitstapjes en verder lekker in en om het huis aan de slag! Lees snel verder om te zien wat wij hebben uitgespookt in week 3 van onze zomervakantie!

Maandag – Avonturenboerderij de Molenwaard

Op naar Fien en Teun! Vorig jaar zijn we in de zomervakantie ook naar Avonturenboerderij de Molenwaard en dat was zo goed bevallen dat we dit jaar gewoon weer gaan. Mijn schoonmoeder had kaartjes via de postcodeloterij dus we gingen bijna voor nop. Voor de meiden was het ook zeker leuk dat Oma mee was en ook voor haar was het enorm genieten om haar kleindochters zo te zien. Het was vooral leuk om te zien dat Pippa haar boerderijboekje nu bijna helemaal zelf kon maken. Het afgelopen jaar heeft ze steeds beter leren lezen en met wat hulp kon ze dus ook de borden lezen en de goede antwoorden vinden. En dan moet ze nog naar groep 3!

Uiteraard is er ponygereden, hebben we een rondje op de tractors gemaakt en hebben we diverse shows bekeken. Dat vind ik dus zo leuk aan het park, dat er steeds weer nieuwe shows zijn om te bezoeken. Dit keer zagen de dierenshow en keken we bij de paardenstal waar ik heel toevallig ook nog werd aangesproken door iemand die ik ken van Instagram. Het is weer een kleine wereld! Bij de kas hebben de meiden ook weer zaadjes geplant en maakte ik nog een aantal foto’s van de prachtige bloemen die er staan. 

Dinsdag en woensdag – even lekker bijkomen

Na een dagje de hort op, is het bij ons ook altijd weer even een dagje lekker bijkomen. De meiden hebben lekker gespeeld, Sebas was bezig in de voortuin om de laatste stenen in te slijpen en ik rommelde wat aan in huis en deed een hele reeks wasjes. Het is ook wel lekker om die dagen te hebben waarop je ook echt het idee hebt dat er iets gebeurd is in huis, haha. Ik begon in een nieuw boek, Fortuna’s Kinderen van Annejet van der Zijl, mijn tweede cactus begon ook te bloeien en Pippa kreeg nog een opdracht vanuit Frankrijk: van welke landen zijn deze vlaggen?

Ik had nog even een akkefietje met de website, want er was wéér gedoe met beveiligingsissues waardoor mensen niet op de site konden komen. En ik had net even een momentje om wat werk te doen, toen de site zelfs ook weer plat lag. Echt om te janken. Op dat moment was is er echt klaar mee en heb ik contact gehad met Caroline van de Techkoningin, die het allemaal voor me gaat regelen en de site naar een andere hosting gaat overzetten. Binnenkort dus minder problemen en een snellere site!

Donderdag – Volendam en Marken

We zijn uitgenodigd om een dagje Volendam en Marken te komen ontdekken. Superleuk! We stappen om 9 uur in de auto en rond half 11 starten we met een hele leuke gezinsspeurtocht. We varen over naar Marken, waar we ook een rondje lopen en genieten van de karakteristieke huisjes en lunchen in de haven waarna we weer terugvaren naar Volendam voor het laatste gedeelte van de speurtocht. Op de weg terug naar huis rijden we nog even langs de spottersplek bij Schiphol, waar Pippa zichtbaar staat te genieten van de opstijgende vliegtuigen. Ik blijf in de auto zitten want Nova is 3 minuten uit Volendam in slaap gevallen en wordt pas thuis weer wakker. 

Lees hier een vol verslag van ons uitje!

Vrijdag – Even acclamatiseren

Het is even vuurwerk hier in huis. Het is overduidelijk dat we allemaal moe zijn en dat maakt het er niet gezelliger op. Ik merk ook dat ik ons wekelijkse zangrepetitie op vrijdagavond ontzettend mis. Zomervakantie is prima maar niet zingen is stom, haha. Ik gebruik de avond om wat aan mijn werk te doen. Het is fijn om wat minder te werken als iedereen vakantie heeft, maar sommige opdrachten blijven toch doorlopen dus ik zal toch wel het een en ander moeten doen!

Zaterdag – Aan de slag in de voortuin

Als Sebas zaterdag bij het ontbijt voorstelt om naar de bouwmarkt te gaan voor de laatste dingen voor de voortuin ga ik gelijk in de actiestand. We bellen oma om te vragen of zij een uurtje op de meiden kan passen zodat wij zonder kids naar de Hornbach kunnen. Zo gezegd, zo gedaan en anderhalf uur later gaan we aan de slag om het hek en het huisje voor de aanhanger af te maken. De meiden kijken samen en filmpje en spelen wat, terwijl wij in de voortuin bezig zijn. En het resultaat mag er zijn! Het lijkt inmiddels gewoon echt op een tuin en niet meer op een bouwplaats!

Zondag – een bezoekje bij vrienden

Pippa wordt weer opgehaald door haar vader, die inmiddels ook weer terug is van vakantie. In de middag rijden we naar Den Haag, naar een van de leden van onze zanggroep. Hij had Sebas gevraagd om even naar zijn dak te komen kijken en we maken er gelijk maar een gezellige middag van. Met een hapje en een drankje kletsen we de hele middag en ook Nova heeft het prima naar haar zin. Terwijl de mannen op het dak staan, klets ik heerlijk met zijn vrouw, die prachtige verhalen vertelt over haar werk in het Circustheater. Daar kan ik als musicalliefhebber natuurlijk geen genoeg van krijgen! Omdat het zo gezellig is laten we eten komen en stappen we pas om 21.00u weer in de auto naar huis. Wat een heerlijke afsluiting van het weekend!

Hoe was jouw vakantieweek? 

liefs Kirsten

*deze blog bevat affiliate links