Er zijn kinderen die niets liever doen dan de hele dag tekenen en kleuren. En daar is natuurlijk niets mis mee. Speciaal voor deze tekenaars is er nu een supertof kleurboek: Kleuren op nummer Disney. En met de feestdagen in het vooruitzicht: een perfect cadeau idee!

Tekenen en kleuren is een heerlijk ontspannende activiteit. En niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen is het goed om af en toe eens even helemaal mindful ergens mee bezig te zijn en de dagelijkse beslommeringen naar de achtergrond te laten verdwijnen. In deze blog vertel ik je over kleuren op nummer. Je hoeft zelf niet meer na te denken, je kunt gewoon de kleurcodes volgen en er verschijnt als vanzelf een prachtige tekening.

Cadeautip voor meiden en jongens

Hoe lastig is het om tegenwoordig nog een origineel cadeau te verzinnen voor kinderen? Ze hebben al zoveel en persoonlijk wil ik toch ook altijd wel weer iets waardevols geven. Waardevol in de zin van: iets dat bij het kind past. Voor die echte tekenaars, en natuurlijk de Disney-liefhebbers, is het Kleuren op nummer Disney boek echt een schot in de roos. Dit boek is leuk voor een verjaardag, maar is zeker ook een goed idee voor in de grote zak of onder de boom. Ik kan me overigens ook zeker voorstellen dat je zo’n boek meeneemt als je op vakantie gaat, of wanneer je wat langer uit eten wilt en je eens geen schermpjes in wilt zetten!

Het Disney Kleuren op nummer tekenblok bevat 16 kleuren-op-nummer pagina’s met jouw favoriete Disney-figuren van mooie dikke kwaliteit. Hierdoor kun je dus zowel met kleurpotloden als stift werken. En, hoewel ik het niet heb uitgeprobeerd, misschien zelfs wel met verf. Door het handige geperforeerde lijntje bovenaan kun je de pagina’s gemakkelijk uit het blog scheuren zodat je makkelijker kunt werken, maar je kunstwerken ook nog eens mooi tentoon kunt stellen.

Is kleuren op nummer niet een beetje te simpel?

Laten we vooropstellen: creatief bezig zijn hoeft geen hogere wiskunde te zijn he. Het ligt natuurlijk een beetje aan de binnen-de-lijntjes-kleur-kunsten van je kind, maar ik moet zeggen, de kleurplaten in dit boek zijn best gedetailleerd. Ik zou het dan zelf vanaf een jaar of 6/7 aanraden. Per tekening worden er maximaal 14 kleuren gebruikt.

Disney kleuren op nummer kleurplaten

Het enige wat je kind hierbij nodig heeft is een goed assortiment kleurpotloden of stiften. Hieronder heb een mooie set Faber Castell kleurpotloden gelinkt, wat zo’n beetje de Rolls Royce onder de kleurpotloden zijn. Zeker de kleine kunstenaars zullen hier heel blij van worden! Gebruik je liever stiften? Zelf heb ik een hele set Stabilo Pen 68, kosten een paar knaken, maar zijn het zeker waard!

Kleuren op nummer Disney | Uitgeverij Deltas | Adviesprijs €9,95 | ISBN 9789044764666

Heel veel kleurplezier!

liefs Kirsten

Ik kreeg het Kleuren op nummer Disney tekenblok toegestuurd van Uitgeverij Deltas om te reviewen. De links in deze blog zijn affiliate links. Als jij iets koopt via een van deze links, krijg ik daar een kleine vergoeding voor.