Onze laatste vakantieweek is aangebroken en dat betekent voor ons nog een laatste reis. Natuurlijk neem ik je in deze laatste vakantieblog weer mee in wat wij in week 6 van onze zomervakantie hebben gedaan en heb ik deze week extra veel foto’s gemaakt!

Maandag – opruimwoede

Het lijkt alsof de temperatuur iets is gezakt na de hitte van de afgelopen week maar eerlijk, ik merk er weinig van. Ik ga van boven tot beneden het hele huis door. Deze week krijgen we een huisoppas die ook voor onze honden zorgt en ik wil dat de hele toko er gewoon netjes uitziet en goed schoongemaakt is. Nu weet je denk ik wel dat het huishouden niet echt aan mij besteed is, dus het is nogal een klus, haha. Ik begin op zolder waar ik alle was opruim, de hele verdieping goed stofzuig en de hele zooi aan kant maak. Vervolgens zak ik af naar de eerste verdieping, waar alle kamers worden opgeruimd, gestofzuigd en gedweild en ook de badkamer krijgt de full treatment.

het zweet gutst van me af, want blijkbaar is het gewoon nog 27 graden buiten. Ik weet alweer waarom ik zo’n hekel heb aan het huishouden: het is een warkout waar je na 5 minuten het resultaat al niet meer van ziet. Hoe dan ook, even de kiezen op elkaar en doorploeteren! De meiden zitten lekker in het zwembad ‘s middags terwijl ik me dus flink kwaad maak. ‘s Avonds komt onze vriend Bas eten en krijgt hij de laatste instructies voor de verzorging van de honden. Dat komt vast helemaal goed!

Als ik na mijn laatste opruimrondje nog even achter mijn laptop kruip om het verslag van vakantie week 5 en nog een blogopdracht te schrijven, download ik gelijk nog een paar films op mijn iPad zodat de meiden wat te kijken hebben voor onderweg. Dat deed ik gewoon in Netflix en Disney+, superhandig als je naar het buitenland gaat en slechte(re) wifi hebt. Als je de favorieten van je kids download, heb je die in ieder geval altijd bij de hand. Het enige wat je nodig hebt is wat opslagruimte op je iPad.

Als ik tegen 23.00 mijn laptop dichtklap schiet ineens alle verlichting uit. Huh? Er is een enorme stroomuitval in ons dorp en niet vele later staan er veel mensen op straat om verhaal te halen. Ik ben blij dat ik net nog mijn telefoon heb opgeladen en dat ook de powerbanks al klaar liggen. Al baal ik natuurlijk wel: ik had heel graag nog willen douchen maar ja, zonder stroom is dat een ijskoude aangelegenheid.

Dinsdag – op naar Ierland!

Nadat we dus iets later dan gepland in slaap vielen (om 0.35u ging de stroom gelukkig weer aan) ging de wekker om 4.15u. Oef. Ik stap snel onder de douche en terwijl Sebas ook nog doucht, maak ik de meiden wakker. Ik moet zeggen, ik ben flink gespannen voor de situatie op Schiphol. We hebben de afgelopen weken zoveel horrorverhalen gehoord over lange wachtrijen. Om 5.25u stappen we in de auto richting het Lang Parkeren. Dat heb ik van tevoren al geregeld, dus het gaat allemaal heel vlot. We nemen de bus naar de vertrekhal en niet veel later begint dan ons echte avontuur!

Met wat geluk zijn we een klein uurtje later door alle checks en wachtrijen heen. We zoeken een zitplekje om nog zo’n anderhalf uur te wachten tot we kunnen gaan boarden. De meiden vermaken zich met hun kleurboeken en het kijken naar de vliegtuigen en wij drinken een lekker bakkie koffie.

We hebben echt een hele voorspoedige vlucht en de meiden vinden het allebei prachtig. Beiden vliegen ze voor de eerste keer en dat vond ik ook wel spannend. Maar ze hebben het echt heel goed gedaan!

In Dublin worden we opgewacht door mijn vriendinnen Dearbhla en Vicki, die we kennen van onze zanggroep. Wij gaan met Dearbhla mee naar haar huis in Noord-Ierland en Alejandro en zijn zoon Santiago (die ook op onze vlucht zaten) gaan met Vicki mee naar haar familie. Onderweg in de auto valt Nova als een blok in slaap en kletsen wij lekker bij met Dearbhla. Zij is deze zomer terug naar Noord-Ierland verhuisd, na bijna 15 jaar af en aan in het buitenland te hebben gewoond. We zijn natuurlijk superbenieuwd naar haar nieuwe huis, waar we de komende dagen zullen verblijven. Dat ze een compleet paleis had gekocht, had ze ons alleen nog niet verteld!

Wat een luxe! We slapen de komende dagen in dit prachtige huis!

Nadat we gesetteld zijn en lekker hebben geluncht, mag Sebas de auto uitproberen die we de komende dagen mogen gebruiken. Het is even wennen om links te rijden, maar het gaat hem heel goed af. We nemen de kinderen mee naar een nabijgelegen speeltuin zodat ze even lekker kunnen bewegen en uitrazen.

Woensdag – de omgeving verkennen

De volgende dag gaan we lekker op pad. Dearbhla en Vicki hebben een compleet reisplan voor ons opgezet. We hoeven dus alleen maar op de afgesproken tijd klaar te staan. Heerlijk dat ik zelf niks hoef te regelen! We vertrekken naar Montalto Estate, een prachtig landgoed waar we ook weer Vicki, Alejandro en Santiago treffen en ook nog een gezin dat recentelijk vanuit Nederland weer terug naar Noord-Ierland is verhuisd. Op het Estate maken we eerst een wandeling en vervolgens laten we de kinderen in een prachtige speeltuin spelen. Of nou ja, de kinderen… we spelen zelf ook gewoon lekker mee!

