Ja ik heb mezelf de afgelopen week weer heerlijk verloren in een Young Adult boek. Ik las het derde deel uit de The Curvy Girl boekenserie van Kelsie Stelting en in deze blog lees je wat ik van ‘Curvy girls can’t date cowboys’ vond.

Waarom dit boek?

Ik vond het wel weer tijd om even een lekker doorleesboek te lezen. En zoals je misschien op Instagram wel gezien hebt, heb ik een groot gedeelte van dit boek gelezen terwijl ik rondjes om mijn kookeiland aan het lopen was op mijn stappende te behalen, haha. De korte hoofdstukken lenen zich prima voor het lezen en lopen, dus misschien moet ik toch echt maar een loopband aanschaffen om nog meer boeken te lezen. (#girlmath).

Na het lezen van Curvy girls can’t date quarterbacks en Curvy girls can’t date billionaires had ik dus ook gelijk zin om verder te lezen. Om hier een beetje variatie te houden, probeer ik dus steeds tussendoor ook anderen boeken te lezen, voordat ik me weer opkrul met zo’n lekker wegleesverhaal van The Curvy Girl Club serie.

Het verhaal in het kort

In het derde deel van The Curvy Girl Club serie volgen we Ginger, wiens ouders de biologische winkel Ripe hebben. Haar ouders zijn, na een vervelende ziekte van Ginger, nogal beschermend. En dan niet alleen over hetgeen ze in haar mond stopt. Daten is een no-go en volgend jaar op kamers als ze gaat studeren? Ik dacht het niet. Daarnaast zijn haar ouders nogal anti-traditioneel boeren. En laat Ginger nou bij haar filmopdracht precies moeten samenwerken met rancher Roy, die als echte cowboy het vee van zijn ranch moet verzorgen. Als Ginger bij hem op de ranch langs gaat rekent ze af met een hele hoop vooroordelen die haar door haar ouders waren ingeprent. En ook Ray begint steeds meer aantrekkelijke kanten te ontwikkelen. Maar hoe krijgen ze haar ouders zover dat ze inzien dat hij niet de duivel in eigen persoon is?

Als Ginger tijdens een sneeuwstorm vast komt te zitten op de ranch bij Ray en zijn familie, gebeurt het ergst denkbare: ze krijgt een heftige astma-aanval en Ray brengt haar met spoed naar het ziekenhuis. De kans dat haar ouders hem ooit nog goed zullen keuren zijn direct verkeken…

Mijn mening over Curvy girls can’t date billionaires

Oh wat zou ik een partij ruzie hebben gestampt als mijn ouders me zo zouden behandelen als de ouders van Ginger in dit verhaal. Je hebt beschermend en je hebt ook overbeschermend. Daarnaast vind ik de tunnelvisie van haar ouders over biologisch eten ook heel storend. Nee, deze mensen zijn overduidelijk niet mijn favoriete type. Ik zeg altijd maar: leven en laten leven. Doe lekker wat jij denkt dat goed is, maar val mij er niet mee lastig. Je kunt natuurlijk ook zeggen dat de ouders van Ginger in dit boek gewoon heel goed zijn beschreven. Ze frustreren mij net zo als dat ze Ginger frustreren, dus dat gevoel is goed overgekomen 😉

Hoe dan ook, dit verhaal waarin Ginger natuurlijk halsoverkop verliefd wordt op cowboy Ray is aan de vrij voorspelbare kant. En daar is niets mis mee hè, dat is natuurlijk ook een beetje het genre. Wat mij betreft is het het perfect leesvoer voor als je niet teveel wilt nadenken of zin hebt in ingewikkelde verbanden in verhalen. Gewoon lekker voor tussendoor!

Let op: deze boeken zijn Engelstalig!

Meer boeken van Kelsie Stelting

Voor jouw gemak ik heb ik de drie volgende delen uit de serie even hieronder voor je op een rijtje gezet. Wil je meer lezen over de hele serie? Inmiddels heb ik de grote verzamelblog online staan en zal die gaandeweg het lezen van de serie steeds aanvullen met nieuwe informatie.

Lees je liever boeken op papier? Via Libris bestel je de Engelstalige boeken van Kelsie Stelting online. Houd wel rekening met wat extra levertijd.

liefs Kirsten

Deze blog bevat affiliate links.