Het is vandaag Dag van de Domeinnaam. En nou zeg ik zelf, ik vind dat ik een erg leuke heb dus daarom vandaag: 10x écht Mamagisch. Want het moederschap kan zó magisch zijn. En je krijgt er zoooooo veel voor terug.

Hoe het allemaal begon met Mamagisch

Ik begon Mamagisch ergens begin 2016 op Twitter. Dat er 3 jaar later een Mamagisch blog zou volgen, had ik toen nooit bedacht. Ik vind Twitter een heerlijke uitlaatklep voor mijn gedachten en zaken waar ik tegenaan loop. Ik ben op Twitter dan ook echt wel heel anders dan op bijvoorbeeld Instagram of Facebook. Het is gewoon een heel ander publiek. Op Twitter gooide ik al die lachwekkende momenten die ik meemaakte als moeder van een peuter met een eigen willetje. De grappige momenten, de frustraties en ook de ‘zak-door-de-grond’ momenten. Dat vind ik ook het mooie aan het mama-zijn. Het is magisch, maar wel met een enorme dikke knipoog.

Nummer 1: Een kinderhand is gauw gevuld

Mamagisch tweet 1

Mijn peuter is zo makkelijk joh. Geef haar een dingetje van 10 cent en ze speelt er een jaar mee. Wc-rolletje? Gegarandeerd uren plezier. Een vergiet of een trechter? Krijg je niet meer terug om in de keuken te gebruiken. Heerlijk. Hoe vindingrijk kinderen kunnen zijn en overal iets mee kunnen.

Nummer 2: Moeder dan moe

Ook zo magisch aan het moederschap. Je bent gewoon altijd moe. Het werk houdt nooit op en waar je net wat geregeld hebt, breekt ergens anders weer de pleuris uit.

Mamagisch tweet 2

Nummer 3: Je doet zó je best

Ja echt hoor, FML. Hadden we onszelf eindelijk zo ver om het huis uit te gaan, kind gelukkig want die was lekker zand aan het scheppen, breekt 10 minuten later echt de hel los. Kind boos. Kind wilde scheppen. Volgens mij zijn we daarna een ijsje gaan eten. Kind weer blij.

Mamagisch tweet 3

Nummer 4: Je moet altijd ‘to the rescue’

Ik heb een babyfoon met een camera. Dat is sowieso al echt een aanrader want je ziet echt de leukste dingen gebeuren. Net zoals die fase van de complete bedverbouwing. Ook goed voor de benen en billen, 500x per week extra de trap oplopen om dat bed weer goed te maken.

Mamagisch tweet 4

Nummer 5: Peuters en honden, een gouden combi

De combinatie van mijn peuter met drie honden is echt hilarisch. Ze is dikke maatjes met alle drie en omgekeerd. Partners in crime zogezegd. En dat zorgt nogal eens voor komische taferelen.

Mamagisch tweet 5

Nummer 6: Beter een goede buur..

Oh mensen, dit vind ik misschien wel een van de meest stomme dingen aan het mama-zijn. Je kind half in de houdgreep moeten nemen om een splinter te verwijderen. Ik kan het niet. Mijn buuf kan het gelukkig wel. Mijn held!

Mamagisch tweet 6

Nummer 7: Verbazing alom

Na het drama van het splinter uitpeuteren was het tijd voor de verwerking. Peuters zijn vreemde wezens.

Mamagisch tweet 7

Nummer 8: Poep en plas is grappig

Als je moeder bent geworden, of vader, schrik je wellicht van de hoeveelheid plas en poep dit baby’s kunnen produceren. En vind je luiers wellicht nog wel een beetje vies. Tegenwoordig moet ik alleen maar heel hard lachen als mijn kind met een enorm rood poephoofd staat. ‘Sta je te poepen?’. ‘Nee hoor, alleen een windje!’, gevolgd door gegrinnik.

Mamagisch tweet 8

Nummer 9: toch waardering

Als je weinig zin hebt in alles, toch kookt en dan ook nog een kind hebt dat zit te smullen en je een complimentje geeft. Zo zou het toch altijd moeten zijn?

Mamagisch tweet 9

Nummer 10: Gewoon helemaal verliefd zijn

En ondanks dat af en toe het bloed onder je nagels vandaag gehaald wordt, je toch compleet smelt bij het horen van je kleine moppies eigen versie van In de mamesei. Ja, dat is echt wel mamagisch!

Mamagisch tweet 10

Wat vind jij de meest leuke mamagische momenten? En welke mamagische momenten beleef jij met jouw kids?

liefs kirsten

Lees ook: