Heb jij het ei van Columbus uitgevonden? In superleuke spel voor logische denkers Columbus’ Egg ga je door logisch na te denken de eieren op de goede plek leggen. Een absolute aanrader voor puzzelaars, liefhebbers van smart games en al die mensen die nog steeds iedere dag trouw hun sudoku maken!

Spellen voor logische denkers

Je hebt een goed stel hersens en die wil je ook gebruiken. Je gaat een uitdaging niet uit de weg. Een mysterie is er om opgelost te worden. Het zijn zomaar een paar uitspraken die logische denkers bekend zullen voorkomen. Net zoals vele anderen vind ik het heerlijk om mijn brein aan het werk te zetten, mits het maar logisch blijft. Ik ben een echte puzzelaar, dus spellen met een compleet boekwerk aan spelregels zijn echt niet aan mij besteed. Geef me logica en ik ben hooked!

Het logische puzzelspel Columbus’ Egg valt in de categorie Smart Games: spellen waarbij je door logisch na te denken tot de oplossing komt.

Lees ook:

Over Columbus’ Egg

In het spel Columbus’ Egg is het de bedoeling dat je alle gekleurde eieren op de juiste plek op het speelveld krijgt. Het spel bestaat uit een stevig kunststof doosje, 20 dubbelzijdige opdrachten kaarten (dus 40 opdrachten in totaal) die oplopen in moeilijkheidsgraad, 16 gekleurde eieren en een spelregelboekjes met de oplossingen. Het spel is geschikt vanaf 6 jaar.

Het logische puzzelspel Columbus' Egg.

Hoe speel je Columbus’ Egg?

Om het spel te spelen kies je als eerste een opdrachtenkaart. Het spel bevat 40 opdrachtenkaarten en om het spel te leren spelen zijn de eerste 1* kaarten heel handig. Leg de opdrachtenkaart in het grijze doosje en schuif de doorzichtige deksel eroverheen.

Kijk nu naar de opdrachten kaart. Je zien dat het speelveld 16 vakjes voor eieren heeft. Aan de linkerkant en onderaan staan er aanwijzingen. We nemen even opdrachtenkaart 1 als voorbeeld.

Het logische denkspel Columbus' Egg uitleg.

Je ziet aan de linkerkant een groot geel vlak met een 4 erin en daarnaast een vakje met blauw (4) en geel (4). Dit zijn de horizontale hints. Het grote gele vlak betekent dat er in deze twee horizontale rijen 4 gele eieren moeten komen. Op deze kaart krijg je nog een hint. In de bovenste horizontale rij komen 4 blauwe eieren. In de tweede rij 4 gele eieren.

Het spel Columbus' Egg uitgelegd.

Onderaan de vakjes staat ook weer aanwijzingen, dit keer voor de verticale rijen. Heel eerlijk, voor deze eerste opdrachtenkaart heb je deze aanwijzingen niet echt nodig, omdat de horizontale aanwijzingen al voldoende zijn. Echter worden de kaarten steeds moeilijker en zul je de aanwijzingen moeten combineren om tot de juiste oplossing te komen en het ei van Columbus uit te vinden.

Geschikt voor het hele gezin

Het leuke aan Smart games is dat ze leuk zijn voor het hele gezin. Zo ook bij Columbus’ Egg. Ik kocht het spel met Pasen (wel een hele goede ei-referentie, haha) voor mezelf, maar het is ook ontzettend leuk voor Pippa om te spelen. Iedereen kan ermee aan de slag op z’n eigen niveau en ben je op het spel uitgekeken, is het altijd weer een leuk cadeau voor iemand anders!

Veel speelplezier!

liefs Kirsten

* Deze blog bevat affiliate links