Een Prana-wat? Nee, een Pranamat! Onlangs ontving ik deze set bestaande uit een massagemat en een massagekussen om uit te proberen. Met mijn gammele lijf liet ik me dat natuurlijk geen twee keer zeggen en ik vertel je heel graag over mijn ervaring met de Pranamat Eco.

Wat is een Pranamat?

Het is heerlijk om gemasseerd te worden. De producten van Pranamat zijn er om jezelf die massage te geven. De Pranamat ECO massageset is voorzien van honderden lotuspunten die ervoor zorgen dat het hele gebied dat je ‘behandelt’ wordt gestimuleerd, lokwel acupressuur genoemd. De lotuspunten geven je een prikkel die ervoor zorgen dat de bloed- en lymfestroom verbetert en waardoor er meer zuurstof bij je belangrijkste organen en spieren terecht komt. De prikkels zorgen er ook voor dat je spieren als het ware gemasseerd worden. Hierdoor komen natuurlijke endorfines vrij en die zullen er zeker voor zorgen dat jij kunt ontspannen en een vermindering van je pijnklachten zult ervaren.

Ik kan proberen het beter uit te leggen, maar kijk gewoon maar even deze filmpjes!

Alle producten zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Gemaakt van linnen, katoen, kokosvezel, boekweitdoppen en HIPS-plastic. Ze zijn vrij van giftige of vervuilende stoffen en milieuvriendelijk. Daarnaast zijn zowel de verpakking als de instructies zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Fijn om te zien dat een bedrijf ook echt bezig is met duurzaamheid van haar producten! Ze zijn zelfs zo zeker van hun producten dat je 5 jaar garantie krijgt!

Bij welke klachten kun je de Pranamat gebruiken?

Veel mensen die de Pranamat ECO gebruiken zijn mensen die ervaring hebben met pijnklachten die vaak worden veroorzaakt door (spier)spanning. Denk bijvoorbeeld aan lage en hoge rugpijn, hoofdpijn, vermoeidheid en beknelde zenuwen. Ik denk maar zo: heb je pijn die ergens vanuit je spieren komt, dan is de Pranamat altijd een goed idee!

Zelf gebruik ik de mat vooralsnog vooral voor mijn klachten in mijn schouders, nek en rug maar ik ben zeker benieuwd welke andere delen van mijn lijf baat hebben bij een momentje op de Pranamat.

Doet de prikkels geen pijn?

De eerste keer dat ik de mat gebruikte had ik wel zoiets van: ‘oef, auw’, maar dat was echt van hele korte duur. Sowieso maakt het echt uit in welke positie je de mat of het kussen gebruikt en hoeveel gewicht/druk er dus op je lijf komt te staan. In de gebruikershandleiding wordt ook de tip gegeven om de mat eerst op een zachte ondergrond te gebruiken, zoals de bank of op bed. Op deze manier geeft de mat wat meer mee dan wanneer je ‘m op een harde ondergrond gebruikt.

Je kunt de Pranamat ECO op de blote huid gebruiken maar veel mensen vinden het prettiger om, zeker bij de eerste gebruiken, een dun shirtje te dragen. Je kleding is in principe veilig voor de prikkels maar ik zou niet je allermooiste kleding aantrekken, gewoon iets wat comfortabel is.

Meestal zit ik heerlijk ontspannen op mijn bank. Op de foto kun je zien hoe de prikkels echt wel iets met je huid doen. Overigens trekt dat ook heel weer snel weg.

Ik vind het gebruik van de massagemat dus erg ontspannend en ervaar bij het gebruik geen pijnklachten. Of, misschien beter gezegd: het doet fijn pijn. Dat je weet dat de pijntjes die je voelt ervoor zorgen dat je na het gebruik je weer beter voelt. Net als wanneer je bij de fysio of chiropractor flink aangepakt wordt maar uiteindelijk een stuk beter de deur uitloopt.

Zou jij de Pranamat aanraden?

Mijn ervaring met de Pranamat ECO is echt heel positief. Al jarenlang heb ik last van een pijnlijke rug en schouders. Aan het eind van de dag voel ik daar dan ook mijn spieren tintelen. De afgelopen weken heb ik op die momenten heel bewust een kwartiertje (of soms langer) de mat en het kussen erbij gepakt. Ik heb gemerkt dat ik echt verlichting voelde in de pijnlijke en tintelende plekken. Natuurlijk is het goed om op momenten dat je lichaam een ‘stressreactie’ heeft, rust te pakken maar ik denk dat juist door het gebruiken van de Pranamat is nog bewuster die rust pak. Daarnaast vind ik het zelf echt een prettig gevoel om de prikkeltjes in mijn rug te voelen.

Tipje van mij: Lig je op de grond met je mat, zorg dan dat je een dekentje bij de hand hebt om over je heen te leggen. Je wilt ook weer niet dat je last gaat krijgen van de kou.

Ik kreeg deze prachtige Violet set om uit te proberen.

Bestel je eigen Pranamat ECO met korting

Omdat ze bij Pranamat echt heel tof zijn, mag ik jullie een kortingscode aanbieden waarmee je korting krijgt op de massagesets. Klik daarvoor op deze link naar de webshop en gebruik bij het afrekenen code mamagisch.

Wist je dat Pranamat Eco ook een speciaal nekkussen heeft? De Pranamoon is nu ook verkrijgbaar!

Zou jij deze massagemat ook willen proberen? Voor welke klachten hoop je verlichting te vinden?