Na een heerlijk lang weekend bij mijn ouders op de camping, waren we blij dat we voor de ergste warmte weer thuis waren. Ik vind kamperen heerlijk maar met echt slecht weer of juist extreme hitte vind ik er maar weinig aan. Deze week gingen we thuis aan de slag en maakten Sebas en ik nog een overwacht tripje. Wat wij nog meer deden in week 5 van de zomervakantie lees je in de een na laatste blog in deze serie!

Maandag – weer naar huis

Er is een tijd van komen en zeker ook van gaan. (En de tijd van gaan is nu gekomen, zeg ik er stilletjes achteraan.) Zondagavond heb ik de meeste tassen alweer ingepakt gestaan zodat we maandag na het ontbijt gelijk kunnen starten met het neerhalen van de tent. Gelukkig was het weekend droog en pakken we onze tent droog in. In een uurtje staat de auto volledig ingepakt en klaar voor vertrek. We drinken nog even wat met mijn ouders want de temperatuur loopt alweer flink op en ik heb het warrum! We vertrekken rond 12 uur weer richting huis waar een uurtje later aan komen rijden. Pippa wordt opgehaald en Sebas en ik lopen gelijk alle spullen naar binnen. De was staat gelijk alweer aan. Ik lijk wel gek.

Ik weet niet hoe dat bij jou is, maar na zo’n weekend waarin ik helemaal tot rust kom, duik ik thuis weer vol de drukte in. Het voelt dat alsof ik gelijk alle spullen moet opruimen, de wassen moet draaien, het huis weer aan kant en noem het maar op. Aan de ene kant is het gekkenwerk, aan de andere kant weet ik dat veel spullen anders de rest van de week blijven liggen en ik heb daar na mijn burn-out serieus last van. Een beter georganiseerd huis geeft me rust.

Heerlijk een laatste ochtendwandeling met Cashew en Layla. Vervolgens inpakken en voldaan weer naar huis.

Dinsdag – werkdagje

Maandag maakte ik me ook al lichtelijk zorgen over de werkopdrachten die ik had liggen. In mijn hoofd moest dat ook zo snel mogelijk af. Maar ja, je kan niet alles tegelijk. Dinsdag maak ik me dus kwaad ik wat werk weg te werken. Fijn dat ik toch weer wat zaken kan afstrepen maar ook weer een les voor de volgende keer: niet meer laten liggen en meer tijd plannen om een vakantie heen.

Woensdag – dagje Duitsland

Woensdag vertrekken Sebas en ik naar Duitsland om lekker te gaan shoppen. Op advies rijden we eerst naar de DM in Kleve, waar we inkopen doen om de badkamerkast weer eens goed te vullen. We lopen úren door Duitse supermarkten en kijken onze ogen uit. Het is zo leuk om te zien wat voor andere producten er in de winkels zijn maar ook wat het kost in vergelijking met thuis. We rijden in de middag nog een stuk door naar Oberhausen om even te gaan kijken van Centro, het grote winkelcentrum. Ik was er al jaren niet meer geweest en eerlijk: ik had er net zo goed niet heen kunnen gaan. Ik vind shoppen in zo’n grote mall niet meer zo leuk.

Op de terugweg rijden we nog even langs Kranenburg voor de laatste dingetjes en wat te eten voor onderweg. In een winkel waar ik een paar jaar geleden ook heel leuk ben geslaagd vond ik ook dit keer weer leuke items waaronder deze toffe Mickey Mouse trui en een bijpassende broek in dezelfde kleur groen en die echt heerlijk zit. Ook vond ik nog hele leuke sandalen dus mijn shoptripje was prima geslaagd.

Het plan was naar Kleve. We maakten er een roodtrip van naar Oberhausen en Kranenburg.

Donderdag – thuishangen

Een lange dag onderweg en ruim 11.000 stappen op de teller. ook omdat ik alle spullen thuis gelijk ben gaan opruimen, was een dagje relaxen thuis wel heel welkom. Ik blijf enorm last houden van mijn hiel als ik flink gewandeld heb, dus moet echt die rustmomenten inplannen. het was natuurlijk ook enorm warm dus een dagje rustig aan was geen straf.

Vrijdag – het is zo warm!

Als ik in de ochtend naar het zwembad loop voor Pippa’s zwemles, staat er al een enorme rij te wachten om binnen te worden gelaten voor het buitenbad. Ik snap het wel. Het is om kwart voor 10 al ontzettend warm en plakkerig. Na de zwemles lopen we weer naar huis om verkoeling te zoeken bij de airco, haha. Het is eigenlijk echt te warm om iets te doen en ik ga heel slecht op die warmte. ‘s Avonds heb ik afgesproken met de meiden van de zanggroep. We eten gezellig samen en hoewel het de intentie was om nog wat lijntjes te oefenen voor als de repetities volgende week weer beginnen, kletsen we vooral.

Zaterdag – opruimen!

Ik weet niet of je het herkent maar ik heb van die momenten dat ik zoveel mogelijk spullen mijn huis uit wil hebben. Zaterdag nam ik Pippa dus mee om een rondje te rijden en gelijk flink wat spullen weg te brengen. We reden eerst naar de oud papiercontainer en brachten gelijk het glaswerk weg, vervolgens reden we door naar de kringloop om een paar tassen weg te brengen en daarna nog naar een inzamelingsplek van Stichting Babyspullen om een paar zakken weg te brengen. We sloten af in eigen dorp met nog een tas boeken die we bij de mini-bieb hebben achtergelaten, klaar voor iemand anders om lekker te lezen deze zomer.

Het is alleen zo jammer dat als je dan thuis komt, net nadat je een volle auto hebt weggereden, het net lijkt alsof er niks veranderd is, haha.

Zondag – optreden

Eerder vertelde ik al over de extra repetities die ik had gehad en vandaag was het dan tijd voor het optreden. Dit keer in een verzorgingstehuis in Delft. Het was een beetje minder dat het daarbinnen denk ik ook nog wel een graad of 28 was, dus het was flink ploeteren maar al met al heb ik lekker gezongen en was het een gezellige middag. In de avond begon het eindelijk ook een beetje af te koelen en kon ik heerlijk buiten zitten en genieten van de prachtige luchten.

Het lijkt wel alsof het steeds minder foto’s worden, maar niet getreurd. Komende week in de laatste blog heb ik zeker heel veel foto’s om met je te delen. Beloofd!

liefs Kirsten