Bloesem aan de bomen, voorjaarsbloeiers tussen het gras en steeds vaker met zonder jas naar buiten: de lente is begonnen! Om dat deugdelijke feit te vieren, ging ik mee met de Groen Buiten vaart van de Blogboot. Dit is een superleuk PR-evenement op de Amsterdamse grachten die dit keer geheel in het teken stond van genieten van groen en buiten!

Blogboot Groen Buiten

Wat is het toch heerlijk om buiten te zijn als het vroege voorjaarszonnetje zich laat zien. Des te meer is het genieten om dan ook nog eens lekker op het water te zijn. Met een elektrische rondvaartboot van Starboard Boats hebben we weer een prachtige route gevaren door de grachten van Amsterdam. Langs de Herengracht, het Amstel Hotel, de Stopera en Nemo. Dit keer gingen we zelfs ook langs Artis en een stukje door een van de oudste grachten van Amsterdam dwars door de Wallen.

Hoewel je het wellicht een tikkeltje toeristisch vindt, is het maken van een rondvaart door de grachten een activiteit die leuk is voor het hele gezin. Starboard schipper Simon wist ook allerlei leuke feitjes over Amsterdam te vertellen, dus wel hebben zelfs ook nog wat geleerd!

Gloria Huis en Tuin

De blogboot is een PR-evenement en een unieke kans voor bedrijven en merken om in direct contact te komen met de gebruikers. Zo hebben we al eerder hele leuke en interessante vaarten gehad met presentaties van bijvoorbeeld Fritz-AVM en Nuki Smart Lock en dit keer was het van origine Duitse huis en tuin merk Gloria mee voor een presentatie van hun tuingereedschap. Bij het voorjaar hoort natuurlijk ook het op orde brengen van de tuin zodat je er straks in de zomer extra van kunt genieten.

Gloria tuingereedschap

Al eerder ontving ik van Gloria de superhandige HobbyFlex 10 plantenspuit, die inmiddels al driftig in gebruik is genomen voor mijn kleine moestuinplantjes. Op de blogboot werden de wat grotere tuingereedschappen geïntroduceerd waaronder de MultiBrush, de Weedbrush voegenreiniger en de FineCut gras- en kantenmaaier.

Het Brush-systeem

De grote tuingereedschappen van Gloria maken gebruik van het Brush-systeem. De drie grote jongens in de tuin: de FineCut, de Weedbrush en de Multibrush hebben alle drie hun eigen terrein. Zo gebruik je de Weedbrush voor het onkruidvrij maken van de voegen tussen je tuintegels. De FineCut er voor het maaien en afkanten van je gras en de MultiBrush is de veelzijdige allerkunner die vooral ook heel geschikt is voor oppervlakte reiniging zoals groene aanslag op je tuintegels of houten vlonder. Alle apparaten zijn werkzaam met óf een stekker óf een verwisselbare accu. Het mooie aan dit laatste, is dat je de benodigde accu mogelijk zelfs al in huis hebt. Gloria producten gebruiken namelijk dezelfde ‘Power for all’ 18V accu’s als bijvoorbeeld je boormachine van Bosch of tuingereedschap van Gardena. Uiteraard kun je ook een accu met lader bijbestellen!

Binnenkort ga je zeker nog meer lezen over de Gloria Multibrush want als het goed is, mag ik die binnenkort gaat uittesten in mijn voortuin die inmiddels heel groen is, maar niet precies op de manier waarop ik dat graag zou zien! Uiteraard neem ik jullie mee in dat proces!

Over Gloria

Gloria is van origine een Duits merk en is opgericht in 1947, vlak na de Tweede Wereldoorlog, gewoon vanuit een klein tuinhuisje in het kleine stadje Gütersloh. In dit tijd richtte het merk zich op het maken van brandblussers en drukspuiten, die werden gemaakt van oude bommenhulzen die over waren na de oorlog. Grappig feitje: de oprichter van Gloria, ook verantwoordelijk was voor de oprichting van het (in Nederland) veel bekendere tuinmerk Gardena. Al vanaf de oprichting meer 75 jaar geleden, is het bedrijf op zoek naar manieren om het onderhoud van je tuin een stuk gemakkelijker en ook duurzamer te maken. Voor alle producten zijn dan ook reserveonderdelen verkrijgbaar zodat wanneer er iets kapot gaat, je het gemakkelijk (zelf) kunt repareren.

De producten van Gloria zijn inmiddels bij veel grotere tuincentra en bouwmarkten al te koop waaronder Hornbach, Bauhaus, Welkoop en Boerenbont. En natuurlijk online via bijvoorbeeld Bol.com.

ConfidenceForAll antizweetshirts

Bij het voorjaar hoort ook vrolijke kleurrijke outfits. Alleen is het vaak wel een beetje jammer als je outfit wordt ontsierd door lelijke zweetvlekken. Laten we eerlijk zijn: aan zweten ontkom je niet en zweten is zelfs heel gezond maar het is niet altijd even fijn en fris. Daar gaat je gevoel van vrijheid. Als jij je dit voorjaar niet meer wilt verstoppen onder vestjes, jasjes of alleen maar met je armen omlaag wilt lopen, heeft ConfidenceForAll de oplossing!

