‘Wat ontzettend leuk en lief’, zeg ik tegen bekenden die bij ons op de koffie komen. Ik heb net een prachtige vaas met een ‘simpel’ bosje bloemen gekregen. Precies waar ik van hou. Niet te overdadig, maar gewoon leuk om te zien. ‘Dat had toch ook niet gehoeven’, hoor ik mezelf ook nog zeggen. Terwijl ik het eigenlijk ontzettend leuk vind. Was ik zelf maar wat vaker attent!

Een bloemetje als je op visite gaat

Het is natuurlijk een kleine moeite, iets kleins meenemen als je bij iemand op visite gaat. En het hoeft natuurlijk ook helemaal niet veel geld te kosten. Nu doe ik dat wel eens hoor. Neem ik een lekker gebakje mee voor bij de koffie of een plantje. Maar dit beperkt zich eigenlijk wel tot mijn directe vrienden en familie. Waarom niet wat vaker?

Een verjaardagskaartje met de post

Dit geldt absoluut ook voor verjaardagskaarten die via de ouderwetse post komen. Ik vind het ontvangen van post echt ontzettend leuk. Het is toch een soort van verrassing. Een klein cadeautje. Een teken dat er iemand dagen vóór je verjaardag aan jou heeft gedacht! Waarom stuur ik zelf niet wat meer kaartjes, eigenlijk? Het is toch een kleine moeite?

Oeps, vergeten!

Veel verjaardag van vrienden en familie weet ik wel uit mijn hoofd. Op de dag zelf probeer ik dan ook altijd even een appje te sturen en het liefst even te bellen. Feliciteren op Facebook is op zich goed bedoeld, want het is natuurlijk beter iets dan niets. Echter, even echt contact vind ik dan wel weer leuker. Even iemand spreken in plaats van een ‘onpersoonlijk’ berichtje.

Goede voornemens: ‘Wees wat vaker attent!’

Ik neem me ieder jaar voor om weer wat beter mijn best te doen. Wat vaker een kaartje te sturen of even te bellen. Maar zeer zeker ook om mensen te bedanken voor hun bericht of kaartje. Of om juist op onverwachtse momenten even wat van me te laten horen, mijn hulp aan te bieden of juist gewoon even laten weten dat je aan ze denkt. Wie goed doet, goed ontmoet. Zo moeilijk is het toch niet?

Ben jij attent? Stuur je graag kaartjes, of neem je wel eens een cadeautje mee als je ergens op visite gaat? En hoe vind jij het om zo’n onverwacht cadeautje te krijgen?