10x Wat ik niet ga missen aan de babytijd

Wat is het heerlijk hè, knuffelen met zo’n klein wezentje dat helemaal in je nek kruipt en het liefst alleen maar op jou in slaap valt. De grote lach die je krijgt als je je hoofd boven de box of wieg laat zien. De tevreden slaapjes na een lekkere fles melk. Maar laten we nu gewoon even eerlijk zijn. Baby’s zijn ontzettend leuk maar de volgende zaken ga ik dus echt niet missen van de babytijd.

1 – Gebroken nachten

Met stip op 1 staan natuurlijk de gebroken nachten. Nu heb ik met Nova echt niets te klagen, want die sliep na 4 weken dus volledig door. Maar ik kan me nog goed herinneren van de peuter dat ik nacht aan nacht naast haar bedje zat, flesjes zat te geven, in slaap zat te wiegen of ze zoveelste luier aan het verschonen was. En ik weet ook hoe ik me dan overdag voelde wanneer ik ook alleen was met de baby. Belabberd. Dus mama’s, offer je niet altijd maar op. Je baby heeft ook een papa. Ik merk ook dat ik het ouderschap een stuk beter aan kan nu ik gewoon goed slaap. Slaap is gewoon belangrijk, simpel.

2 – Gele poepluiers tot aan de nek

Baby’s poepen. En wurmen zichzelf alle kanten op, zeker in autostoeltjes. En dit alles in combinatie met elkaar zorgen voor verschrikkelijke poepexplosies tot aan de nek. Gat-ver-damme. En zie dat maar weer eens schoon te krijgen als je onderweg bent. Ook kreeg ik nog als input de zure tanden- en kiezenluiers. Nu had de peuter daar niet zo erg last van gelukkig, maar ik kan me voorstellen dat dat ook echt smerig is!

3 – Alles in een schema van 3 uur rond proppen

Wat ik echt erg vervelend vond aan de beginperiode van baby’s is dat je alles in een tijdschema van 3 uur (of met een beetje pech, nog korter) moet plannen. Waarbij je dan rekening moet houden met voeden, boeren, slapen, luier verschonen en ook nog je dingen moet doen zoals boodschappen, je huis schoonmaken en opruimen en zoiets simpels als douchen. Ik ben blij dat er hier inmiddels weer een beetje ruimte komt in het schema.

4 – Huilen om weet ik wat

Oh, wat voel je je machteloos als je baby maar niet wil ophouden met huilen. Luier gecheckt, fles gegeven, boer gelaten – alles gedaan maar er komt geen eind aan het huilen. Zit er een windje dwars? Heeft ze pijn? Wat is er toch aan de hand? Dit zijn echt de momenten dat ik het ouderschap het allerzwaarst vind. Dat je zo graag alles wil wegnemen maar dat je het gewoon niet weet.

5 – Alleen maar tillen

Zelf ben ik, na een ongelukje met paardrijden en snowboarden niet gezegend met een goede rug en schouders. Het constant optillen en vasthouden van een baby is voor mij dus echt een crime. Zeker ook omdat baby’s altijd het liefst zó gedragen worden, dat dat voor mij niet zo ergonomisch uitpakt. Ik kan dus niet wachten tot er zelf gezeten en gelopen kan worden!

6 – Nooit binnen 5 minuten de deur uit zijn

Waar je zonder kinderen nog wel eens op tijd kon komen als je een tikkie aan de late kant was, is dat nu wel echt verleden tijd. Zeker met een baby. Heb je genoeg voeding bij je, schone kleertjes, luiers, billendoekjes, zonnebrandcreme en hydrofiele doeken? Echt hoor, ik ben blij als ik straks niet voor elk uitstapje een complete volksverhuizing meer hoef te doen!

7 – Overal vlekken

Laten we vooropstellen: ik ben absoluut niet de ideale huisvrouw. Dus ik vergeet ook nog wel eens wat te wassen. Babykleertjes met poepvlekken enzo. Dat staat dan in een emmertje in de week, maar inmiddels al zo lang, dat de vlekken er gewoon ingetrokken zijn. Of dat de vlekken van de Vanish er in zitten. Oh, en vergeet de vlekken op je eigen kleding niet. Kots en poep galore… Zo droeg ik eens een nieuwe jurkje toen ik de Peuter, toen nog baby, een fruithapje gaf. Lang verhaal kort: dat jurkje kon ik nooit meer aan.

8 – Luiers in het algemeen

Hoewel het er natuurlijk gewoon bijhoort is het verschonen van luiers ook niet echt mijn hobby. Maar vooral ook dat moment dat je kan stoppen met het kopen van luiers. Ik denk dat ik daarna maar een jaar lang het geld wat ik niet meer aan luiers uitgeef in een potje doe (haha, pun intended) en daar wat leuks van ga doen met de meiden. Want hoewel ze natuurlijk hard nodig zijn, zijn luiers voornamelijk gewoon duur. (Gratis tip: check hier waar de luiers in de aanbieding zijn!)

9 – Rekening houden met slaapjes

Je hebt van die baby’s (en dreumesen) die overal kunnen slapen. Je legt ze neer, de oogjes gaan toe en weg zijn ze. Jammer joh. Mijn ervaring is dat de Peuter het allerliefst in haar eigen bedje lag om te slapen. Wat het de deur uit gaan ook weer een extra dimensie van moeilijkheid geeft. En heb je dan ook nog vriendinnen met kinderen die het liefst ook alleen maar in hun eigen bed slapen, maak je borst dan maar nat!

10 – De tijd die nooit meer terugkomt

Het allerstomste aan de babytijd is eigenlijk nog wel dat ‘ie zo snel voorbij gaat. Want hoewel er heel veel dingen zijn die ik met veel liefde uitzwaai, stiekem ga ik het toch wel weer missen. Het kleine lijfje tegen je aan, de kleine flesjes melk, de heerlijke bubbel waar je in kunt. Ah, wacht. Die verrekte sentimentele hormonen. Die ga ik zeker ook niet missen!

Lees ook:

Waarom het stom is om moeder te zijn

Zo, dat was een aardige opsomming van dingen die ik niet ga missen aan het eerste jaar van een baby. Mis jij nog dingen die je niet zal missen? Laat ze in een reactie achter!

liefs kirsten

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

Sharing is caring!

One Pingback

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *