Zo, stop de tijd eventjes. Week 4 van onze zomervakantie zit er alweer op. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb nog ongeveer zo’n 10.000 plannen en dat moet ik nu in de laatste 2 weken proppen voordat het normale leven weer begint. Kansloze missie dus. Hoe dan ook, lees gauw verder hoe wij deze week hebben ingevuld!

Maandag – thuis lekker aan de slag

Na de heerlijke zondag die we hadden, werd het ons door Nova gegund om soort van uit te slapen en lekker lang in bed te kunnen blijven liggen. Heerlijk vind ik dat, als je nergens heen hoeft en je rustig kunt opstarten. Zo zaten we pas tegen 12 uur aan een ontbijt van American pancakes, nom nom nom! In de middag kroop ik achter mijn laptop om te kijken hoe het met de site ging die afgelopen week verhuisde van hostingpartij. Ik schreef de blog over week 3 van de zomervakantie, schreef ook nog een aantal boekenblogs en rommelde wat aan met de nieuwe instellingen van mijn mail. ‘s Avonds ging ik naar Delft om te repeteren voor een optreden waarbij ik als zangeres inval bij een bigband.

Dinsdag – Een dagje met Nova

Sebas is een dagje gaan klussen, dus Nova en ik zijn een dagje alleen. Typisch hoe ze dan wel altijd supervroeg aan mijn bed staat en er ook echt uit wil. We hadden nog een klein meningsverschil over het opruimen van haar kamer. Ze had namelijk al haar speelgoedbakken omgegooid en had weinig zin om dat allemaal op te gaan ruimen. Ik ook niet, dus nadat ik haar herhaaldelijk op weg had geholpen, ben ik zelf maar een kop koffie gaan drinken. Uiteindelijk viel het kwartje en was alles opgeruimd. Ik maakte er gelijk maar een schermloze dag van voor haar en dat resulteerde erin dat ze zelf heel leuk ging spelen. Het is zo leuk om te zien dat ze echt hele toneelstukjes opvoert en hele verhalen verzint tijdens het spelen.

Ook kwam de pakketdienst nog langs met onze nieuwe koffertjes. Ik stond wel even raar te kijken, want ik had echt maar 2 koffertjes besteld en kreeg er 3 geleverd. Bleek een foutje te zijn maar omdat terugsturen niet wenselijk was vanuit het bedrijf, mochten we de koffer houden. Prima! ‘s Avonds gingen we samen naar mijn bigband om te repeteren. Sebas mocht deze keer ook weer mee omdat onze vaste drummer afwezig was. Toch nog even lekker een avondje samen weg!

Pancakes – onze koffertjes en de pony-variant die dus verkeerd was geleverd.

Woensdag – wasdag

Woensdag wasdag, meer kan ik er niet van maken. Eerste sopte ik de badkamer en vervolgens stonden er sinds het weekend 2 overvolle manden met schone was naar me te loeren. Die heb ik dus maar opgevouwen met een filmpje erbij. Ik keek de remake van Persuasion op Netflix, naar het boek van Jane Austen. Voor mij niet voor herhaling vatbaar. Doe mij maar gewoon de oude versie.

Donderdag – naar het buitenzwembad

Het duurt even, maar het is me toch gelukt om weer een keertje lekker te gaan zwemmen in het buitenzwembad. Het zwembad ligt hier letterlijk aan de overkant van de weg en ik vind het eigenlijk jammer dat we er alleen maar komen voor de zwemles. Hoewel het in nog best bewolkt was toen we heen liepen, brak vrij snel het zonnetje door en hebben we heerlijk gezwommen met Nova die, zoals verwacht, echt niet alleen maar tevreden was in het peuterbadje en het liefst alleen maar van de hoge glijbaan wilde.

Na het eten was het ook weer tijd om Pippa op te gaan halen die de afgelopen dagen bij haar vader was en heel trots haar nieuwe schoolspulletjes voor groep 3 aan me liet zien. Pff.. over twee weken is het gewoon zover.

Lekker zwemmen

Vrijdag – Zwemles en naar Zeeland

De zwemlessen van Pippa gaan in de zomervakantie gewoon door. Omdat ze als het goed is eind september mag afzwemmen voor haar A diploma, plannen we er gewoon maar zoveel mogelijk omheen. Het bleek ineens kijkweek te zijn en ik mocht dus in het zwembad meekijken naar de les. Dat hadden we door de coronamaatregelen nog nooit gehad! Na de zwemles gauw naar huis en de laatste spullen in de auto wat we vertrekken gelijk naar mijn ouders in Zeeland waar we het weekend lekker gaan kamperen.

Tent opzetten, Cashew had gelijk weer de beste plek bij Opa en Nova die niet meer uit de draaimolen wilde.

Zaterdag en Zondag – Zeeuwse rust

Het is voor ons maar een uurtje rijden maar wat lijkt de wereld anders als we op de camping zijn. Ik had van tevoren al tegen Sebas gezegd dat ik geen zin had ik uitstapjes en druk gedoe dus we hebben zaterdag en zondag lekker lui in de stoel gehangen. Het weekend hing dus aan elkaar van suffe spelletjes op mijn telefoon, boeken lezen op m’n e-reader, tukkies in de zon, met de meiden naar de speeltuintjes, over de dijk naar het strandje, eindeloos knuffels en kusjes geven aan de meiden en je gelooft het niet: meer dan 8 uur slapen per nacht!

Heerlijk!

En zo vloog ook week 4 van de zomervakantie weer voorbij. Gelukkig hebben we nog wat fijne dingen op de planning staan dus vervelend doen we ons sowieso niet!

liefs Kirsten