Ook het leesjaar is weer begonnen en wederom ga ik hier bijhouden welke boeken ik heb gelezen dit jaar. Ik trap dit jaar af met het tweede deel in de Zussen van Jewel Island serie: Een gouden gloed over Ruby Falls van de Britse feelgood auteur Holly Martin.

Waarom dit boek?

Vorig jaar las ik het eerste deel van de Zussen van Jewel Island, Het familiehotel van Sapphire Bay, en automatisch pak je dan ook het volgende deel mee om te lezen. Ik had de serie al meerdere keren online voorbij zien komen en omdat ik ze met mijn Kobo Plus abonnement gratis kon lezen, ben ik er gelijk aan begonnen. Ik krijg regelmatig de vraag of zo’n abonnement wel loont en ik moet zeggen dat ik de kosten er afgelopen jaar echt ruim uit heb gehaald. Niet alle nieuwe boeken verschijnen op Kobo Plus, dus op sommige boeken wacht ik dan maar even, in de hoop dat ze wel beschikbaar worden.

Het verhaal in het kort

Waar we in het eerste deel van de serie kennis maken met de zussen Aria, Clover en Skye en we worden meegenomen in de romance tussen Noah en Aria, gaat het in het tweede deel over Clover. In het verleden heeft ze nogal wat meegemaakt met een verschrikkelijke ex. Hierdoor is ze nogal huiverig om zich weer over te geven aan een nieuwe liefde.

Vanaf het moment dat Angel zijn intrede maakte in het hotel, voelt Clover een connectie. Ze hebben samen de grootste lol en hebben een goede klik. Zo’n goede klik zelfs dat menigeen om hen heen zich afvraagt of er niet iets romantisch zal ontstaan. Als ze gevraagd worden om model te staan voor een romantische fotoshoot voor de website van het hotel, spatten de vonken van de foto’s af en ontstaat er iets meer dan alleen een vriendschap met benefits.

Maar hoe leuk Clover Angel ook vindt, ze is niet van plan haar hart te verliezen aan iemand die voor zijn werk de hele wereld over reist.

Mijn mening over Een gouden gloed over Ruby Falls van Holly Martin

Waar je in het eerste deel van de Zussen van Jewel Island echt wordt opgeslokt in een staaltje onvervalste romantiek, blijft dat in dit tweede deel uit. Het verhaal blijft, ondanks dat er best een pittig thema wordt aangesproken, aan de vlakke kant. In het verhaal blijft terugkomen dat Clover zich niet wil binden vanwege de gebeurtenissen uit het verleden. Dat is, zeker na wat er is gebeurd, ook echt wel logisch. Maar toen ik het voor de zoveelste keer las, had ik wel zoiets van: oké, nu weet ik het wel, kunnen we doorgaan?

Natuurlijk blijft het een feelgood en natuurlijk is er een happy end maar wat mij betreft had de schrijfster dit verhaal beter kunnen vertellen. Of ik deel 3 ga lezen? Dat weet ik nog niet. Eerst maar weer even een wat minder zoetsappig boek!

Meer boeken van Holly Martin

Naast Een gouden gloed over Ruby Falls heeft feelgood auteur Holly Martin nog veel meer fijne verhalen en series geschreven. Als je op de foto’s klikt, kom je op de pagina van Bol.com terecht, waar je het boek kunt aanschaffen of kunt downloaden met Kobo Plus.

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.