Het blijft een duivels dilemma. Wat geef je uit aan de verjaardag van een kind? Ik vind het altijd lastig. Een leuk cadeau hoeft natuurlijk niet duur te zijn maar vaak zijn cadeautjes gewoon prijzig, zeker als je naar de speelgoedwinkel gaat. Dus aan jullie de vraag: wat is jouw budget voor een cadeau voor een kinderverjaardag?

Als je zo begin 30 bent en de meeste vrienden om je heen ook allemaal kinderen hebben, kom je met grote regelmaat op een kinderverjaardag. Of als je kind naar school gaat en voor het zoveelste kinderpartijtje is uitgenodigd. Hartstikke leuk natuurlijk, maar je moet dus wel voor al die kids een cadeautje kopen. Want dat hoort nou eenmaal bij verjaardagen. Alleen die cadeautjes, je loopt er compleet op leeg. Mijn vraag was dan ook wat jullie uitgeven aan cadeautjes voor een kinderverjaardag. Van een ander kind dan je eigen loedertjes welteverstaan.

Stories op Instagram

In mijn stories op Instagram vroeg ik jullie wat jullie uitgaven aan een kinderverjaardag. Veelal werd aangegeven minder dan €10,- uit te geven of een cadeau te kopen tussen de 10 en 20 euro. Een enkeling gaf aan meer dan €20 uit te geven. Zelf probeer ik ook cadeautje te kopen met een waarde tussen de 5 en 15 euro. En het ligt er ook een beetje aan wie het kind is en wat de relatie is tot dit kind. Dat gaven jullie ook aan in de opmerkingen. Voor een direct neefje of nichtje of bijvoorbeeld het beste vriendje van je kind geven jullie meer geld uit dan aan anderen.

Vergelijking met ‘vroeger’.

Ik ben nog van de generatie die met guldens heeft betaald en ja, ik reken dus in sommige gevallen nog steeds wel eens om. Dat deed ik laatst ook bij een cadeautje voor een kinderverjaardag. We zagen in de winkel een ontzettend gaaf spel maar dat kostte ruim 20 euro. Dat vond ik echt teveel geld. Laten we niet vergeten dat 20 euro bijna 50 gulden is. Ik kan me echt niet herinneren dan ik voor zoveel geld cadeaus kreeg. En zeker niet van ‘een vriend of vriendin van mijn ouders’. Als je toentertijd 10 gulden in een envelop kreeg waande je je ook al rijk!

Wat doe ik zelf?

In de meeste gevallen, bijvoorbeeld bij een kinderfeestje van een klasgenootje, geef ik maximaal €10 euro uit aan een cadeautje. Dat vind ik voor een kinderverjaardag een prima bedrag. Voor speciale gevallen schroef ik het budget op naar €15 euro. Maar dan vind ik het ook echt wel mooi geweest. Ik heb simpelweg een bepaald budget voor een kinderverjaardag. Overigens, als het kind spaart voor een groter cadeau, kies ik liever voor een cadeaubon of een envelopje, zodat het bijdraagt aan een groter spaardoel. Altijd fijn als je die optie dus ook geeft aan je verjaardagsvisite.

Cadeautjes voor de verjaardag van mijn eigen kind

Om het anderen makkelijker te maken, maak ik voor de verjaardagen van onze kids een lijstje op een website zoals wensenlijstjes.nl of lijstje.nl. Dat lijstje deel ik op in verschillende prijscategorieën. ‘Onder de €10’, ‘tussen €10 en €20’ en ‘boven de €20’. Zo kan iedereen zelf iets uitzoeken binnen zijn eigen budget én heb ik een klein beetje in de hand wat we aan cadeautjes in huis krijgen. Je weet inmiddels hoe groot mijn haat voor Peppa Pig is 😉

Wat is jouw budget voor een kinderverjaardag? En heb je nog goede tips voor het kopen van cadeautjes? Deel ze in een reactie!

liefs Kirsten

Lees ook: