Het blijft een duivels dilemma. Wat geef je uit aan de verjaardag van een kind? Ik vind het altijd lastig. Een leuk cadeau hoeft niet duur te zijn maar vaak zijn cadeautjes gewoon prijzig, zeker als je naar de speelgoedwinkel gaat. Dus aan jullie de vraag: wat geef je uit aan een kinderverjaardag?

Als je zo begin 30 bent en de meeste vrienden om je heen ook allemaal kinderen hebben, kom je met grote regelmaat op een kinderverjaardag. En moet je dus voor al die kids een cadeautje kopen. Want dat hoort nou eenmaal bij verjaardagen. Alleen die cadeautjes, je loopt er op leeg. Mijn vraag was dan ook wat jullie uitgeven aan cadeautjes voor een kinderverjaardag. Van een ander kind dan je eigen welteverstaan.

Stories op Instagram

In mijn stories op Instagram vroeg ik jullie wat jullie uitgaven aan een kinderverjaardag. Veelal werd aangegeven minder dan €10,- uit te geven of tussen de 10 en 20 euro. Een enkeling gaf aan meer dan €20 uit te geven. Zelf probeer ik ook en cadeautje te kopen van tussen de 5 en 15 euro. En het ligt er ook een beetje aan wie het kind is. Dat gaven jullie ook aan in de opmerkingen. Voor een neefje of nichtje of bijvoorbeeld het beste vriendje van je kind geven jullie meer geld uit dan aan anderen.

Vergelijking met ‘vroeger’.

Ik ben nog van de generatie die met guldens heeft betaald en ja, ik reken dus in sommige gevallen nog steeds wel eens om. Dat deed ik laatst ook ibj een cadeautje voor een kinderverjaardag. We zagen in de winkel een ontzettend gaaf spel maar dat kostte ruim 20 euro. Dat vond ik echt teveel geld. 20 euro is bijna 50 gulden. Ik kan me echt niet herinneren dan ik voor zoveel geld cadeaus kreeg. En zeker niet van ‘een vriend of vriendin van mijn ouders’.

Wat doe ik zelf?

In de meeste gevallen geef ik maximaal €10 euro uit aan een cadeautje. Dat vind ik voor een kinderverjaardag een mooi bedrag. Voor speciale gevallen schroef ik het budget op naar €15 euro. Maar dan vind ik het ook echt wel mooi geweest.

Cadeautjes voor de verjaardag van mijn eigen kind

Om het anderen makkelijker te maken, maak ik voor de verjaardagen van onze kids een lijstje op lijstje.nl. Dat lijstje deel ik op in verschillende prijscategorieën. ‘Onder de €10’, ‘tussen €10 en €20’ en ‘boven de €20’. Zo kan iedereen zelf iets uitzoeken binnen zijn eigen budget én heb ik een klein beetje in de hand wat we aan cadeautjes in huis krijgen.

Wat geef jij uit aan een kinderverjaardag? en heb je nog goede tips voor het kopen van cadeautjes? Deel ze in een reactie!

liefs kirsten

Uitgelichte foto: Pixabay via Pexels.com

Lees ook: