Oh jommes, wie houdt er nou niet van Bridgerton? Ik wacht met spanning het nieuwe seizoen van de serie op Netflix af, maar in de tussentijd ben ik begonnen in de boekenserie. En die is mogelijk nog leuker! In het derde deel van de serie, Een vorstelijk aanbod, volgen we Benedict Bridgerton, die in de boeken toch een heel ander persoon blijkt dan in de tv-serie!

Waarom dit boek?

Zoals ik al zei: wie houdt er nou niet van een goed kostuumdrama? Ik in ieder geval wel en zodra ik ook maar een hint krijg van een nieuwe serie, wil ik ‘m zien. Ik hou van de pracht en praal en de maniertjes van vroeger. Ook toen het eerste seizoen van Bridgerton uit kwam, was ik gelijk verkocht. Zelfs ondanks dat de serie totaal niet historisch accuraat is. Het verhaal is zo leuk, spannend en juicy, dat je ze dat gewoon vergeet.

In eerste instantie wilde ik de boeken nog niet lezen, omdat ik dan voor mijn gevoel het verhaal van de serie al zou kennen maar na het lezen van de eerste twee boeken De ongetrouwde hertog en De verliefde graaf, kwam ik erachter dat de boeken een inspiratie zijn geweest voor regisseur Shonda Rhimes, maar dat ze zeker niet een-op-een overeenkomen. In de boeken herken je de personages dus wel, maar gebeuren er dus echt wel andere, onverwachte dingen. Des te meer reden om Een vorstelijk aanbod en alle volgende delen van Bridgerton gewoon lekker te gaan lezen.

Het verhaal in het kort

Hoewel we in de tv-serie Benedict leren kennen als een notoire rokkenjager, kunstenaar en zelfs iemand die hetzelfde geslacht niet schuwt. In deel drie van de Bridgerton serie leren we heb toch wel echt heel anders kennen. Met inmiddels een grote broer en een zusje getrouwd, weet Benedict dat hij het volgende slachtoffer van zijn trouwlustige moeder zal worden. Het enige voordeel aan dit alles is dat hij niet per se hogerop hoeft te trouwen en hij de ruimte krijgt om iemand te vinden waar hij ook echt van houdt.

Dan is daar Sophie Becket, de bastaarddochter van een inmiddels overleden graaf. Haar verhaal doet een beetje denken aan dat van Assepoester, want hoewel Sophie nog in het grote huis van de graaf woont, is haar stiefmoeder alles behalve vriendelijk en laat Sophie als huismeid alle rotklusjes doen. Als haar stiefmoeder en stiefzussen zich klaarmaken voor het befaamde gemaskerd bal van Lady Bridgerton, trekt ze de stoute schoenen aan. Geholpen door het overige personeel trekt ze een prachtige jurk aan, zet ze een masker op en, haar enige faux pas, draagt een paar schoenen van haar stiefmoeder.

Op het bal is het zo als een bal is voor een ongetrouwde man: verschrikkelijk. Alle moeders met huwbare dochters proberen Benedict voor zich te winnen. Als hij een luchtje gaat scheppen is daar dan die ene jongedame met de bijzondere jurk en is hij verkocht. En wanneer ze het bal ontvlucht om op tijd thuis te zijn, weet hij niet wat hem is overkomen.

Natuurlijk loopt het niet direct goed af voor Sophie. Haar stiefmoeder ontdekt dat haar schoenen gedragen zijn en geeft Sophie er flink van langs. Het resulteert in dat Sophie het huis ontvlucht en naar het platteland vertrekt. Daar vindt ze werk bij een familie met een nogal opdringerige zoon. Als dat op een avond flink uit de hand loopt, is daar Benedict die haar redt. Maar… herkent hij haar wel?

Mijn mening over Bridgerton 3: Een vorstelijk aanbod van Julia Quinn

Wat is het verfrissend om deze boekenserie te lezen naast de tv-serie. Zoals ik al zei zijn de verhalen echt wel anders en dat maakt het nou juist zo leuk om meer de diepte in te duiken met deze personages. Het beeld dat ik van Benedict Bridgerton had na de serie, werd in dit boek volledig veranderd. Hoewel het verhaal een erg hoog Assepoester-gehalte heeft, en je dus wel kunt bedenken hoe het afloopt, is het toch met regelmaat weer verrassend. De familie Bridgerton blijft een bijzonder gezin waar liefde echt de boventoon voert.

Boekcover van Bridgerton deel 3 'Een vorstelijk aanbod' van Julia Quinn
Ook lezen? Klik op de afbeelding om gelijk naar Bol.com te gaan. Je leest Een vorstelijk aanbod gratis met Kobo Plus!

Meer boeken van Julia Quinn en Bridgerton

Natuurlijk wil je, als je eenmaal een Bridgerton boek gelezen hebt, er meer lezen. Voor het gemak heb ik de hele serie even voor je op een rijtje gezet!

De Bridgerton serie op volgorde:

Prequel: Bridgerton: Voor altijd en eeuwig

  1. De ongetrouwde hertog
  2. De verliefde graaf
  3. Een vorstelijk aanbod
  4. Een nobel streven
  5. De hand van de gravin
  6. Een royale vergissing
  7. De edele opdracht
  8. Een man van stand

Meer lezen van Julia Quinn

Naast de inmiddels wereldberoemde Bridgerton serie, schreef Julia Quinn onder andere ook over Queen Charlotte (waar dit jaar ook een Netflixserie van uit komt), The Rokesby’s en de familie Smythe-Smith.

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.