Week 5 van de zomervakantie zit er voor ons alweer op. Naast dat er ook nog wel wat gewerkt moet worden, gingen we er lekker op uit naar onder andere Madurodam en het Bieslandse Bos. Lees je weer mee?

Dag 29: Werkdagje

Maandag las ik een werkdagje in om even lekker wat blogjes te schrijven voor deze week. Waaronder het uitgebreide verslag van ons uitje van afgelopen zondag: de premiere van de Ninja Turtles film. Vakantie is natuurlijk superleuk, en met z’n allen vakantie hebben ook, dus ik werk aanzienlijk minder. Daardoor is het zo dat op de momenten dat ik wel werk, ik echt even flink wil doorwerken zodat ik dan weer een paar dagen vooruit kan. Het bevat me eigenlijk wel, zo’n dagje alleen maar blogs schrijven. Normaal spreid ik dat veel meer uit over de hele week. Misschien iets wat ik in mijn normale planning mee kan nemen. Meer geclusterd werken aan de sites. We zullen zien!

Dag 30: Madurodam

Dinsdag gaan we met z’n drietjes naar Madurodam en hoewel ik daar regelmatig langskom en natuurlijk in de buurt heb gewoond, was ik er denk ik voor het laatst geweest toen ik een jaar of 10 was. Hoog tijd voor een nieuw bezoekje dus!

Ingang Madurodam budget uitje

Ik wist dat er de afgelopen jaren flink is verbouwd in Madurodam en dat er bijvoorbeeld ook een nijntje speeltuin is geopend, maar ik wist eerlijk gezegd niet dat er tegenwoordig ook een aantal leuke attracties zijn. Zo stapten we in een van de laatste Dakota-vliegtuigen voor een spannende vlucht met The Flying Dutchman. We kwamen er overigens ook niet onderuit, want toen Nova eenmaal had gezien dat er mensen het vliegtuigje in gingen, moest zij ook!

Madurodam: The Flying Dutchman en Euromast.

Wat ik zelf vooral heel leuk vond was de doorloopattractie de Hollandse Meesters. In deze attractie loop je als het ware door de meest bekende schilderijen van schilders als Van Rijn, Van Gogh en Mondriaan heen. Niet alleen voor volwassen is deze attractie heel leuk, kinderen kunnen ook hun lol op. Zij klimmen en klauteren namelijk door de vertrekken heen om uiteindelijk een duik te kunnen nemen in het ballenbad onder de ‘Starry Night’. Echt heel gaaf gedaan!

Madurodam: Nova kijkt haar ogen uit.
Nova keek echt haar ogen uit. Logisch ook, nu kan ze tenminste ook eens wat zien!

Binnenkort dus ook nog een wat uitgebreidere blog over ons bezoek aan Madurodam, dat verdient dit uitje echt wel!

Budgettip:

Omdat wij meespelen met de Vriendenloterij, hebben we een VIP-kaart. Met deze kaart krijgen we een toegangsbewijs voor Madurodam gratis. De andere twee kaartjes kocht ik met korting via de Rentepuntenwinkel van ING. Voor Madurodam kun je op verschillende sites korting krijgen. Ook via ANWB kun je kaartjes voor Madurodam met korting kopen. Het loont echt om even te googelen maar zeker ook even om de diverse kortingen te vergelijken. Hoe eerder je je kaartjes bij Madurodam zelf koopt, hoe goedkoper ze zijn.

Dag 31: In en om huis

Nova speelt lekker buiten en wij doen lekker ons eigen ding. We rommelen een beetje aan in huis. Ook die dagen zitten ertussen, haha.

Dag 32: Alpenspeeltuin

Omdat Sebas toch nog even een werkklusje moet oppakken, spreek ik met een vriendin en haar zoontje af in de Alpenspeeltuin bij Snowworld in Zoetermeer. Terwijl de kids lekker spelen, kletsen wij lekker bij. Ik was nog niet eerder in deze gratis speeltuin geweest, maar ik vond het zeker de moeite waard. Je kunt er als ouder prima op het terras zitten, koffie drinken, lunchen, hapje eten etc terwijl de kinderen zich heerlijk vermaken in de speeltuin. Echt een heel fijn stekkie. Alleen een beetje jammer van de hoeveelheid wespen die op alles afkwamen wat er bij ons en de anderen op tafel werd gezet.

Alpenspeeltuin: gratis speeltuin met terras bij Snowworld Zoetermeer.
Op het terras heb je vrij uitzicht op de speeltuin. Top uitje dus voor zowel ouders als kinderen!

Budgettip:

De Alpenspeeltuin is dus gratis toegankelijk. (Navigeer naar: Buytenparklaan 30, 2717 AX Zoetermeer) Er wordt wel gevraagd of je geen eigen consumpties wilt nuttigen. Wij dronken koffie op het terras en namen ook wat fris. Er werd overigens bij niemand moeilijk gedaan om een waterfles voor de kinderen of een koekje dat werd uitgedeeld. Dus zolang je zelf ook maar gewoon wat afneemt op het terras, doen ze niet zo moeilijk 🙂

Dag 33: Speelbos Biesbush

We halen Pippa een dagje later op dan normaal en nadat we een taartje hebben gegeten voor de verjaardag van de vriendin van haar vader, stappen we in de auto op weg naar het speelbos Biesbush. Ik zag dat laatst voorbij komen bij Demammavan op Instagram en dat leek me een prima plan voor deze middag. We hebben een uurtje lekker door de bossen gelopen. Lekker klimmen en klauteren en een beetje de aap uithangen op de diverse speeltoestellen en hoge takken die we tegenkwamen.

Biesbosch speelbos

Biesbush ligt in het Bieslandse Bos, tussen Pijnacker, Nootdorp en Zoetermeer. Officieel ligt het gebied in Pijnacker, maar het ligt eigenlijk nét over de grens bij Ypenburg (Nootdorp, Den Haag). Wij parkeerden in de woonwijk (Navigeer naar Waterweegbree, Den Haag) en vanuit daar liepen we zo over het bruggetje het natuurgebied in. De ingang van het speelbos is dan een paar minuten lopen.

Er blijken in onze buurt nog meer van deze leuke speelbossen te zijn, dus daar gaan we binnenkort maar eens naar op zoek!

Klimmen in het speelbos Biesbush
Ja ik moest er zelf ook aan geloven!

Dag 34 & 35: Lekker thuis

Zaterdag en zondag staan in het teken van rust. Of althans, thuisblijven. We merken aan de meiden dat ze snel overprikkeld zijn, er wordt veel gehuild om kleine dingen en alles is te veel. Hoog tijd om even pas op de plaats te maken dus. We bespreken wat we wel en niet gaan doen en uiteindelijk besluiten we dat thuis lekker buitenspelen ook heel fijn is. Eindelijk zijn ook alle buurkindjes weer terug van vakantie, dus er wordt naar hartelust gespeeld. En wij? Hangen op de bank, lezen een boek, spelen een spelletje, maken een puzzel, zijn bezig met muziek, de was.. je kent het wel.

Nog een weekje zomervakantie te gaan. Wow. Het vliegt weer echt voorbij! Gelukkig hebben we nog een paar leuke uitstapjes op de planning volgende week. Maar daarover lees je natuurlijk volgende maandag weer. Als hier de scholen weer zijn begonnen (wait whuuuuuut!).

liefs Kirsten