Pranamat heeft een prachtige nieuwe aanvulling op de Eco set: het PranaMoon nekkussen en ik mocht ‘m uittesten. Dat liet ik me geen tweede keer zeggen en in deze blog vertel ik je waarom ik zo enthousiast ben over deze producten. Zoals je van me gewend bent: eerlijk en uit eigen ervaring!

Je kunt ook gewoon beter rechtop blijven staan

Ik heb al sinds mijn 16e rugklachten. Die klachten zijn ooit begonnen na een val van een paard. Maar, zoals elk paardenmeisje heeft het paard nooit schuld, en stap je met trillende beetjes gewoon weer op. Dat ik in 2012 nog een flinke klapper heb gemaakt met snowboarden, hielp zeker niet in het herstel. Heel lang heeft mijn rug- en nekblessure me weerhouden om goed te kunnen sporten, totdat ik gericht ging trainen om mijn rug sterker te maken. Ik deed veel aan Pilates en Yoga en merkte dat ik veel baat had bij deze oefeningen. Maar ondanks alles, blijven de spieren bovenin mijn rug en nek een zwakke plek. Waar de stress gaat zitten. Die verkrampen als het even niet lekker gaat.

Mijn eerste ervaringen met de Pranamat Eco

Ik zag de Pranamat Eco vorig jaar voor het eerst op Instagram voorbij komen en heb me toen verdiept in de werking van deze acupressuurmat. Ik schreef eerder al een blog over de werking van deze spijkermat en wat mijn ervaringen zijn. Lees dus zeker ook even die blog!

Het nieuwe PranaMoon nekkussen

Ik begon mijn Pranamat Eco reis met de basisset van de acupressuur mat en het kussen maar ik merkte dat het kussen voor mij niet stevig genoeg was om de punten van de lotusbloemen goed te voelen als ik zat. Toen dacht ik al: ze zouden eigenlijk zo’n nekkussen moeten hebben wat je ook op reis meeneemt. Het is grappig, want toen was er nog helemaal niets bekend over de lancering van een nieuw product. Toen de PranaMoon werd gelanceerd wist ik dan ook gelijk: deze wil ik hebben!

Hoe gebruik je het PranaMoon nekkussen?

Net zoals de andere producten van Pranamat kun je het PranaMoon nekkussen zowel zittend als liggend gebruiken. Met de PranaMoon kun je je nek ondersteunen terwijl je ligt, een stretchoefening doet, of gewoon lekker een serie kijkt op tv. Je kunt het nekkussen op twee manieren gebruiken. Met de lotusbloemen (puntjes) omhoog, zodat de spieren en aanhechtingen van de nek naar de schedel extra worden gestimuleerd maar ook met de puntjes omlaag waarbij je bovenste rug- en schouderspieren even aangepakt worden. Het is maar net waar jij behoefte aan hebt.

Het fijne aan dit nekkussen vind ik dat je het er makkelijk even bij pakt, in je rugtas gooit of en ideaal is om mee op reis te nemen. Zo heb je altijd je relaxmomentje bij de hand.

Opkomende stresshoofdpijn

Ik heb in ieder geval gemerkt dat het gebruik met de puntjes naar boven erg fijn is als ik een beginnende stresshoofdpijn voel opkomen. Op zo’n moment leg ik het kussen in mijn nek en draai zachtjes mijn hoofd heen en weer zodat precies die spieren even gemasseerd worden en de pijn vaak minder heftig wordt.

Waarom Pranamat?

Ik heb al heel wat mensen in mijn DM gehad over de Pranamat Eco set. En vaak komt daar ook naar voren dat het een kostbare investering is. Nee, de Pranamat Eco set is niet goedkoop. Maar dat heeft ook een reden. Het product wordt gemaakt van duurzame materialen, waaronder katoen, kokosvezel, linnen en HIPS plastic. De producten worden in de Europese Unie gemaakt, wat ook betekent dat de makers eerlijk worden betaald voor hun werk. En daarbij: je mag de producten altijd eerst 30 dagen uitproberen en je krijgt ook nog eens 5 jaar garantie. Waar zie je dat nog?

Pranamat Eco spijkermat met PranaMoon nekkussen.

Ambassadeur van Pranamat

Hoe tof is het, dat ik mezelf ambassadeur van Pranamat mag noemen? Dit titel zorgt er namelijk voor dat ik hun mooie producten mag uittesten, gebruiken en laten zien, maar ook dat je via mij altijd een mooie aanbieding krijgt. Met mijn code [ mamagisch ] (zonder de haakjes en met kleine letters) krijg je altijd de beste deals. Je kunt het jezelf ook gemakkelijk maken door op mijn speciale link te klikken waar je altijd een exclusieve aanbieding krijgt en er vaak ook nog een cadeau bij je bestelling wordt gedaan.

En nog even voor de duidelijkheid. Ja, als jij iets koopt via mijn link, krijg ik daar een vergoeding voor (affiliate). Breng ik de producten van Pranamat alleen daarvoor in beeld? Nee. Ik ben echt oprecht enthousiast over de werking van de spijkermat en de nieuwe PranaMoon. Ik heb er echt baat bij. Ik voel mijn spieren minder stijf worden, als ik de mat ‘s avonds gebruik val ik erna als een blok in slaap en juist doordat ik de mat heb, neem ik steeds vaker een momentje om even bewust te ontspannen.