De ConfidenceForAll shirtjes hebben ingenaaide okselpads die effectief zweet en geur neutraliseren, zodat je de hele dag een schoon en fris gevoel hebt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je geen lelijke zweetvlekken in je kleding krijgt, of gele vlekken in je witte kleding. Je draagt deze shirts dus onder je normale kleding en vanwege de neutrale kleuren, valt dit dus ook niet op.

ConfidenceForAll anti zweet shirtjes.

Er zijn voor zowel mannen als vrouwen diverse modellen. Van ondershirts tot anti-zweet ondergoed! In mijn perspakketje zat een DryDress topje, dat je perfect kunt dragen onder want nettere jurkjes met een mouwtje. Dit model, gemaakt van dun nylon, trek je aan als een bolero en haak je met een klein haakje onder je borsten vast. Zo kan het zelfs ook nog voor een extra push-up effect zorgen 😉 De okselpads zorgen ervoor dat jij een droog gevoel houdt én dat je mooie kleding ook veel langer mooi blijft.

Wil jij de ConfidenceForAll shirtjes uitproberen? Bekijk het hele assortiment via deze link naar de ConfidenceForAll webshop. gaat,

De Biesboschlinie

Ga je mee? We gaan er dit voorjaar lekker op uit in eigen land. Er is zoveel te zien en te doen in ons eigen kikkerlandje. Neem bijvoorbeeld de Biesboschlinie. Het natuurgebied de Biesbosch ligt in het grensgebied van de provincies Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland. De bekendste plaats in dit gebied is Woudrichem, dat volledig omringd is door water. Deze omgeving staat bekend om zijn prachtige natuur maar zeer zeker ook om de diverse forten en vestigingen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Wandelen, fietsen en kanoën in de Biesboschlinie.

In de Biesboschlinie kun je dus alle kanten op. Zo kun je er prachtig wandelen en fietsen, zijn er diverse forten en molens open voor bezoekers. Neem zeker een kijkje bij molen Nooit Gedagt, waar je heerlijke bakmixen kunt kopen. Ik ga in ieder geval aan de slag met deze appalkaneelcakemix!

Maar je kunt niet alleen wandelen en fietsen door dit Unesco Werelderfgoed. Wist je dat er ook fantastisch kunt kajakken of kanoën? Er zijn diverse kaakroutes uitgezet variërend van 6 kilometer voor de beginnerde peddelaars tot wel 34 kilometer voor de doorgewinterde en sportieve watersporters. Op diverse startplekken van de routes zijn kano’s en kajaks te huur. Liever iets minder sportief varen? Huur dan een hybride sloep of fluisterboot! je vindt het actuele verhuuraanbod op www.biesboschlinie.com

Ik heb gelijk helemaal zin om een leuk uitje te plannen! Wie gaat er mee?!

Happy Towels Hamamdoeken

Weet je waar ik happy van wordt? Van handdoeken waar mijn hele lijf in past. Ik ben gezegend met rondingen (en oké, een paar kilootjes te veel links en rechts) maar ik vind het echt pure luxe als ik een handdoek heb waar ik dus helemaal in pas. De hamamdoeken van Happy Towers zijn gemaakt volgens een eeuwenoude traditie, maar toch ook weer nét niet. Van origine zijn hamamdoeken namelijk maar 1.70m lang en Happy Towers hamamdoeken 2.10m (!!). Daarnaast is ook het materiaal veranderd. Het traditionele katoen werd vervangen door 60% garen van bamboe (super zacht) en zal later nog worden vervangen door TENCELL Lyocell, een garen dat voldoet aan de hoogte milieunormen gedurende de hele levenscyclus. Heel duurzaam en groen dus!

Hamamdoek van bamboevezels van Happy Towels

Wist je dat je nog meer plezier van je hamamdoek hebt als je ‘m vóór het eerste gebruik 12 uur laat weken in koud water? Tijdens het wezen hebben de draden flink wat te verduren gehad en door ze te weken, ontspannen de vezels en komen ze weer terug in vorm. Daarnaast krijgen ze dan ook hun absorptievermogen terug en zorgt het ervoor dat de doek bij het wassen niet erg zal krimpen.

Duurzaam én betrokken

Naast het produceren van duurzame producten, geeft happy Towels ook terug aan de wereld. Ieder jaar gaat een gedeelte van de winst (€2,- per hamamdoek) naar het project ‘Papa laat me naar school gaan’ voor kansarme meisjes in Turkije die om zover financiële als traditionele redenen vroegtijdig van school worden gehaald om mee te draaien in het huishouden of om te gaan werken om op deze manier bij te dragen. De organisatie verstrekt studiebeurzen aan deze meisjes, zodat zij hun opleiding kunnen afmaken en betere vooruitzichten krijgen. Mooi toch? Een extra goede reden om jezelf zo’n heerlijke hamamdoek cadeau te doen voor deze zomer! Perfect voor mee naar het strand, als picknickkleed, als deken in het vliegtuig en nog veel meer!

Ben je ook blogger en lijkt het je leuk ook een mee te varen met de Blogboot? Je kunt altijd even contact opnemen met Marguerita en vragen naar de mogelijkheden. Het is altijd leuk om een nieuw iemand te verwelkomen, dus lijkt het je wat, zeker doen!

liefs Kirsten

Deze blog over de Blogboot Groen Buiten bevat affiliatelinks. Dat betekent dat als jij iets koopt via een van deze links, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Het kost jou niets extra.