Inmiddels heb ik al aardig wat blogs geschreven over mijn ervaring met Pranamat ECO, een acupressuur mat die je kan helpen bij ontspanning, betere doorbloeding en je daarbij ook nog eens een heerlijke massage geeft. In deze blog vertel ik je over mijn favoriete manieren om de Pranamat ECO te gebruiken voor een ontspanningsmassage.

Rugmassage

Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat de meeste mensen het prettig vinden om een rugmassage te krijgen. Echter, it takes two to tango. En mijn nummer twee is nou eenmaal niet altijd beschikbaar en heeft ook niet altijd zin om al mijn spieren helemaal suf te kneden. Om toch hetzelfde effect te creëren geef ik mezelf een ontspanningsmassage op de Pranamat massagemat. Neerleggen, gaan liggen en genieten van wat er hierdoor in je lijf gebeurt.

Voor een rugmassage leg je je acupressuurmat op grond, de bank of op bed. Neem rustig de tijd om te gaan liggen en haal een paar keer diep adem. Je zult merken dat de lotusbloemen er in de eerste minuten voor zorgen dat je mogelijk een oncomfortabel gevoel ervaart. Geef het echt even een momentje en je zult zien dat dat gevoel plaatsmaakt voor warmte die je door je spieren voelt gaan. Dat is die extra doorbloeding die ervoor zorgt dat je spieren zich kunnen ontspannen.

Wat is er nu heerlijker dan na een lange dag achter de computer even gaan liggen en in zo’n 10-30 minuten even helemaal bij te tanken? Overigens vind ik het ook heerlijk om de massagemat te gebruiken vlak voor ik ga slapen. Ik leg de mat dan in bed en kruip ook lekker onder de dekens. Gegarandeerd lekker slapen!

Beenmassage

Zoals je wellicht wel weet, wandel ik graag maar heb ik het afgelopen jaar gekampt met een verschrikkelijk hardnekkige hielspoor wat me ervan weerhield om echt lange wandelingen te maken. Extra zuur, want juist die wandelingen waren voor mij de perfecte manier om even los te komen van de dagelijkse beslommeringen en de hectiek van de dag.

Inmiddels gaat het gelukkig weer wat beter maar ik merk nog steeds dat ik, als ik teveel heb gelopen, pijn in mijn hielen krijg. Een van de dingen die ik doe om die pijn te verminderen is het masseren van mijn kuiten. Des te minder deze spieren trekken, des te ontspannen de pezen in mijn voeten zijn. Wat ik dus doe na een dag veel lopen, of als het kan, direct na een wandeling, is met de beentjes omhoog. Ik leg dan de massagemat onder mijn kuiten en blijf een minuut of 10 zitten.

Er zijn ook mensen die hiervoor het losse kussen gebruiken, maar mijn ervaring is dat ik het op de massagemat prettiger vind.

Nekmassage met de PranaMoon

Ik schreef eerder al een blog over de fantastische PranaMoon en hoe je dit nekkussen kunt gebruiken. Wat mij betreft is het grootste voordeel van de PranaMoon dat het zo’n lekker klein en compact product is. Het ligt bij ons standaard op de leuning van de bank en doordat het voor de grijp ligt, wordt het ook veel gebruikt.

Pranamat Eco spijkermat met PranaMoon nekkussen.

Een ontspanningsmassage met de PranaMoon kan voor mij gelijk gaan met veel andere dingen die je gewoon zittend of (half)liggend op de bank kunt doen. Even een serietje kijken, een boek lezen of zelfs een spelletje op de Switch. Maar natuurlijk kun je ook gewoon even een kwartiertje je ogen dichtdoen 😉

Waarom ik je blijf vertellen over deze producten

Je bent natuurlijk niet gek. Je hebt vast wel gezien dat de producten van Pranamat ECO op steeds meer social media kanalen voorbij komen. Dat is en blijft een stukje marketing en als bedrijf ontkom je daar natuurlijk niet aan. Maar wat ik nu zo leuk vind is dat al mijn collega’s die ik over deze producten spreek, ook echt oprecht enthousiast zijn, net zoals ik. Ik denk dat daar ook echt de kracht zit van de marketingstrategie van Pranamat ECO. Zij zoeken niet alleen de grote influencers, maar werken juist graag samen met de huis-tuin-en-keukenmama’s zoals ik. Die zonder poespas vertellen wat ze denken en die echt niet een product de hemel in prijzen als ze het helemaal niks vinden. Stel je voor dat ik mijn PranaHeart, PranaMoon en Pranamat gewoon ik een kast liet verstoffen. Denk je dat ik er dan steeds over zou blijven bloggen?

Pranamat Heart acupressuur kussen
En als de zon schijnt nemen we alles gewoon lekker mee naar buiten!

Wil jij ook ontspannen met Pranamat ECO?

Om mij heen worden dus steeds meer mensen enthousiast over Pranamat ECO. En ik hoop dat jij dat na het lezen van mijn blogs ook bent geworden. Wil je zelf een massageset aanschaffen? Je kunt nog steeds mijn code – mamagisch – gebruiken voor een fijne korting. Wanneer je via onderstaande link naar de webshop gaat, krijg je altijd de meest actuele aanbiedingen, speciaal van mij voor jou!

Altijd open en eerlijk: als je via bovenstaande link iets koopt in de webshop, krijg ik daar een vergoeding voor. Daar tegenover staat dan weer wel dat als je via deze link bestelt, je altijd de beste aanbiedingen krijgt. Anders dan wanneer je direct naar de webshop gaat. Win-win voor ons allebei toch?

Afsluitende handtekening met bijschrift 'Liefs, Kirsten'.