Kinderverjaardagen. Wat mij betreft altijd lastig wat betreft het kopen van cadeaus aangezien ze allemaal al zoveel hebben. Wat is nog origineel? En waar hebben ze ook echt iets aan? Met andere woorden: welk cadeau zoek ik uit wat niet ergens in een hoek ligt te versloffen? Voor Nova’s verjaardag is het me toch weer gelukt om een aantal leuke cadeautjes te kopen en ik kreeg ook nog een hele lijst met leuke suggesties. Dus, ben jij op zoek naar cadeaus voor een kind dat 4 jaar wordt? Even snel doorlezen!

Maar ze hebben al zoveel!

Nu had ik misschien zelf iets beter moeten plannen maar ik heb het gepresteerd om mijn kinderen op 31 december en 11 januari geboren te laten worden. Net nadat Sinterklaas een zak met cadeautjes heeft gebracht en we ook onder de kerstboom nog een paar aardigheidjes hebben gevonden. Je kunt je dan wellicht wel voorstellen dat het lastig is om een week later wéér met een stapeltje originele cadeaus op de proppen te komen. En daarnaast, ze hebben al zoveel!

Ik verbaas me soms wel eens over de hoeveelheid cadeaus kinderen krijgen met de feestdagen én hun verjaardag. Wij houden het liever een beetje overzichtelijk (lees: betaalbaar, haha).

Cadeaus voor een kind dat 4 jaar wordt

Ik riep uiteraard de hulp in van mijn alwetende Instagram volgers. Ik ben immers niet de enige moeder met dit probleem. Van deze mede-moeders kreeg ik de volgende tips, waaronder verrassend veel tips om in plaats van een fysiek cadeau te geven, een herinnering cadeau te doen.

Ik heb mijn best gedaan om voor de suggesties een linkje te vinden naar een webshop. Wel zo makkelijk voor jou! Overigens zijn de meeste van deze cadeaus zowel voor meisjes als voor jongens van 4 jaar geschikt, dus doe er je voordeel mee!

Dit kreeg Nova voor haar verjaardag

Ik was zeker blij met de bovenstaande tips al kon ik er een aantal ook gelijk wegstrepen. Want terwijl Pippa toen ze 4 jaar werd in de gloria was met haar nieuwe fiets, is Nova bijvoorbeeld totaal niet geïnteresseerd in fietsen. En dat dagje Efteling? Daar waren we net half december al geweest. Oh ja, en die nieuwe broodtrommel en schooltas hadden we al in gebruik genomen op de dagen voor de kerstvakantie toen ze ging wennen. Ik weet het, ik het het gras voor mijn eigen voeten weggemaaid, haha. Omdat ze zowel met Sint als met de Kerst ook al flink wat cadeautjes had gekregen, hielden we het voor haar verjaardag nu dus simpel en kreeg de de volgende cadeaus.

Mickey Mouse Clubhuis puzzel 50 stukjes

Nova is een echte puzzelaar (net als haar moeder en haar zus) en voor de kerst had ze van Mickey Mouse al puzzels gekregen. Je weet wel, zo’n doos met 4 puzzels erin met verschillende moeilijkheidsgraad. We merkten echter dat ze die zonder moeite zelf kon leggen, dus ging ik op zoek naar een puzzel met 50 stukjes. (Puzzel Mickey Mouse Clubhuis 50 stukjes – gekocht bij Action)

Verzorgingsproducten van Koos de Koala

Koala’s staan hoog, heel hoog, op het lijstje van lievelingsdieren dus deze shampoo en bodywash van Koos de Koala was een schot in de roos. Zeker geen goedkope zeepjes, maar ik had geluk met een 1+1 aanbieding, dus even in de gaten houden! (Koos de Koala verzorgingsproducten via Holland & Barrett)

Anna van Frozen pop

Ik ben dus to-táál geen poppenmoeder en blijf dus ook altijd ver weg van poppen kopen. Pippa kreeg eerder al eens een Elsa-barbie en daar was Nova zodanig van onder de indruk dat ik deze Anna-barbie voor haar kocht. (Anna pop gekocht bij Kruidvat)

Prentenboek Het Wilde Dierenorkest

Zeg je Nova, zeg je muziek en boekjes. Dit cadeau was dan ook echt een schot in de roos. Dit prachtige prentenboek, geschreven door Dan Brown (ja inderdaad, die van de Da Vinci Code) is verrijkt met prachtige klassieke muziek gespeeld door het Zagreb Festival Orchestra (ook te vinden via Spotify en Apple Music – zoek op Wild Symphony). Je kunt door middel van een app de muziek afspelen die hoort bij het verhaal op de pagina. Het is zo tof om te zien dat Nova echt helemaal opgaat in de muziek en ook verschillende stijlen weet te waarderen. Daarnaast, op deze manier een prentenboek voorlezen is ook voor papa en mama heel ontspannend! (Het Wilde Dierenorkest van Dan Brown – via Bol.com)

Haba Logi Case Starter Set 4+

Als je moeder van spelletjes, puzzels en leerzaam speelgoed houdt, is het je lot als kind om dat te moeten ondergaan. Onbewust koop ik veel leerzaam speelgoed voor de meiden, gewoon omdat ik zelf zo slecht ga op de hysterie van de speelgoedwinkels en de troep die je vaak koopt. Dit leerspel van Haha is erg leuk voor kleuters en ligt een beetje in de lijn van de spellen die ze op school ook hebben. Je ziet een vraagstuk op het kaartje staan en wanneer je je pinnetje in het gaatje voor het goede antwoord prikt, kun je jezelf controleren door de kaart op te tillen. Logi Case is er in drie verschillende leeftijdscategorieën (4+, 5+ en 6+) en je kunt naast de starter sets diverse leuke uitbreidingen kopen. Goed idee voor een volgende verjaardag! Ik kocht dit spel uiteraard bij mijn favoriete spellenwinkel The Game Inn hier in het dorp. (Haba Logi Case Starter Set 4+ – via bol.com)

Rijk in aandacht

Natuurlijk kreeg ze van de visite ook nog cadeautjes en vond ze het vooral heel gezellig om met de hele bups aan de grote tafel taart te eten en de kaarsjes uit te blazen. Je moet maar zo denken, je hoeft geen bergen cadeautjes te krijgen om gelukkig te zijn. Nova was met haar verjaardag vooral heel rijk in aandacht en dat is waar het voornamelijk om draait!

Welke cadeaus gaf jij aan je kind toen het 4 jaar werd? Extra ideeën zijn altijd welkom via een reactie!

liefs Kirsten

* De links in deze blog zijn overwegend affiliate links. Dat wil zeggen dat als jij iets koopt via deze link, ik een vergoeding krijg voor deze doorverwijzing. Het kost jou niets extra.