Montalto Estate

We lunchen bij Hinch Distillery en wat kan ik zeggen, het was heerlijk! Ik at een fantastische Seafood Pie met het meest lekkere brood dat ik ooit heb gegeten. Bij navraag blijkt het een brood te zijn met Guinness bier erdoorheen. Vicki voorziet me van haar familierecept, dus die ga ik zeker uitproberen als we thuis zijn!

In de distillery wordt onder andere whiskey en gin gemaakt.

Donderdag – Belfast

Donderdagochtend splitsen we ons op. Ik ga met Vicki, Alejandro en Santiago mee naar het Titanic museum in Belfast en Sebas gaat met Dearbhla en alle kids naar W5, wat zoiets is als Nemo in Amsterdam. We lopen de hele ochtend door het museum, wat overigens echt ENORM indrukwekkend is en lunchen weer gezamenlijk. Na de lunch gaan de kids lekker naar huis, die zijn allemaal flink moe van de indrukwekkende ochtend en mijn groepje gaat nog kijken bij de Normandic, een van de schepen die werd gebruikt om passagiers vanuit de kleine haven in Cherbourg naar de Titanic te brengen.

‘s Avonds gaan we mee naar een Ierse pub, waar onder andere Dearbhla’s vader meedoet in een soort van jamsessie. Er is een groep muzikanten die bijeenkomt en Ierse folkmuziek speelt. Iedereen is welkom om mee te doen dus we krijgen Sebas zover dat hij de bodhran bespeelt en zelf word ik erin gepraat om een Iers lied te zingen, wat we dit jaar ook op het repertoire van de zanggroep hebben staan.

De kinderen vermaken zich prima in W5 en ‘s avonds speelt Sebas mee op de Bodhran, een Ierse trommel.

Vrijdag – op naar zee

Het weer lijkt goed te blijven dus we vertrekken vrijdag in de loop van de ochtend naar Clogherhead, want ongeveer een halfuurtje van Dublin af licht. We verblijven daar in de stacaravans van Dearbhla en haar ouders en we zitten echt vlakbij zee. Op de rit ernaartoe stoppen we bij het Sleeve Gullions Forest Park, net voor de grens, waar we Vicki’s broer ontmoeten en een prachtige wandeling maken door de natuur. Leuk voor de meiden want het is een speciale route met allemaal elfenhuisjes. Ze kijken hun ogen uit en alle volwassenen die meezijn, moeten eraan geloven. OH. KOM. KOM KIJKEN! KIJK. DE ELFJES ZIJN AAN HET SLAPEN! Nova explodeert bijna van enthousiasme, haha.

‘s Avonds bij de caravan kies ik ervoor om bij de kinderen te blijven terwijl de rest van de groep nog een wandeling langs het strand en de heuvels maakt. Ik zou graag meewillen maar al het lopen en vooral de stijle wandeling bij de elfjes zorgen ervoor dat mijn hiel ontzettend pijn doet. Ik zet een pot thee en lees lekker in mijn boek, daar was ik de hele week nog niet aan toe gekomen!

Prachtig he?

Zaterdag – weer naar huis

Hoewel ik gerust nog 3 weken had willen blijven, want er is zoveel te zien en te ontdekken, is het ook wel weer fijn om naar huis te gaan. Ik ben na deze intensieve dagen echt compleet oververmoeid en ook de kinderen zijn moe. We vertrekken aan het eind van de ochtend met de bus richting het vliegveld van Dublin. Prima verbinding en een uurtje later lopen we de vertrekhal in. In nog geen 5 minuten zijn de door security heen, wat ons enorm verbaast. Het nadeel daarvan is dat we wel heel lang moeten wachten op een vrij druk vliegveld tot we gaan boarden. Helaas heeft ons vliegtuig ook nog een uurtje vertraging en eerlijk, dat breekt mij en de kinderen op.

Uiteindelijk landen we rond 19.00u plaatselijke tijd weer op Schiphol waar we nog eens getrakteerd worden op een uur wachtrij voor de paspoortcontrole. Ik snap echt niet dat er beter onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende stromen mensen. Waarom is er geen rij voor gezinnen met jonge kinderen, die wil je toch ook geen uren tussen de andere mensen laten staan? Pff.. om 20.15u staan we uiteindelijk bij onze auto. Onderweg stoppen we nog even bij de Mac, want de meiden moeten dus ook nog eten en we zijn al vanaf 11.30u onderweg. Om 22.00u ligt goed en wel iedereen in bed en ikzelf volg niet veel later.

Zondag – wasdag

Pippa wordt zondagochtend vroeg opgehaald want zij heeft nog een verjaardagsfeestje. Ik maak me kwaad om alle was weg te wassen en de spullen op te ruimen. We bestellen de boodschappen, bestellen eten en daarna gaan Sebas nog even naar zijn moeder om te helpen met het sjouwen van haar nieuwe tafel en om de huissleutels terug te halen die zij hadden. Ik ga lekker in bad en lig vroeg in bed, om uiteindelijk pas om 1.00u mijn boek weg te leggen. Iets met een heel interessant verhaal, haha.

Voor de liefhebbers, ik ga nog een hele uitgebreide blog schrijven over onze vakantie, dus ben je echt benieuwd hoe onze reis verliep, lees dan die blog vooral ook! Ook op Instagram staan weer een aantal leuke foto’s, dus kijk daar ook even!

Ik hoop dat je het leuk vond om in 6 weken te lezen over onze vakantie. Wat vind jij, moet ik weer vaker deze weekoverzichten plaatsen, of net als vorig jaar, iedere maand een overzicht? Ik ben benieuwd wat jij leuk vindt om te lezen. Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

liefs Kirsten